Pozdrowienia i serdeczności
-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 1
Re: Pozdrowienia i serdeczności
Dlaczego w wiekszości Polacy mijając sie w windzie, na klatce schodowej, lesie czy w innych miejscach nie wymieniają sie uśmiechem,pozdrowieniami czy zwykłym "dzień dobry"?
Ostatnio byłam 3 m-ce w Singapurze i tam takie zachowanie jest nie do pomyslenia !
Smutne to !
Ostatnio byłam 3 m-ce w Singapurze i tam takie zachowanie jest nie do pomyslenia !
Smutne to !
- aqula
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
miałam na studiach wykłady z etyki biznesu, oczywiście było też o savoir vivre, wiedza nie tylko potrzebna w biznesie, ale także w życiu prywatnym
Wchodząc do windy zawsze mówię dzień dobry, do widzenia. Czasami zagadam z sąsiadkami w windzie, to przecież takie normalne
Zauważyłam, że w biurowcach osoby chociaż nie wszystkie mówią między sobą dzień dobry ( nawet nie będące z jednej firmy), są uśmiechy i uprzejmości. Zmienia się to i na plus. Chociaż ma Pani rację, zdarzają się gbury, które wchodzą i ani me, ani be, ani kukuryku ...

Wchodząc do windy zawsze mówię dzień dobry, do widzenia. Czasami zagadam z sąsiadkami w windzie, to przecież takie normalne
Zauważyłam, że w biurowcach osoby chociaż nie wszystkie mówią między sobą dzień dobry ( nawet nie będące z jednej firmy), są uśmiechy i uprzejmości. Zmienia się to i na plus. Chociaż ma Pani rację, zdarzają się gbury, które wchodzą i ani me, ani be, ani kukuryku ...
-
forumowicz
Dużo wędruje po górach i nie spotkałam się żeby na szlaku ktoś nie pozdrawiał się wzajemnie , to bardzo miły zwyczaj
. .Może to też częściowo od nas zależy
.....wszak uśmiech rodzi uśmiech 
-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz

mam pogodną nature i usmiech jest ze mną od zawsze ! jest tym nierozłącznym dodatkiem i tym dodatkiem pozdrawiam
wiekszosc mijajacych sie ze mną ludzi....
wiekszosc mijajacych sie ze mną ludzi....
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Całkowita racjasmuga pisze:Dużo wędruje po górach i nie spotkałam się żeby na szlaku ktoś nie pozdrawiał się wzajemnie , to bardzo miły zwyczaj. .Może to też częściowo od nas zależy
.....wszak uśmiech rodzi uśmiech
-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz

-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz

Wrocław jest najatrakcyjniejszym miastem w Polsce dla osób z wyższym wykształceniem – tak można podsumować najnowszy ranking tygodnika „Newsweek”.
- Załączniki
-
- .wroclaw.jpg (36.9 KiB) Przejrzano 338 razy