Kto wie, że za 2-3 miesiące pojedzie do sanatorium
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Kto wie, że za 2-3 miesiące pojedzie do sanatorium
Zastanawia mnie od dłuższego czasu, jak ktoś pisze, że już dziś, w marcu, wie, że ma termin sanatorium maj-czerwiec i szuka znajomych, przejazdów itd., ale skąd o tym wie, skoro to dopiero za 2-3 miesiące? nfz oferuje informowanie na 2 tygodnie przed wyjazdem, co jest koszmarem dla ludzi pracujących, bo nie można zaplanować urlopu:/
To są chyba wyjazdy własne? Bo jeśli z nfz, to chętnie poznałabym system przekazywania tych informacji.
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Kto wie, że za 2-3 miesiące pojedzie do sanatorium
Ja tez się wciąż zastanawiam jak to możliwe, że niektórzy z Was znają termin wyjazdu tak wcześnie
Ja również chciałabym wiedzieć na dwa miesiące wcześniej kiedy i gdzie pojadę? Ze względów zawodowych.
A więc, moi mili, napiszcie jak to u Was jest? Czy NFZ faktycznie zawiadamia z tak dużym wyprzedzeniem? Czy moze tylko ZUS?
Pozdrawiam
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
-
forumowicz
Może to jest zależne od regionu. Ja jestem z Wielkopolskiego. Jadę z NFZ i o terminie wyjazdu poinformowano mnie już 26 lutego, a wyjazd zaplanowano mi na 17 kwietnia. Więc mam półtora miesiąca na przygotowanie się. A czas oczekiwania miałam 15 m-cy.
-
forumowicz
28 stycznia 2013r i przysłali mi po 30 dniach numerek miałam ok. 35tys, a przy numerze 920 dostałam informację o wyjeżdzie. I okres oczekiwania był podany ok.15 m-cy.kasiula pisze:a kiedy składałaś wniosek do NFZ milusinska?Przepraszam ,ze pytam
A Ty skąd?
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Staż sanatoryjny: 5
Dziękuję, właśnie o to mi chodziło, masz prawie 2 miesiące na załatwianie urlopu, a nie 10 dni:) Ale to Wielkopolska:)milusinska pisze:Kochani!
Może to jest zależne od regionu. Ja jestem z Wielkopolskiego. Jadę z NFZ i o terminie wyjazdu poinformowano mnie już 26 lutego, a wyjazd zaplanowano mi na 17 kwietnia. Więc mam półtora miesiąca na przygotowanie się. A czas oczekiwania miałam 15 m-cy.
-
forumowicz
Współczuję jak ktoś ma 2 tygodnie na załatwienie sobie urlopu. Wiadomo jak dziś jest.serendipity pisze:Dziękuję, właśnie o to mi chodziło, masz prawie 2 miesiące na załatwianie urlopu, a nie 10 dni:) Ale to Wielkopolska:)milusinska pisze:Kochani!