Sanatorium ZGODA Krynica Zdrój
Sanatorium ZGODA Krynica Zdrój
Nie dość że ceny z kosmosu to jeszcze warunki lokalowe beznadziejne, jedzenie w miarę ale porcje jak dla dzieci,a prezes kawał bufona.
Zabiegi nic nadzwyczajnego,budynek w środku komunistyczna kupa,grzyb w brodzikach,z okien wiało jak diabli,materace pozalewane aż brzydzi się człowiek spać,pościel stara a ręczniki jak szmaty do podłogi bo i do tego nam służyły. Nie polecam bynajmniej w zimę kiedy czasami większość dnia trzeba spędzić w pokoju!!! Może latem jest oki zresztą latem to i na cempingu się przesiedzi.
-
halinka100
- Na forum od: 12 lut 2011 21:01
Re: Sanatorium ZGODA Krynica Zdrój
Mam zamiar wybrać się do Sanatorium Uzdrowiskowego Zgoda na 21 dniowy pobyt sanatoryjny. Część kosztów pokrywa NFZ , natomiast resztę pokrywam ja. Ponieważ Sanatorium Zgoda znajduje się kilkaset kilometrów od miejsca mojego zamieszkania, chciałabym zasięgnać informacji na temat warunków pobytu, atmosfery panującej a także jakości wykonywanych zabiegów przez personel Zgoda. Czy również macie Państwo podobne doświadczenia jak poprzednia kuracjuszka ? Bardzo proszę o jakiekolwiek posty w tej sprawie.
Pozdrawiam
Halinka z Gdańska
okropieństwo to może przesadzone, ale ciekawie nie jest, baza zabiegowa marna, porządne zabiegi trzeba sobie wykupic w innym sanatorium np masaz podwodny, hydromasaż natomiast- wszyscy w tej samej wodzie:), ja miała szczęście bo byłam pierwsza 0 7 rano. Dyscyplina jak po byku o 22 sanatorium zamykaja, pózniejszy powrót wiazał sie z problematycznym tłumaczeniem jak w przedszkolu! Drugi raz tam - nigdy w zyciu, wole nie jechać.
Ale za to Krynica jest cudowna, bajka.
-
halinka100
Każda opinia będzie dla mnie bardzo cenna.
Pozdrawiam jeszcze raz !
Halinka , Gdańsk
-
halinka100
metoda ambulatoryjna
Droga Koleżanko, nie korzystałam z metody ambulatoryjnej.
W leczeniu ambulatoryjnym musiałabym pokryć w całości koszty pobytu i wyżywienia, natomiast w moim przypadku płacę jedynie część kosztów zakwaterowania i wyżywienia.
Decyzję o podjęciu leczenia w sanatorium podjęłam w X.2009 r. i w tym samym czasie skierowałam prośbę do NFZ. Lokalizacja sanatorium została z góry narzucona przez komisję NFZ – u adekwatnie do moich schorzeń.
Na odpowiedź zwrotną czekałam do II 2011 r. (czyli 16 mcy), lecz w międzyczasie dowiadywałam się o możliwie szybszy wyjazd.
Warto zadzwonić do NFZ- u i zapytać się czy czasami nie ma wolnych terminów wyjazdów tzw. „last minute”, ponieważ często się zdarza, że kuracjusze, którzy już otrzymali pozytywną odpowiedź z NFZ o leczeniu uzdrowiskowym, z różnych powodów rezygnują.
Pozdrawiam, Halinka
W sanatorium Zgoda przebywałam na turnusie rehabilitacyjnym na przełomie września i pażdziernika 2010 roku.Na pewno już tam nie powrócę.Zabiegi oraz baza zabiegowa są marne.Panie rehabilitantki,pan doktor,kelnerki byli bardzo mili.Jedzonko domowe-bardzo dobre.Polecam sanatorium Wojskowe w Krynicy.Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
-
irenae
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 16 lut 2012 22:01
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Podziękowano: 3 razy
Chciałam napisać kilka slów o sanatorium ZGODA w Krynicy G. w którym przebywałam w październiku 2006r (skierowanie z NFZ).
Jest to nowy funkcjonalny budynek z windą i podjazdami dla inwalidów. Warunki mieszkaniowe ocenia na dobre, mieszkałam w pokoju 2-osobowym typu studio z teewizorem, radiem, telefonem i czajnikiem oraz łazienką. Pościel i ręczniki czyste, tapczaniki w miare nowe. Jeśli chodzi o jedzenie to wyśmienite (chyba że od tego czasu się zmieniło). Porcje dla mnie wystarczające, bardzo często do kolacji podawano świeże ciasto własnego wypieku. (wracajac ze spaceru cały ośrodek pachniał domowym ciastem), zapiekanki itp. Zabiegi na miejscu, rzeczywiście trochę skomne. Okolica pięka jest co zwiedzać i gdzie chodzić wieczorami. Obsługa dośc uprzejma i miła. Najgorzej było z ogrzewaniem, ponieważ była to jesień i występowały nocne przymroski a ośrodek nie był ogrzewany (dużo osób chorowało) mimo naszych monitów do prezesa. Pisze po to aby osoby które dostały skierowanie do tego ośrodka się nie wystraszyły.Jeszcze raz zaznaczam że ja byłam w 2006 i może nastąpiły takie duże zmiany. !!!
Miałem przyjemność gościć w zgodzie tego lata (2012), przyznam szczerze że dziwią mnie te wszystkie negatywne opinie. Sam miałem zrezygnować z pobytu, czytając przed wyjazdem te wszystkie wpisy. Nie żałuję że się zdecydowałem, pobyt wspominam mile. Owszem, są rzeczy które należałoby poprawić, obiekt starego budownictwa, pokoje w nieco starszym stylu, warto byłoby też doposażyć siłownię, ale zaskoczyła mnie wspaniała atmosfera i naprawdę miła obsługa całego personelu. Już tęsknię za smacznymi posiłkami i wycieczkami:) Pozdrawiam cały personel zgody
-
Hania
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 5
Pozdrawiam presonel.
Innym życzę troszke więcej optymizmu, poszukania dobrych stron pobytu, a nie tylko narzekać.
Pozdrawiam
Hania
- Małgosia69
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 14 cze 2011 22:49
- Oddział NFZ: Łódzki