Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
W ''Jubilacie'' jak pamietam''godzina policyjna'' byla na porzadku dziennym bardzo surowo przestrzegana szczegolnie w przypadku skierowanych ''za kare'' prewencja ZUS.
Panie pielegniarki byly 10 lat temu zapewne sopecjalnie szkolone w specjalnych osrodkach .
Jak wspomne te momenty skora cierpnie,
Ale po latach wspominam te sytuacje jako zabawne.
z IV pietra trudno bylo sie szybko ewakuowac.
Pozdrawiam
Jurek475 nie lepiej było z III pietra na III piętro zwłaszcza że trzeba było przejść koło pokoju pielęgniarek, ale co nie robi się aby wieczorem spotkać się
bozena180 pisze:Szkoda, że niestety tak mało jest zabiegów w Jubilacie gdyby nie to że na basen i zabiegi wodne trzeba było wyjść a przez dwa tygodnie halny wiał można by było wytrzymać i ta godzina policyjna ale...
odświeżam wątek będąc zainteresowanym zakresem zabiegów w Jubilacie ...
czy naprawdę były z tym jakieś i to poważne problemy ?
jacky6 zabiegi no cóż hm....były super zwłaszcza te od 19 do 22 a tak poważnie to w Jubilacie miałam tylko laser a na resztę trzeba było iść do różnych ośrodków "SPA" hi hi .... po przyjeździe z sanatorium obowiązkowy lekarz pierwszego kontaktu bo grypa dopadła .....
bozena180 pisze:jacky6 zabiegi no cóż hm....były super zwłaszcza te od 19 do 22 a tak poważnie to w Jubilacie miałam tylko laser a na resztę trzeba było iść do różnych ośrodków "SPA" ...
super - w sensie medycznym na laserze najbardziej mi zależy...
z balneoterapii mocno liczę na owe SPA...
pozwolisz - że zadam jeszcze kilka pytań pomocniczych - bo na stronkach zdrojowych lakonicznie i nie wiem, czy zaktualizowane parametry widnieją...
bo mnie do Lądka po ponad 20-sto letniej przerwie kuracyjnej wektory nawigacji satelitarnej prowadzą...
zatem - czy słynna "Maleńka" jeszcze efektywnie egzystuje ?
oraz jak jest na prawdę z prędkością netu w pokojach ? - jeśli sama nie korzystałaś - to jakie zasłyszałaś opinie niezależnych użytkowników ?
Jacky słynna "Maleńka" funkcjonuje,ale już od dawna nowy właściciel i klimaty nie te.Raczej nie chadza się tam na romantyczne wieczory z ukochaną....jak niegdyś.
Wiele od tego czasu w którym byłeś zmieniło się.Lądek długo podnosił się po powodzi.Poza tym ludzie też inni i nie ma tego spontanicznego rodzaju zabawy jak w tamtym czasie.
Ale ja i tak kocham Lądek
Ponadto,jeżeli jedziesz autem to pamiętaj,że nie musisz jechać przez Złoty Stok.Na obwodnicy Paczkowa skręcasz w lewo na czeski Jawornik i dalej na Travną,dawne piesze przejście na Przełęczy Lądeckiej 4km w dół i jesteś pod "Jubilatem". Skracasz podróż o ponad 20 km.
Alice pisze:Jacky słynna "Maleńka" funkcjonuje,ale już od dawna nowy właściciel i klimaty nie te.Raczej nie chadza się tam na romantyczne wieczory z ukochaną....jak niegdyś.
ludziska - wymieniają się pokoleniowo, przypuszczam, że onegdajszy właściciel - kojarzy mi się - że ponoć był bliską rodziną dla znanego wówczas boksera - już na wiecznej warcie....
kolejnymi pytaniami zaktualizujemy wiedzę o romantycznych "punktach", bo netowe opisy i lakoniczne i nie wiem, czy aktualne...
