Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
ona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2012 22:00

Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Post autor: ona50 »

ewa11 pisze:Mój czas oczekiwania na sanatorium minął już 18 m-cy i dalej moje numerki przesuwają się w przeglądarce, a to oznacza że moje skierowanie nie zostało wysłane do weryfikacji, czy ktoś może mi powiedzieć po jakim okresie NFZ odsyła skierowania? (mazowieckie)
Witaj Ewo. Z tym zwrotem do weryfikacji to jest w mazowieckim bardzo różnie. U mnie 18 m-cy upłynęło 14 stycznia 2014r. i 16 w przeglądarce pojawił się komunikat , że zwrócono do lekarza celem weryfikacji a miałam numer 24 tys. , moja koleżanka ma nr 22 tys. a 9 lutego minął jej termin 18 m-cy od daty wystawienia skierowania, a następna koleżanka złożyła wniosek w kwietniu 2012r. ma teraz nr ok 6 tys. i dopiero w tamtym tygodniu skierowanie wróciło celem weryfikacji. Widzisz więc , że dzieją się różne rzeczy i nie ma reguły co i kiedy kto dostanie. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

Dziękuję za odpowiedź :), niestety ale u nas rzeczywiście wszystko na chybił trafił :cry:
przedszkolanka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2012 10:18
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: przedszkolanka »

witam.. w styczniu minęło 18 miesięcy i nic się nie dzieje, obecnie mam numer 11075, pewnie jeszcze trochę sobie poczekam..
ona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dzisiaj dostałam skierowanie do Ustronia od 22 kwietnia. Czekałam od sierpnia 2012r - przy numerze 22 tys. miałam zwrot do lekarza i już nie wróciłam do kolejki tylko dzisiaj przydzielono mi sanatorium.
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45

Post autor: Hania »

Ja składałam 4 września 2012 roku i przedwczoraj dostałam zwrot do weryfikacji. W proponowanych miejscowościach mam tez Ustroń ( byłam w Równicy w lipcu 2012 roku i było super pod każdym względem). Mam taką cichą nadzieję, że też dostanę do Ustronia i w czasie wakacji.
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27

Post autor: ewa11 »

A u mnie mięło ponad 19 miesięcy, mam nr prawie 16000 i dalej cisza, skierowanie dalej nie odesłane do weryfikacji. :(
ona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Hania pisze:Ja składałam 4 września 2012 roku i przedwczoraj dostałam zwrot do weryfikacji. W proponowanych miejscowościach mam tez Ustroń ( byłam w Równicy w lipcu 2012 roku i było super pod każdym względem). Mam taką cichą nadzieję, że też dostanę do Ustronia i w czasie wakacji.
Haniu przeczytałam ,że byłaś już w Ustroniu... prosze napisz coś więcej , ja będę w Kos-ie. Nie wiem czy mam zabierać czajnik? Chciałabym zamówić sobei "dwójkę" ale podobno tylko dla małżeństw..
pozdrawiam
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj Ona50
Słuchaj ja byłam w Równicy. Było super tak jak pisałam. W pokoju był czajnik ,talerzyki, sztućce, szklaneczki. Ręczniki tak ja wszędzie. Telewizor za odpłatnością ( ja osobiście nie brałam). Można leżaczek wypożyczyć.Żelazko było na pietrze, tzn. można wypożyczyć od Pań pielęgniarek. Nie wiem jak jest w Kosie.
Jak chcesz jeszcze coś więcej wiedzieć to napisz.Ja wcześniej zamówiłam sobie jedynkę.
Pozdrawiam
Hanka
ona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Haniu Ty mieszkałam w Równicy i chodziłaś na zabiegi korytarzem podziemnym tak?? a nie wiesz czy ten KOS jest bardzo daleko od bazy zabiegowej??
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Słuchaj jak była brzydka pogoda to chodziłam tzw. przewiązką - korytarzem ale wtedy trwał tam remont. Przeważnie chodziłam na zewnątrz.Słuchaj tak na oko to Ci nie powiem ile jest ,ale nie jest daleko spacerkiem przejdziesz, pewnie będzie już ładna pogoda. A w Kosie są jakieś zabiegi, bo nie wiem.
A nie dzwoniłaś , nie pytałaś. Szkoda, że jedziesz teraz.
Pozdrawiam
Hanka
Jak chcesz jeszcze coś wiedzieć to pisz
ODPOWIEDZ