Kto wie, że za 2-3 miesiące pojedzie do sanatorium

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Kto wie, że za 2-3 miesiące pojedzie do sanatorium

Post autor: serendipity »

Dobry wieczór
Zastanawia mnie od dłuższego czasu, jak ktoś pisze, że już dziś, w marcu, wie, że ma termin sanatorium maj-czerwiec i szuka znajomych, przejazdów itd., ale skąd o tym wie, skoro to dopiero za 2-3 miesiące? nfz oferuje informowanie na 2 tygodnie przed wyjazdem, co jest koszmarem dla ludzi pracujących, bo nie można zaplanować urlopu:/
To są chyba wyjazdy własne? Bo jeśli z nfz, to chętnie poznałabym system przekazywania tych informacji.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Staż sanatoryjny: 4

Re: Kto wie, że za 2-3 miesiące pojedzie do sanatorium

Post autor: iwcia »

Bardzo dobre pytanie :)
Ja tez się wciąż zastanawiam jak to możliwe, że niektórzy z Was znają termin wyjazdu tak wcześnie :?: :?:
Ja również chciałabym wiedzieć na dwa miesiące wcześniej kiedy i gdzie pojadę? Ze względów zawodowych.
A więc, moi mili, napiszcie jak to u Was jest? Czy NFZ faktycznie zawiadamia z tak dużym wyprzedzeniem? Czy moze tylko ZUS?
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Myslę, że z NFZ nie , ale z ZUSu na pewno będziesz wiedziała od razu, kiedy jedziesz i może to być tak krótki termin
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Jestem jedną z tych osób o których piszesz. To jest tak jak Słoneczko napisało NFZ to faktycznie krótki termin chociaż w przeglądarce pojawił się u mnie na miesiąc przed wyjazdem . Te długie terminy to z ZUSu , już w grudniu wiedziałam że pojadę w maju bo taki termin wyznaczyła mi pani doktor na komisji . Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Kochani!
Może to jest zależne od regionu. Ja jestem z Wielkopolskiego. Jadę z NFZ i o terminie wyjazdu poinformowano mnie już 26 lutego, a wyjazd zaplanowano mi na 17 kwietnia. Więc mam półtora miesiąca na przygotowanie się. A czas oczekiwania miałam 15 m-cy. :D
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

a kiedy składałaś wniosek do NFZ milusinska?Przepraszam ,ze pytam
forumowicz

kasiula pisze:a kiedy składałaś wniosek do NFZ milusinska?Przepraszam ,ze pytam
28 stycznia 2013r i przysłali mi po 30 dniach numerek miałam ok. 35tys, a przy numerze 920 dostałam informację o wyjeżdzie. I okres oczekiwania był podany ok.15 m-cy.
A Ty skąd?
Ostatnio zmieniony 22 mar 2014 20:49 przez forumowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

milusinska pisze:Kochani!
Może to jest zależne od regionu. Ja jestem z Wielkopolskiego. Jadę z NFZ i o terminie wyjazdu poinformowano mnie już 26 lutego, a wyjazd zaplanowano mi na 17 kwietnia. Więc mam półtora miesiąca na przygotowanie się. A czas oczekiwania miałam 15 m-cy. :D
Dziękuję, właśnie o to mi chodziło, masz prawie 2 miesiące na załatwianie urlopu, a nie 10 dni:) Ale to Wielkopolska:)
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

Poznań milusinska?Też tak miałam zawsze....jak Ty podobnie..tylko myślalam,że w tym roku skaladałaś wniosek i już masz.Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku ;)
forumowicz

serendipity pisze:
milusinska pisze:Kochani!
Dziękuję, właśnie o to mi chodziło, masz prawie 2 miesiące na załatwianie urlopu, a nie 10 dni:) Ale to Wielkopolska:)
Współczuję jak ktoś ma 2 tygodnie na załatwienie sobie urlopu. Wiadomo jak dziś jest.
ODPOWIEDZ