Alice pisze:
Wiele od tego czasu w którym byłeś zmieniło się.Lądek długo podnosił się po powodzi...
tak zmienily się polskie kurorty, ale większość obiektów istnieje, park też pewnie się trzyma...
właśnie z uwagi na kameralność części kurortowej i starego miasteczka - chcę tam powrócić... ...
Alice pisze:
Wiele od tego czasu w którym byłeś zmieniło się.Poza tym ludzie też inni i nie ma tego spontanicznego rodzaju zabawy jak w tamtym czasie.
Ale ja i tak kocham Lądek
I ja sam też się zmieniłem, czegoś innego od świata też oczekuję...
ale powrot na "stare śmieci" też ma swój smak...
bo są już "nowymi"...
Alice pisze:
Ponadto,jeżeli jedziesz autem to pamiętaj,że nie musisz jechać przez Złoty Stok.Na obwodnicy Paczkowa skręcasz w lewo na czeski Jawornik i dalej na Travną,dawne piesze przejście na Przełęczy Lądeckiej 4km w dół i jesteś pod "Jubilatem". Skracasz podróż o ponad 20 km.
bardzo ważna porada, bo jeździłem głównie pociagiem, później PKSem, trafił mi się jeden króciutki weekend ostrą zimą jakieś 18 lat temu - pojechalem wtedy maluszkiem ale niewiele pamiętam...
teraz trzeba nie tylko dojechać bryką z uwagi na spore gabartyty kuferków ale też i wykorzystać każdy wolny od zabiegów weekend na objazdy okolicy...
tym bardziej, że jest większa swoboda zaglądnięcia do naszych południowych sąsiadów...
mam jeszcze prawie pół roku do startu ale też mam nadzieję, że dzięki takim sympatycznym bywalcom jak Ty ... ... ... ... uda się uporządkować wiedzę o Lądku ...
Ja tez mam pół roku....może się spotkamy w jednym czasie
Park się trzyma,ba nawet jest w doskonałej kondycji,bo mnóstwo unijnej kasy poszło na jego rewitalizację.Są nowe alejki,chodniki i widać olbrzymią troskę o zieleń.
Ja mam za sobą praktycznie przeczesaną tą część,czyli Północne Morawy,naszych południowych przyjaciół.Służę radą dotyczącą tego co tam można obejrzeć,a naprawdę w tym rejonie wiele cudnych miejsc.
Romantyczne miejsca poznawaj sam,każdy ma inne preferencje
Myślę,że wspomnieniowym powrotem nie rozczarujesz się.
Dzięki Alice to też cenne uwagi dla mnie, bo jeśli pojadę do Lądka a jest to bardzo prawdopodobne (wpisany mam Lądek na skierowaniu) to Twoje wskazówki bardzo mi pomogą Myślę, że wkrótce dostanę przydział.
Pozdrawiam
Alice pisze:Ja tez mam pół roku....może się spotkamy w jednym czasie
i góry i ludzie się spotykają...
co byłoby szczególnie cenne z uwagi choćby na Twoją wiedzę turystyczną...
Alice pisze:
Ja mam za sobą praktycznie przeczesaną tą część,czyli Północne Morawy,naszych południowych przyjaciół.Służę radą dotyczącą tego co tam można obejrzeć,a naprawdę w tym rejonie wiele cudnych miejsc.
z wielką radością skorzystam z tej dziedziny ale chyba otworzę odrębne wątki turystyczne - dla samego Lądka i okolic...
żeby Admin nas z Jubilata nie pogonił...
( to takie moje "zboczenie" z forum'ów turystycznych...
prawdopodobnie powstanie mój reportaż z pobytu okraszony fotami, tutaj czegoś jeszcze nie zauważyłem - lecz jeszcze nie wiem na jakich "łamach" go opublikuję...
na raze zbieram materialy wstępne...
Alice pisze:
Romantyczne miejsca poznawaj sam,każdy ma inne preferencje
Myślę,że wspomnieniowym powrotem nie rozczarujesz się.
oj tak - już się cieszę - bo wyjazd do Lądka odkładalem od ponad 20 lat...
kolejne pytania już wkrótce...