Podróżujemy w promocji

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Podróżujemy w promocji

Post autor: medi »

Ja tak informacyjnie nie wiem czy wszyscy wiedzą ,że nasza wspaniała kolej zafundowała nam śliczne promocje :D :D :D Taki na przykład "BILET PODRÓŻNIKA" :twisted: :twisted: Za 74 zł można sobie jeździć pociągami TLK od godziny 19 w piątek do 06:00 w poniedziałek ,a jak jest długi weekend promocja wydłuża się o te dodatkowe dni .Bilet wykupuje się w kasie ,na pociągi z rezerwacją miejsc trzeba poprosić w kasie o miejscówkę i tu niespodzianka ,miejscówka jest za darmo !!! :D :D :D Czy znacie może jeszcze jakieś fajne promocje :?:
forumowicz

Re: Podróżujemy w promocji

Post autor: forumowicz »

Witaj koleżanko o poranku :lol: :lol: Polski Bus :)
Awatar użytkownika
krecik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 cze 2013 17:44
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: krecik »

medi pisze:Ja tak informacyjnie nie wiem czy wszyscy wiedzą ,że nasza wspaniała kolej zafundowała nam śliczne promocje :D :D :D Taki na przykład "BILET PODRÓŻNIKA" :twisted: :twisted: Za 74 zł można sobie jeździć pociągami TLK od godziny 19 w piątek do 06:00 w poniedziałek ,a jak jest długi weekend promocja wydłuża się o te dodatkowe dni .Bilet wykupuje się w kasie ,na pociągi z rezerwacją miejsc trzeba poprosić w kasie o miejscówkę i tu niespodzianka ,miejscówka jest za darmo !!! :D :D :D Czy znacie może jeszcze jakieś fajne promocje :?:
Medi :kwiat: , to jest oferta stara jak świat :lol: . W pociągach regionalnych jest też podobna za 47 lub 49 zł.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Może i oferta jest stara ,ale w przedziale pociągu którym podróżowałam nikt o niej nie wiedział a trzy osoby tak jak ja miały zamiar wracać tego samego dnia ,panie w kasach nie proponują zniżkowych biletów :evil: :evil:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Noooooo....ja tez nie wiem o tym a tyle jeździłam i przepłacałam :( :evil:
Awatar użytkownika
krecik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Z tymi paniami w kasach to jest różnie. Są stacje, na których same informują o dogodnych możliwościach podróżowania a są i takie, że trzymają to tylko dla swojej wiedzy. A co najdziwniejsze to zauważyłem, że to jest dość ściśle związane z miejscem - lokalizacją kasy - co świadczy o tym, że zwierzchnicy tych pań (i panów, bo tacy też się zdarzają) nie wymagają tego od nich. :evil:
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

O promocje niestety trzeba pytać samemu, ja swego czasu korzystałam z biletu rodzinnego dla dwóch dorosłych osób i dziecka do 16 lat. Działa nadal , ostatnio miałam okazję skorzystać
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jest też bilet droższy który obejmuje i inne rodzaje pociągów z tego co wiem ...ja już się szykuję na następny wyjazd w promocji :twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
krecik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Proponuję zapoznać się z ofertami i przepisami przewoźników, które są zamieszczone na ich stronach internetowych. Na stronie intercity.pl w górnej części jest zakładka "Niezbędnik podróżnego" i tam można znaleźć aktualne przepisy i oferty. Podstawa to "Taryfa Przewozowa...", w której znajdziecie wszystkie wersje przejazdów i zasady podczas nich obowiązujące. Najlepiej zajrzeć do wersji ze zmianą 7 (stan obowiązujący na dziś).
Podobnie jest na stronie przewozy regionalne.pl. Tam w górnej części, po lewej stronie jest zakładka "Tanie podróżowanie" z rozbiciem na oferty krajowe i zagraniczne. Oprócz tego na tej stronie (głównej) w środkowej części po prawej stronie jest tytuł "Ważne informacje" a w nich m.in. Przepisy.
Miłej i ciekawej lektury na cały tydzień życzę i zaznaczam, że warto to wiedzieć gdy chce się podróżować :D :kwiat:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Kochani jak by nie było temat do dyskusji jest :) :) :)
ODPOWIEDZ