Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
„PRL wiecznie żywy” to TREND jaki od pewnego czasu obserwujemy na rynku. Galerie fotografii robią wystawy
o PRL-u, zachwycamy się designem nawiązującym do stylistyki tamtych czasów, a najmodniejsze knajpy i kawiarnie mają właśnie PRL-owski klimat .
Młodzi powodowani sentymentem za klimatem PRL-u czasów swoich rodziców swietnie sie odnajdują w urządzonych wnetrzach tamtych lat, który jest obecnie bardzo trendy
Czy posiadacie przedmioty z czasów Polski Republiki Ludowej?
A z czym Wam kojarzy sie PRL (pomińmy polityke )
AleksandraWroclaw pisze:...Czy posiadacie przedmioty z czasów Polski Republiki Ludowej?...
Gwoli sprostowania, czegoś takiego w historii Polski nie było.
PRL to skrót od nazwy Polska Rzeczpospolita Ludowa, wprowadzonej na mocy konstytucji z 22 VII 1952 roku.
Jako nazwa państwa przestała istnieć 31 XII 1989 na skutek zmiany konstytucji.
I bardzo dobrze....
sorry, nie wiem jak to sie stało oczywiscie,ze sie pomyliłam
naturalnie ,ze Polska nigdy nie była republiką ! ale wrócimy do tematu bo istotniejsze od błedu !
Wrecz niebywałe ! to dobre 25-30 lat uzytkowania? a teraz produkują taki szmelc na góra 5-10 lat .
Niestety dzisiejszy producenci stawiają na ilość a nie na jakość
Wg mnie wcale nie tęsknimy za PRL lecz za... własną młodością, a ta nie chce za nic wrócić.
Wtedy jechało się na wakacje, obóz, nie miało się problemów, a teraz do sanatorium trochę się ponaprawiać
Pozostały więc z PRL wspomnienia i zdjęcia.
Napisałaś w pierwszym poście o "sentymencie do klimatu PRL" dla mnie mieć sentyment do czegoś to tyle co miło to wspominać, może zatęsknić czasem za tym co było. I oczywiście miło wspominam i tęsknota za dawnymi czasami też czasem ożywa ale bynajmniej nie do samego stylu PRL. Nie do rzeczy, które kiedyś były dostępne w PRL bo jednak ich jakość była taka sobie. Oczywiście piszę o znanym mi okresie raczej końcówki PRLu, czyli od początku lat 80tych.
Pozdrawiam