ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

Pytam Ciebie. :P
Kotleciki z cukinii, przecież pisałam. :P
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Ale Freud jest w tym bardzo dobry..... lepszy ode mnie. Moje horyzonty jeszcze tak daleko się nie zatoczyły :lol: .
No właśnie. Jak i kotleciki, to dlaczego nie jajecznica :P .
To sobie jeszcze hasaj, a ja już zacząłem ziewać :o ..... dobramoc :kwiat: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ale mnie interesują Twoje horyzonty, bo freudowskie to można wyczytać w książkach. :P
To krakowskim targiem, mogę zaproponować tofucznicę. :D
Dobramoc :kwiat:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A jakby zrobić cukinię na jajecznicę na wzór tifucznicy? Ciekawe co by wyszło? :?
Dzień dobry :kwiat: Ostatni jeszcze w miarę letni przed zapowiadanymi chłodnymi i deszczowym dniami to trzeba będzie to wykorzystać. Rowery, rolki, hulajnogi chyba pójdą w ruch. :o :lol:
Udanych zakupów i miłego dzionka. :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , dziękuję :kwiat: .
Zakupy udane, jeszcze czereśnie w przyzwoitej cenie, a śliwki jeszcze tańsze :) . Ogóreczki już się kąpią w kamionce z przyprawami, to można zjeść śniadanko.
Po drodze zaczął lekki deszczyk kropić, ale już słoneczko przyświeca :roll: . Myślałem, że dzisiaj zaproszę Cię na spotkanie przy chłodnej tafli lodu, ale chyba będzie trzeba przełożyć na jutro. Długo chłodu nie będzie, bo z powrotem przyjdzie ciepełko.
Moje horyzonty są jeszcze niezbadane i ciągle się czy to poszerzają czy to rozwijają..... odpowiednie wybierz ;) .
Tofucznicę czy jajkinię albo i inne potrawy nie próbowałem i chyba długo nie spróbuję..... nie miałby kto zrobić :lol: . A tak a`propos cukinii. Ania ma więcej przepisów niż np. takie Winiary :roll: . Może ją zawekujesz na zimę.
Miłego hulajduszowania :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kilka razy próbowałam coś napisać, ale zaraz mi coś/ktoś przerywał. :roll:
Jazda po tafli nie wcześniej niż jutro, dziś szkoda było domku siedzieć. Teraz leje i od czasu do czasu grzmi. Ma padać całą noc. :o
Kiedyś robiłam tofucznicę, całkiem dobra. Jeszcze mi czarna sól została, którą się dodaje by taki jajeczny posmak nadać. To był czas, gdy próbowałam przejść na weganizm. :mrgreen:
Tak, część jej przepisów już przetestowałam z powodzeniem. :D Są tak różne ich smaki, że mi nie przeszkadza, że ciągle jest cukinia, bo raz są placuszki, raz makaron, raz kotleciki, innym razem zapiekana, itd. a do tego różne zupy. :D
Jeśli chodzi o przetwory na zimę, to zrobiłam ketchup i trochę ratatuj zawekowałam. Marynat nie robię, bo u mnie nie idą. :roll:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To taki dowcipny przecinek ? :lol: . A już myślałem, że Ci się koła skwadraciły :shock: .
Jutro z rana placyk, później dentysta, jeszcze później zabiegi, a potem gotuję na obiad mamuta :P . A jak już będzie miękki, to pod wieczór można by było :) ..... a masz krótką spódniczkę ? ;) .
Na razie, to wyciągam z zamrażalnika....... żeby później coś wsadzić :lol: . Słodkiej kapusty jeszcze nie mam, ale ona tak szybko nie ucieknie :P . Myślałem też o cannelloni z różnymi nadzieniami, ale to dopiero jak się chłodniej zrobi. Parę lat temu, jak byłem przelotnie w Bieszczadach, jadłem kotleciki z kaszy, przyprawami i z czymś tam jeszcze. Tylko przydałoby się znaleźć tę karczmę czy popas i sprawdzić jadłospis..... a to było w lesie :roll: . A Bieszczady długie i szerokie i jeszcze wysokie :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To jutro mam podobny dzień do Twojego, tylko żadnego zwierzęcia mordować nie planuję. :oops: ;)
Jakaś by się znalazła, a Ty lycre masz? :lol:
A to myślisz, że tego typu kotleciki to tylko w tej jednej knajpie dostaniesz? W Krakowie na pewno nie brakuje restauracji o profilu wegańskim. :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja nie będę mordował...... tylko będę gotował :P .
Tyle tego w jeansach, że wezmę mniejszy rozmiar i będzie git :lol: .
Ha... ha... ha... jadłem w gruzińskiej w dwóch różnych miejscowościach. I w jednej albo drugiej, w zależności z której strony się patrzy był po prostu badziew :evil: ...... także ten tego, wolę po swojemu..... przyprawić też 8-) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To jak Ciebie w kotle zacznę gotować to nie krzycz, że mordują. ;) :lol:
Jeansy nie wchodzą w grę albo wystąpisz w lycrze, albo nie ma jazdy w parze. :oops: :P
Może kiepsko trafiłeś, albo kubki smakowe masz przyzwyczajone wyłącznie do swoich przypraw. Trzeba trochę pojeść potraw danej kuchni, by móc w miarę obiektywnie je ocenić, a i tak zawsze jest to ocena mocno subiektywna. :oops:
ODPOWIEDZ