Sanatorium "Książe Józef" w Nałęczowie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
stada-52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 lip 2012 16:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Sanatorium "Książe Józef" w Nałęczowie

Post autor: stada-52 »

Jeszcze raz podziękowania dla Wacmana,przed wyjazdem w nieznane takie info jest bardzo cenne :kwiat: Walizki spakowane i jutro będę w moim ukochanym Nałęczowie.Za każdym pobytem (5)poznajemy się coraz bardziej ;) Pozdrowienia dla tych co byli,są lub będą na kuracji w Nałęczowie :serce:
Wacman
Na forum od: 17 mar 2014 11:33
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Wacman »

Witam wszystkich

Nareszcie zakończyłem pobyt w sanatorium "Książe Józef". Mimo że obsługa tutaj jest uprzejma (ale nie miła z małym wyjątkiem) to jestem tego pewny, że Ja do tego sanatorium już nie przyjadę. Jak dla mnie to wielka porażka towarzyska, choć spędzonego tutaj czasu do końca nie żałuję.

Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy i życzę miłych chwil spędzonych w Nałęczowie. :kwiat:
Awatar użytkownika
stada-52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam serdecznie po powrocie z sanatorium "Książe Józef''.Pokój 2 os. otrzymałam w nowej części bydynku,ten z lodówką.Wszędzie jest czysto,zarówno w starej jak i w nowej częsci budynku.Pościel bielusieńka,ręczniki można wymieniać wg potrzeb, jednak trzeba mieć 1 swój na basen.Problemem jest suszenie mokrych rzeczy,najlepiej zabrać większy zapas bluzek,koszulek.Mnie wystarczył zapas 3 par spodni,2 spódnice,3 leginsy,2 kurtki,1 kamizelka plus drobnica.Na dole obok recepcji jest szatnia dla kuracjuszy ze Starych Łazienek,a w niej ogólnie dostępna duża lodówka,(suszarka do włosów w recepcji),żelazko i deska do prasowania.Administracja na bieżąco remontuje,maluje te bardziej zniszczone pokoje.Za dwójkę zapłaciłam łącznie z klimatycznym-427 zł.Można zrezygnować z opłaty za telewizor z czego obie ze współlokatorką skorzystałyśmy.Jedzonko świeżutkie,monotonne,dużo ziemniaków,chleba do woli.
Awatar użytkownika
stada-52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Życie towarzyskie każdy organizuje sobie sam.W moim przypadku była to paczka z Rolnika,Pawilonu Angielskiego,Jesiennej Rezydencji no i Księcia Józefa.Rozrzut spory ale codziennie spotykaliśmy się a to na spacerze,a to w kawiarni.W zimniejsze dni dużym powodzeniem cieszy się grzaniec nałęczowski z miodem.Były spacery po wąwozach,jedni z kijkami inni bez.Ogólnie jest tam bardzo dużo ludzi 60 i 70 letnich,ale był z nami 27 letni chłopak po zawale.Wiem,że chętnie tam wrócę :!:
adamo
Na forum od: 11 lip 2014 07:36
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: adamo »

Totalne dno! Nie wprowadzajcie ludzi w błąd! Piękne zdjęcia, a wystarczy zobaczyć jak dziadowski jest pokój 107. Może wkleicie zdjęcia? Pokój jednoosobowy, który jest przeznaczony dla dwóch osób! Łazienka z toaletą wydzielona z pokoju o wielkości 1,5 m na 1,5 m. To uwłaczające! To nie jest miejsce dla chorych ludzi, którzy są skierowani do sanatorium przez NFZ. Odradzam!
ODPOWIEDZ