Bardzo proszę o Waszą odpowiedż
Weryfikacja
-
forumowicz
Weryfikacja
Bardzo proszę o Waszą odpowiedż
- bozena180
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 kwie 2011 21:18
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 11
Re: Weryfikacja
-
forumowicz
Ja w papierach które dostałam z NFZ miałam napisane że czas oczekiwania na przydział to 15m-cy. Tak jest u nas. A może chodzi o to, że skierowanie jest ważne 18m-cy i dlatego trzeba je zweryfikować? Może się mylę.....
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Niejednokrotnie jest to POTWIERDZENIE ,że osoba ,ktora składala wniosek i Nadal kwalilifikuje sie do leczenia uzdrowiskowego !!
Znam osobiscie przypadek wypisania wniosku zlozenia odczekania i oddania - Bo schorzenie było-zakwalifikowane w dniu skladania wniosku -chodzi tutaj o podleczenie-poprawe stanu zdrowia a i opieszalośc NFZ.
Czyli po polsku pacjent sie uleczył i nie jest wskazane leczenie ..sanatoryjne wprawdzie malo jest takich przypadkow ,ale sie zdarzają zdarza się ,że i weryfikowane sa osoby ,ktorych Stan zdrowia sie pogorszył lub i Odeszly
-
ewa9961
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 26 lut 2014 16:16
Na początek witam forumowiczów i od razu mam zapytanie.Dziś w przeglądarce mam status"do weryfikacji"Z wypowiedzi powyżej wynika,że lekarz dostaje dokumenty a ja wysyłam.To jak to się załatwia? Idzie się do lekarza rodzinnego,przedstawia sprawę,lekarz oddaje mi podpisany wniosek i ja go wysyłam pocztą?Czy jak dziś w przeglądarce jest wiadomość to znaczy,że wniosek jest JUŻ u lekarza,czy trzeba się dopytywać czy już dotarł?bozena180 pisze:Najczęściej jest tak,że po upływie 18-tu miesięcy dokumenty wracają do lekarza na powtórną weryfikacjęale jest to tylko formalność. Lekarz przystawia pieczątkę z datą aktualną i podpis oraz swoją pieczątkę. Ty wysyłasz do NFZ i czekasz jest to do miesiąca.
Tak było u mnie
-
forumowicz
-
forumowicz
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Ale dotychczas nie zobaczylam na skierowaniu żadnych propozycji wyjazdów....... , o czym pisze Smuga.
Czytałam juz wczesniej na forum,że faktycznie tak bywa, ze na skierowaniu sa wypisane propozycje uzdrowisk.Jednak na moim niczego takiego nie znalazlam.
Fajnie byłoby wiedziec wczesniej.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
W w IV kwartale 2010 złozylem wniosek( poszpitalny ) otrzymalem ..skierowanie na I kwartał 2011 - zaniemoglem -Usprawiedliwienie z podkładka z kolejnego Szpitala ..przełożylem i robiłem tak 2 krotnie a kołobrzeska Willa Fortuna nadal czekała na Mnie ,nawet gdy przyjechaem do osrodka a Pani Doktor smiala sie ,ze pomimo usprawiedliwien i tak trafilem do Willi
Generalnie bardzo duzo zalezy od sposobu pracy danego funduszu na slasku wniosek odsylany jest do ..Pacjenta