Polańczyk Dedal

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Polańczyk Dedal

Post autor: kasiula »

Jadę do sanatorium DEDAL...Jak ktoś był to proszę o opinie jak tam jest?
hersylka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2011 11:29

Re: Polańczyk

Post autor: hersylka »

Jesli chodzi o Dedala to wygralas los na loterii sanatorium super okolica przepiekna,i jeszcze ta pora roku...Bylam w Dedalu w grudniu i bylam bardzo zadowolona.A jesli lubisz chodzic po gorach to dodatkowe przyjemnosci masz niedaleko.Poloniny czekaja...Zazdroszce:)
Lary
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2012 16:10

Post autor: Lary »

Zgadzam się prawie ze wszystkim ale do gór to jest kawałek. w warunkach sanatoryjnych raczej podziwia się je z daleka, znad zalewu solińskiego lub z okien autobusu w czasie wycieczki pętla bieszczadzką
Każde wakacje spędzam w górach, ale w sanatorium nie udało mi się pochodzić po Bieszczadach, chyba że wzniesienie kilkunastometrowe nazywamy górami.
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

Dzięki za miłą opinię i pozdrawiam bardzo gorąco.
agata8
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2012 19:51
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: agata8 »

Byłam w Dedalu w 2010 roku. Byłam z tego pobytu bardzo zadowolona. Warto zabrać paszport jeśli chce się skorzystać z wycieczek do Lwowa i na Węgry. Okolica piękna, ośrodek schludny, jedzenie dobre. Trzeba być grzecznym , bo panie sprawdzają po 22-giej pokoje. Zabiegi, trudno powiedzieć, gdyż to był mój pierwszy pobyt i nie mam porównania, ale masaże w porządku i ćwiczenia również. Mój kręgosłup jest zadowolony.
Tojka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2012 19:13
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 14

Re: Polańczyk Dedal

Post autor: Tojka »

Byłam w Dedalu w maju 2011. Było cudnie. Pogoda dopisała, więc codzienne wędrówki górskie były normą. Mieliśmy całkiem niezłą ekipe do maszerowania.
Jedzenie dobre.
Pokoje bardzo ładne. Codziennie wieczorki taneczne.
Jest stół do tenisa stołowego, stół bilardowy.
Na wyposażeniu pokoi leżaki.
Okolica przecudna.
Polecam wycieczkę Duża Obwodnica Bieszczadzka.
Proszę zabrać paszport - wycieczka do Lwowa (płatna, ale naprawdę warto).
Koniecznie zajrzyjcie do knajpki ZAKAPIOR - w poniedziałki i środy fajne koncerty (poezja śpiewana itp)
ODPOWIEDZ