Cieplice Stoczniowiec

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
leszek1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2009 00:24

Cieplice Stoczniowiec

Post autor: leszek1958 »

Witam forumowiczów,proszę o informację o pawilonie ,,Stoczniowiec,, oddz.rehabilitacji ogólnoustrojowej ,czy zabiegi są na miejscu,jakość zakwaterowania wyżywienia,wypoczynku po zabiegach jak i o samych Cieplicach.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Cieplice Stoczniowiec

Post autor: Selene »

Witaj Leszku1958 :)

Na temat Stoczniowca w Cielicach możesz poczytać tutaj:
http://forum.nasze-sanatorium.pl/search ... e&fid[0]=3

Pozdrawiam :)
wilczkowo
Na forum od: 28 lut 2014 17:13
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: wilczkowo »

Witam.
Podbijam watek.
Wybieram sie w marcu do Stoczniowca.
Czy to prawda, ze w ramach Nfz wszystkim przysluguja pokoje trojki?
Jak jest z wyzywieniem, ponoc sa dwie diety, ktora wybrac?
Jak z W-Fi i wychodzeniem po zabiegach?
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Wilczkowo :kwiat: serdecznie witamy na forum :)

Czy Twoim "sponsorem" jest NFZ :?: Pytam, ponieważ z tego co pamiętam w STOCZNIOWCU byli kwaterowani li tylko pacjenci z ZUS.
Nie jest prawdą, że przysługują tylko pokoje 3-osobowe. A STOCZNIOWCU są pokoje 1, 2 i 3-osobowe z małym"ale" - nie wszystkie pokoje mają łazienki.
Diety są dwie: normalna i lekkostrawna (czytaj: wszystko gotowane ) ale posiłki są smaczne i wystarczające. Nie ma problemu z dokładką. Wi-fi jest dostępne w holu recepcji Domu Zdrojowego i tam też będziesz mieć zabiegi. Po zabiegach czas wolny do... 22-ej :mrgreen: Ale jeżeli wychodzi większa grupa i chce wrócić później należy ten fakt zgłosić wcześniej i wtedy problemu niema.

wilczkowo
Na forum od: 28 lut 2014 17:13
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: wilczkowo »

Dziekuje za szybka odpowiedz.
Tak, skierowal mnie z Nfzu moj specjalista na pobyt szpitalny.
Wlasnie myslalam na odwrot, ze Zusowskie skierowania omijaja Stoczniowca.
Pytalam przez tel. to Pani mi powiedziala, ze bede zakwaterowana do trojki, bo w mniejsze pokoje bym mogla byc, gdybym przyjechala z mezem.
Dlatego sie zastanawiam, czy jest sens tam wczesniej jechac po rezerwacje, jak szpitalnych tak samo traktuja.
Czy mozna zasugerowac pozytywnie lekarzowi na jakich mi zalezy zabiegach(basen i cwiczenia)?
I interesowal mnie ten czas wolny, ale do 22:00.
Czy zabiegi sa mocno rozbite w ciagu dnia, czy wlasnie mozna po obiedzie odwiedzic rodzine, czy wyskoczyc do parku, okolic pieknych Karkonoszy na pare godzin:)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Wilczkowo :kwiat: nie sugeruj się tym co powiedziano Tobie przez telefon. Pokoje przydzielane są po przyjeździe kuracjusza do uzdrowiska w ramach posiadanych w danym dniu wolnych miejsc. Biuro Obsługi Kuracjusza w dniu rozpoczęcia turnusu jest czynne od godz. 7-ej zatem im wcześniej będziesz tym masz większą szansę na odpowiedni dla siebie pokój. Wszyscy pacjenci są traktowani jednakowo (z wyjątkiem komercji ). Możesz zasugerować lekarzowi zabiegi takie, które będą Tobie odpowiadać. Będziesz mieć 3 do 4 zabiegów dziennie i to w godzinach dopołudniowych .W soboty zabiegi są również ale tylko do obiadu. Jak się ładnie do pań fizjoterapeutek uśmiechniesz to bez problemu możesz godzinę zabiegu przesunąć ( oprócz basenu i borowiny ). Moja droga zatem będziesz mieć mnóstwo czasu na spacery po parku i wycieczki po okolicy tudzież odwiedziny u rodziny. :D

leszek1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2009 00:24

Post autor: leszek1958 »

Witam forumowiczów,w czerwcu wybieram się do Stoczniowca,proszę o najnowsze wieści o rehabilitacji ogólnoustrojowej w tym sanatorium,o Cieplicach i wszystko co jest związane z pobytem.Chętnie poznam osoby wybierające się do Cieplic.Pozdrawiam Alice.
BaskaBaska
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 lut 2013 15:33

Post autor: BaskaBaska »

:D Witam ja wybieram się w czerwcu tzn. od 7-go do Domu Zdrojowego w Cieplicach.Jadę tam pierwszy raz i też nie wiem nic o tym sanatorium.Czytam opinie innych,którzy tam już byli.Ja jadę z ZUS-u.Pozdrawiam. :D
zbl63
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2013 18:38
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękowano: 1 raz

Post autor: zbl63 »

Leszek jestem ciekawa ile czekałeś bo ja mam złożone skierowanie też na rehabilitacje ogólnoustrojową .Jak będziesz już w stoczniowcu to napisz jakie są warunki i czy wolno wychodzić do 22
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Do Sergio_1 2 3 4 8-)

Sergio jak pierwsze wrażenia w pobytu na kuracji w Cieplicach :?: Czy wypad na Chojnik zaliczony :D

Serdecznie pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