23 wszur Lądek Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
leszek1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2009 00:24

23 wszur Lądek Zdrój

Post autor: leszek1958 »

Witam ,proszę o najnowsze informacje o 23 szpitalu wojskowym(oddz.rehabilitacji ogólnoustrojowej).Pozdrawiam forumowiczów.
elkaszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2012 22:18

Re: 23 wszur Lądek Zdrój

Post autor: elkaszka »

Witam,
Nie wiem czy najnowsze...ale zawsze jakieś informacje. W tym sanatorium byłam 4 lata temu. Turnus 28 dni. Mieszkałam w willi naprzeciwko Lotnika ( tam nas - 28 dniowych - umieścili).Pokoje trzyosobowe, po remoncie. Bez balkonu. Po obowiązkowym obchodzie zamykano nas o godz. 22 i nie było żadnego miejsca do posiedzenia na korytarzyku w razie bezsenności . Telewizor, czajnik za dodatkową opłatą. Na zabiegi trzeba było chodzić pod górkę do Lotnika Na posiłki do innego budynku z górki. Dzięki temu bardzo zeszczuplałam. Zabiegi miałam w znacznej ilości i urozmaicone ( ok. 6 dziennie ). W tym kriokomora z której musiałam zrezygnować ( jakaś klaustrofobia mnie dopadła ). Tak, że cały dzień w biegu a wieczorem na tańce do Sielanki lub Zdrojowej. Posiłki bez rewelacji, ale nie narzekałam - miałam dietę. Wszystko co tam było złe - rekompensowało miłe towarzystwo. Wróciłam odmłodzona, wysmuklona i podleczona.
Pozdrawiam serdecznie.
leszek1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2009 00:24

Post autor: leszek1958 »

Dzięki za informacje,chciałem dopytać-kto Ciebie kierował na leczenie,czy to był turnus rehabilitacyjny,jakie było zakwaterowanie,czy jest szansa na jedynkę,o której najlepiej przyjechać itp.Pozdrawiam.
elkaszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2012 22:18

Post autor: elkaszka »

Witam,
Miałam skierowanie z NFZ tzw. poszpitalne. Nie było jedynek w moim budynku. Mieszkałyśmy we dwie w pokoju trzyosobowym (po pewnych interwencjach na "wysokim szczeblu"...). Możliwe, że w samym "Lotniku" tzn tam, gdzie są zabiegi są jednoosobowe pokoje. Warto wcześniej zadzwonić.
Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2011 16:10

Post autor: misio »

Właśnie wróciłem z 23 wszur, da się tam przeżyć jak się ma zdrowe nogi, jedzonko jako tako, piwko na miejscu kilka schodów niżej, grzane wino wypił mój kolega i czekać trzeba na następną dostawę, jest fajnie tylko nie daj się złapać jak jesteś z ZUS :)
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Leszku, na stronie czwartej działu "Oceń sanatorium" jest wątek "23 Wojskowe sanatorium Lądek Zdrój pawilon II" . Jest tam jednak dużo informacji odnośnie całego sanatorium, nie tylko pawilonu II. Są też moje wpisy, a byłam niedawno , w końcówce roku 2011(są więc aktualne).Dodam , że w ramach wyjazdu z NFZ.
kizoj
Na forum od: 08 lip 2012 08:27

Post autor: kizoj »

:D Wróciłem z 23wszur,ogólnie zadowolony,wypoczęty.Mają 4 pawilony,ja byłem w III pawilonie-Wasama,jest jeszcze Hotelowiec.Zabiegi były w I i III pawilonie+ Basen.Setki schodów,dla ludzi zdrowych,bo o kulach katorga.W Hotelowcu nie było pielęgniarki,,strażniczki która zamyka drzwi wejściowe o 22 godz.W Wasamie było fajnie,towarzystwo zgrane,wszyscy się znali,jest kawiarenka.Pozdrowienia dla obsługi kawiarni i zarazem pawilonu,pań Anetki i Bogusi.Mecze można było oglądać w spokoju i przy piwku. :cry: Smutno było się żegnać z wszystkimi.Pozdrowionka dla Joli i Antka oraz dla Dżoany,Oli,Bożeny,Wiesi,Krysi oraz dla p.Bielickiej poznanianki z Warszawy. :) :) :) :) :lol: :lol: :lol: Polecam pawilon WASAMA!!!!!!Na koniec pozdrowienia od mojej małżonki.
krzysiek23
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2013 12:12
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: krzysiek23 »

Witam jadę do tego pawilonu 12 lutego. Czy są obchody pielęgniaek wieczorem? Ilo osobowe są pokoje? Napisz coś wiecej dlaczego tak nazywasz ten pawilon? WASAMA?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Bo tak się nazywa firma,która podnajmuje budynek dla sanatorium.
krzysiek23
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2013 12:12
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: krzysiek23 »

Dziekuje teraz już wiem.
ODPOWIEDZ