w kolejce do emerytury...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Re: w kolejce do emerytury...

Post autor: jacky6 »

wiozi pisze:Kochani, bardzo serdecznie dziękuję Wam za miłe słowa i dodawanie otuchy. Nie myślałam, że mój wpis spotka się z takim odzewem.... Babcia na zawołanie a dziadek też pomaga. Ale na emeryturze fajnie jest !!! :kwiat:
Pozdrawiam wszystkich kolejkowiczów - tych do emerytury i tych do uzdrowisk.
jako "ojciec - założyciel" wątku cieszę się nie tylko dlatego, że trud ( założenia ) nie poszedł na marne...
czytając Twoje wypowiedzi - jakbym slyszał swoją lepszą połówkę...
być może "zderzymy" się jeszcze w innym wątku, takim przynależnym emeryckiej braci...
pozdrawiam serduchno ...
:kwiat: :kwiat: :kwiat:

:mrgreen: .... :ugeek:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

wozi :kwiat: tak to już jest, że w stresowych sytuacjach dostaje się jakiegoś "dopalacza" i robota w rękach się "palił" :lol: Sądzę, że nie bez znaczenia jest też charakter człowieka. Też tak mam. U mnie zawsze tak było, że w domu i w pracy wszystko musiało być zapięte na przysłowiowy guzik i tak mi zostało. Każdorazowo przed pójściem do szpitala musiało być wszystko wyglancowane na wysoki połysk choć kosztowało mnie to dużo bólu ale świadomość, że jest wszystko jak należy radowało moje serce. :kwiat: Zdarzają się leniwe dni ale są one w mniejszości :lol: :lol: Mnie dużo też pomaga muzyka, którą uwielbiam - to jest dobra terapia :x :kwiat: Najważniejsze to przeć do przodu i powtarzać bez przerwy, że wszystko dobrze się ułoży i MUSI byś dobrze - nie ma innej opcji :D :kwiat: czego Tobie z całego serca życzę :kwiat: Świat na emeryturze też jest piękny :kwiat:
Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
Awatar użytkownika
krecik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 cze 2013 17:44
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: krecik »

Narewka pisze:Ja to mam szczęście. :) Mało,że ZUS od pewnego czasu mnie utrzymuje,to jeszcze daje podwyżki.Właśnie dostałam przelew przeliczonej emerytury,hohoho,całe 25.62 zł co miesiąc więcej.Przez rok to aż 307 zł.W niedzielę jadę do Szczawna,to sobie poszaleję,a co?
Narewko :kwiat: mi podwyższyli o 47,75 więc moglibyśmy połączyć siły w realizacji tych szaleństw ale mi w tą niedzielę nie pasuje, bo mam imprę domową ;) . Może w inny dzień zaszalejemy :?:
Awatar użytkownika
krecik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A jeśli chodzi o kolejkę do emerytury to trzeba się było w tej kolejce wcześniej ustawić i byłoby już (tak jak u nas ) ok :lol:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

....ha ha a ja dziś dostałam zaległy bon na Dzień Kobiet ....całe 2 stówki ale poszaleje w dziecinnym sklepie :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Krecik,to Ty niezłą emeryturkę masz 8-) :lol:
Awatar użytkownika
krecik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Alice pisze:Krecik,to Ty niezłą emeryturkę masz 8-) :lol:
Chyba nie za koniecznie :lol: . Ta podwyżka to wynika chyba z tego, że do końca stycznia pracowałem na umowy zlecenia a to też doliczają :lol:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

A ja przed chwila dostalam powyższkę renty marcowej :lol: :lol: 11zl...ide w tango i zaszaleję..i jak tutaj sie nie usmiechć :lol:
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Kreciku...no to zapraszam do Szczawna, bo najblizsze 3 tygodnie tam spędzam, w Domu Zdrojowym.Oby tylko pogoda dopisała, bo straszą opadami nawet śniegu.Ale może to chwilowe załamanie..A z tymi podwyżkami to tak, jak kto ma dużo, to dostaje więcej.Ale niech ma, widocznie zasługuje.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Kreciku...no to zapraszam do Szczawna, bo najblizsze 3 tygodnie tam spędzam, w Domu Zdrojowym.Oby tylko pogoda dopisała, bo straszą opadami nawet śniegu.Ale może to chwilowe załamanie..A z tymi podwyżkami to tak, jak kto ma dużo, to dostaje więcej.Ale niech ma, widocznie zasługuje.
ODPOWIEDZ