w kolejce do emerytury...
- krecik
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 04 cze 2013 17:44
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: w kolejce do emerytury...
- Narewka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 33
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 16 razy
No tak,Szczawno dla mnie też daleko,chciałam do Inowrocławia,ale tam mi nie dali.Nic to,znów pojadę prywatnie do 'Przy tęzni'.
Masz rację Eluunia wiem to z autopsji.eluunia pisze:![]()
![]()
![]()
bo życie zaczyna się po 50
![]()
- aqula
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
Czyli tyyyyle czasu przede mną jeszczedziunia60 pisze:Masz rację Eluunia wiem to z autopsji.eluunia pisze:![]()
![]()
![]()
bo życie zaczyna się po 50
![]()
![]()
![]()
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 52 razy
- aqula
- Super Kuracjusz

Choroby i przed emeryturą doskwierająewasz pisze:Każdy wiek ma swoje dobre i złe strony, ale na emeryturze jest fajnie, tylko te choroby mogłyby mniej doskwierać
![]()
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
zatem profilaktyka najważniejsza...aqula pisze:
Choroby i przed emeryturą doskwierają![]()
![]()
![]()
czyli uciekać na emeryturę przed chorobami ?
- aqula
- Super Kuracjusz

nie, czyli, że nie ważne czy masz 30 lat czy 60 lat, tak samo choroby doskwierają niestety ;/ profilaktyka jak najbardziej wskazana, ale nie ze wszystkim można tak działaćjacky6 pisze:zatem profilaktyka najważniejsza...aqula pisze:
Choroby i przed emeryturą doskwierają![]()
![]()
![]()
czyli uciekać na emeryturę przed chorobami ?
![]()
![]()
...
![]()
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
w kolejce do apteki ...
Czy Wy wiecie, że ?aqula pisze: nie, czyli, że nie ważne czy masz 30 lat czy 60 lat, tak samo choroby doskwierają niestety ;/ profilaktyka jak najbardziej wskazana, ale nie ze wszystkim można tak działać
Aż jedna czwarta naszych wydatków na leczenie pochodzi z budżetów domowych. To sytuuje Polskę w czołówce państw Unii Europejskiej.
Natomiast wydatki budżetowe na ochronę zdrowia są jednymi z najniższych we wspólnocie – wynika z raportu przygotowanego przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego.
W Polsce 23 proc. wszystkich wydatków związanych z ochroną zdrowia jest pokrywana z prywatnych środków gospodarstw domowych. Natomiast w Holandii i Francji stanowią one (odpowiednio) zaledwie 6 i 8 proc.
Średnio każdy mieszkaniec naszego kraju ydaje rocznie na leczenie około 1 tys. zł. Z tego 60% czyli około 600 zł zostawia w aptekach. Większość, bo około 400 zł idzie na leki bez recept.
Potwierdzają to wyniki finansowe aptek. Jak podaje branżowy portal internetowy Rynekzdrowia.pl systematycznie spada sprzedaż leków refundowanych, a za to rośnie sprzedaż leków bez recept. W ubiegłym roku pacjenci wykupili o 18% mniej lekow ze zniżką, niż w 2011.
Zdaniem tegoż portailu to jeden z ewidentnych skutków ustawy refundacyjnej wprowadzonej przez ministra zdrowia Bartosza Arłukowicza.