Fajny film wczoraj widziałem
- biedroneczka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 sty 2012 09:40
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 8
Re: Fajny film wczoraj widziałem
-
forumowicz
Film Zycie jest piękne jest fantastyczny, ogladałam może z 5 razy i wciąż mi sie nie znudziłMask pisze:Jest problem...., trzeba będzie coś nagraćsztani pisze:Proponuje obejrzenie dzisiejszego spektaklu w TVP 1. Ogladając zwiastuny w TV tego przedstawienia może być ciekawe![]()
![]()
W tym samym czasie, w stopklatce głośny film Roberto Benigniego, "Życie jest piękne".
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Mam na laptopie,ale zostawiam na czas szpitala....ten i jeszcze kilka innych nowości.Aż mnie świerzbi,żeby już obejrzeć,bo od wielu ludzi słyszałam rewelacyjne recenzje.Ale poczekam,dam radębiedroneczka pisze:WitajcieCzy oglądaliście może film pt. "Sierpień w hrabstwie Osage" ? Ja filmu wprawdzie nie widziałam, ale obejrzałam wczoraj w Teatrze Jaracza rewelacyjną sztukę pt. "Gorące lato w Oklahomie". Okazuje się, że i film i przedstawienie teatralne oparte są na podstawie sztuki ''Sierpień'' Tracy Letts uważanej za jedną z najciekawszych współczesnych sztuk anglojęzycznych
Jest to wielopokoleniowa saga rodzinna, na pograniczu epickiej tragedii i czarnej komedii, opisująca niespełnione marzenia, pełne sekretów i konfliktów relacje trzech pokoleń klanu Westonów. Pewnego upalnego, letniego wieczoru w tajemniczych okolicznościach znika głowa rodziny Westonów. Kiedy z tego powodu do gniazda rodzinnego zjeżdżają się wszyscy krewni, na jaw wychodzą długo skrywane rodzinne tajemnice. Surowość i dramatyzm sytuacji łagodzi czarny humor i błyskotliwe dialogi, które nadają sztuce tragikomiczny wydźwięk..... Szczerze polecam, sztuka jest świetna
-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 1
Zakazana gejowska miłość w środowisku ortodoksyjnych Żydów to temat filmu Haima Tabakmana - brzmi obrazoburczo
i kontrowersyjnie, ale w interpretacji rezysera staje sie liryczną i subtelną opowieścią o życiu w małej,jerozolimskiej
społeczności.....
Polecam
-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 1
Re: bardzo dobry film chcę zobaczyć....
czekam, aż "pójdzie" w tv publicznej...
"Powstanie Warszawskie" to film bez FIKCJI, prawdziwy do bólu.
- Leon43
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 sty 2014 22:24
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 1 raz
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
BOGOWIE w roli głównej Tomasz Kot
Reżyseria: Łukasz Palkowski
Scenariusz: Krzysztof Rak
Wybierając się na ten film trochę się obawiam czy Tomasz Kot kojarzony jako aktor komediowy odnajdzie się w tak charakterystycznej roli.
Moje obawy były bezpodstawne. Odnalazł się i to znakomicie
Świetny film i wart obejrzenia.