Ciechocinek ZNP od 22.03.2014

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Re: Ciechocinek ZNP od 22.03.2014

Post autor: emik »

Vaskes, jak wrócisz, napisz, w jakich warunkach kwaterowani są kuracjusze z ZUS-u. W ogóle coś napisz. Jak zarezerwowałaś sobie pokój? Jaki? i ile wcześniej? Z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2014 23:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: roxy »

Kuracjusze z ZUS-u kwaterowani sa w pokojach w części jeszcze nie remontowanej. Jak twierdzi pani dyrektor remont jest zaplanowany za 2,3 lata. Pokoje mają w miarę nowe meble, łazienki takie sobie. Baza zabiegowa częściowo wyremontowana ale rehabilitanci i obsługa super, zawsze pomocni. Na pielęgniarki też nie narzekałam ale może dlatego, że niewiele miałam z nimi wspólnego. Na pewno skończył się już remont sali konferencyjnej.
Jedzenie nie najgorsze tyle, że sniadania bardzo monotonne,czyli codziennie wędlina, jakiś serek, dżemik pieczywo, 3 razy w tygodniu zupa mleczna. Obiady smaczne, do kolacji coś urozmaicają na gorąco. Basen solankowy z dużym zasoleniem ale płytki, pływa się średnio za to rewelacyjne zajęcia w basenie prowadzi Pani Ania.
Ogólnie O.K. Ja wspominam bardzo miło pobyt w ZNP-poznałam wspaniałych ludzi , z którymi kontakt utrzymuję do dziś:) :D
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Roxy, serdecznie ci dziękuję za odpowiedź. Jakbyś miała chwilkę, napisz mi, czy pokoje jedynki i dwójki mają balkony, o ile wiesz lub widziałaś.
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wszystkie pokoje w których byłam, zarówno jedynki jak i dwójki ,mają balkon. Nie ma lodówek, są czajniki, jakies szklanki, talerze, sztućce.
Pytaj o co chcesz, postaram się odpowiedzieć w miarę znajomości tematu :)
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bardzo Ci dziękuję. Czy te jedynki to kliteczki, czy takie w miarę. Ile zabiegów dziennie mają kuracjusze ZUS? I czy sanatorium ma basen, ewentualnie czy jest jakiś w pobliżu. Chyba wszystko :)).
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

Ja będąc w Ciechocinku chodziłam na basen w Klinice pod Tężniami. Kawałek od ZNP jest, ale basen jest super :-), niedaleko w Wojskowym też ponoć jest super basen, tam nie byłam, bo była wymiana wody czy coś takiego, ale na zdjęciach wygląda super :D :D
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jedynki są małe ale wystarczające, poza tym w pokoju to się wiele nie przebywa,w każdym razie nie klaustrofobiczne. Basen jest solankowy popływac na upartego popływasz, świetne są ćwiczenia, możesz wykupić dodatkowe wejścia za śmieszną cenę lub aqua aerobic. Najbliżej najlepszy basen jest w sanatorium Wojskowym , solankowy to w Domu Zdrojowym nr 1- tam jest głebiej. Pod Tężniami jest basen zewnętrzny z cieplutką woda i bąbelkami. Poza tym Pod Tężniami są najlepsze tańce no i polecam Uroczą i po sąsiedzku Polex:lol:
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Odnośnie zabiegów to kuracjusze z ZUS mają ich od 96 nawet do 105 wychodzi od 5 do 7 dziennie z tym, ze w to wliczone są psychoedukacja, dietetyka, bhp i relaksacja:))))
Ilość zabiegów w zupełności wystarczająca.
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Roxy, to dla ciebie :kwiat: mojego ulubionego informatora :D .
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki, dzięki pozdrawiam i życzę udanego pobytu:)
ODPOWIEDZ