Witamewa11 pisze:Jeśli rzeczywiście miejsce ma znaczenie, góry, niziny itd..to mogę zrozumieć, ale dlaczego weryfikacji po 20 miesiącach nie mam to tego nie rozumiemBietka pisze:Dostałam przydział (mazowiecki NFZ) z nr 22 tys.po 18 m-cach, tak jak planowano -wyjazd do Krynicy Zdr.w kwietniu/maju.Numer nie ma tu największego znaczenia, więc takie pilne śledzenie kolejki jest raczej zabawą a nie rzeczywistą informacją o terminie przydziału.
Moje znajome z numerami niższymi np. 14 tys., 16 tys. jeszcze czekają (najpierw na opóźnioną weryfikację, bez tego wniosek jest nieważny, mnie udało się przed weryfik). Duże znaczenie ma, czy oczekuje sie na wyjazd w góry czy nad morze lub niziny, gdzie czeka się nawet do 6-m-cy dłużej.Poinformowano mnie że rozpiętość w przydziale sięga właśnie 6 m-cy dla różnych wniosków z tego samego terminu złożenia.
Życzę dobrego sanatorium w dogodnym czasie.
Pozdrawiam
Bietka
kolejka do sanatorium 2014 rok
-
jurek777
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 26 sty 2014 15:10
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: kolejka do sanatorium 2014 rok
-
Bietka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 14
Pozdrawiam
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Ja juz czekam 21 miesięcy a weryfikacji jak nie było tak nie ma, pomimo zmniejszania sie numerka.
A co do dłuższej kolejki nad morze,spowodowanej wiekszą ilością chętnych, troche w to wąpię, ponieważ NFZ często nie bierze pod uwagę wytycznych lekarza kierującego.Tak było w moim przypadku i moich znajomych.Lekarz pisze swoje, a NFZ robi swoje.
-
jurek777

- ewa11
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lis 2011 19:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 5
jurek777 pisze:Dokładnie iwciaSanatorium to nie wczasy,więc nie można mówić o większej liczbie chętnych nad morze niż w góry.Sugestie lekarza kierującego pozostają w sferze teorii i NFZ nie bierze ich pod uwagę.Ważne,żeby się zakwalifikować i wtedy otrzymujemy numerek,który przez kilkanaście/dziesiąt miesięcy śledzimy,a w tym czasie" skierowanie oczekuje na wyznaczenie miejsca i terminu leczenia".Dlatego ta niewiadoma: kiedy pojedziemy i gdzie przyprawia nas o mcsniejsze bicie
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nie zgadzam się z Tobą Jurku że rozpiętość w oczekiwaniu na przydział skierowania zależy od rodzaju schorzenia, właśnie z takim samym schorzeniem a na myśli mam reumatologię jedni czekają 18 miesięcy a inni 24.
-
jurek777

-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski