Saint George Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Saint George Ciechocinek

Post autor: Selene »

Mili kuracjusze :)

Może ktoś z Was był w w/w ośrodku i podzieli się opinią na temat pobytu :?:
NFZ podpisał w roku ubiegłym umowę i kieruje tam swoich pacjentów. :)

Pozdrawiam :)
DariuszX
Na forum od: 11 gru 2013 13:37
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Saint George Ciechocinek

Post autor: DariuszX »

W sanatorium tym cudownie uzdrawiają. Dzień przed przyjazdem do St.George miałem robiony test wysiłkowy na oddziale kadiologicznym szpitala którym miałem robioną koronografie dozawałową i zakładane stenty. Test wyszedł dla mnie słabo i dostałem skierowanie na ponowną koronografie serca. W piątym dniu pobytu w St.George także miałem robiony test wysiłkowy i lekarz stwierdził że test wyszedł dobrze i że jestem zdrowy. Nawet lekarz orzecznik ZUS nie uwierzył lekarzowi z sanatorium i przedłużył mi świadczenie rehabilitacyjne o cztery miesiące. Dodam że testy wysiłkowe w tym sanatorium robione są po zajęciach albo w ich trakcie,nie ma mowy o zwolnieniu w tym dniu z wszystkich zajęć jak to jest w innych ośrodkach tego typu gdzie 12 godzin przed testem wysiłkowym nie wolno brać udziału w zajęciach.
Jedzenie takie sobie i jak twierdziła dietetyczka że jesteśmy na diecie kardio.Co dziwne ale trafiały nam się raz w tygodniu pieczone udka,był smażony schabowy wieprzowy bywała też jajecznica. Za miejsce parkingowe właściciele życzą sobie 15 złotych za jeden dzień pobytu ,za telewizor 150 zł za turnus i to bez paragonu. Rehabilitantki bardzo miłe ,czego nie można powiedzieć o pielęgniarkach. Zajęcia w basenie OK ale już hydromasaż traktowany był jak byśmy chodzili tam za karę ponieważ była zimna woda.
ODPOWIEDZ