Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48

Re: Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.

Post autor: emik »

Misiu, a na którym pięterku żeś mieszkał?
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2011 16:10

Post autor: misio »

Ja mieszkałem na najgorszym piętrze, tj. I piętro, tam gdzie dyżurka i permanentna inwigilacja i przymusowa rehabilitacja i uzdrowienie na zawołanie bez względu na skutek działania zabiegów, drugie i trzecie piętro jest dla tych na własną prośbę
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ładnie to napisałeś :)). Ja mieszkałam na III, pani pielęgniarka była raz, zaraz po przyjeździe ( ale i ja byłam grzeczna ) :)) Widok z okna miałam za to rewelacyjny.
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Lekarz stwierdził że do sanatorium przyjechałem z jedną niesprawną kończyną a wracam do domu z trzema sprawnymi, no to chyba jest jakaś poprawa :D :D :D

ja dodałem od siebie że mam po sanatorium pięć sprawnych kończyn, dwie ręce jedna noga i dwie kule :)

Niepełnosprawność to nie koniec życia, to początek nowego :) :)
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

ale tam jest dla tych z zusu,a ja z nfztu jade...[/quote]

doborah, teraz zajarzyłem o co biega, po prostu kliknij potrzebny link na tej stronce przyciśnij na górnym pasku, tam są dla wszystkich informacje całły 23WSZUR
Załączniki
Gipsmen.jpg
Gipsmen.jpg (5.76 KiB) Przejrzano 322 razy
wiesio43
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2012 07:37

Post autor: wiesio43 »

witam Was
ma pytanko jak byłem ostatnio w Lądku to jezdziłem do domku na sobotę i niedziele
misio czy słyszałeś o takich wyjazdach????
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam, z ZUS nie ma żadnych przepustek o 22 w łóżku, oraz kategoryczny zakaz opuszczania granic polski a czechy za miedzą :lol:
deborah
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2012 19:37
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: deborah »

sluchajcie, a wlasnie,jak z wyjsciami-np Czechy,bo do domu nie ma sensu-szkoda paliwa(cos drożeje) )ale czy trzeba komus zglaszac,że się idzie czy jak? a czy pielęgniarki często do pokoju wchodza i patrza co sie robi? a gdzie chodzic zapalic?
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

U mnie, jak pisałam, pani pielęgniarka była raz. Osoby palące wychodziły przed budynek, są tam nawet popielniczki, ci, którzy mieli pokoje z balkonami, próbowali tam :)). MIeszkańcy pawilonu 3 palili na takim dużym tarasie. Nic nie musisz zgłaszać pod warunkiem, że o 22 będziesz w pokoju. Jak jest wycieczka zorganizowana -Praga, Wiedeń to wiadomo, że będzie się później. :)) Czasami kończysz zabiegi przed obiadem i potem, o ile nie zależy ci na kolacji, do wieczora czas wolny, a teraz kiedy dni coraz dłuższe, to coraz fajniej.
deborah
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2012 19:37
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: deborah »

to mowicie,że się nie zanudze...ksiazki jakies wezme,dla zabicia czasu,chodzic po górach nie będe-jakos mnie to nie kręci :D ,oooo..kijki wezme to pochodze i moze kilka kg spadnie przez basen tez :D a..i jeszcze-w jakim wieku sa kuracjusze?wiem,że niby w roznym,ale przewaznie jak jest w pokojach?
ODPOWIEDZ