Przesądy, zabobony, czarna magia, itp.
- administrator
- Administrator
- Na forum od: 28 lis 2008 22:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 3 razy
Re: Przesądy, zabobony, czarna magia, itp.
W sumie to nie spodziewałem się i tak, aż tylu różnych przesądów ile tu wypisaliście, aczkolwiek jak dobrze pomyśleć, to są one często stosowane na co dzień ale zupełnie się o nich nie myśli.
Pozdrawiam
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Przesądy humorystycznie interpretowane ...
czasami odpukując stukam w łepetynę traktując ją zastępczo za brakujące ( niemalowane ) drewno ...Sloneczko pisze:Odpukanie w niemalowane drewno odpędza wszelkie licho oraz zło
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 52 razy
- krisss0070
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 lut 2013 20:29
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękowano: 2 razy
administrator pisze:O właśnie gorkaa! Dobre pytanie! Kto był? I czy się sprawdziło?
W sumie to nie spodziewałem się i tak, aż tylu różnych przesądów ile tu wypisaliście, aczkolwiek jak dobrze pomyśleć, to są one często stosowane na co dzień ale zupełnie się o nich nie myśli.
Pozdrawiam
Witam
-
forumowicz
Tak sprawdziło się to co powiedziała wrózka
Teraz znoszę pewne wydarzenia i cierpienia już inaczej swoich bliskich ,wtedy zkłóciło mi to parę lat spokojnych dni i nocy.
Należy pamiętać ,że osoby te przepowiadają nie tylko cudowne zdarzenia ale tragedie i smierć.Po co więc fundować sobie ten stres ?
Potem ponosimy takich zachowań konsekwencje w postaci ,nieprzespanych nocy ,lęków o bliskich ,etc.I to za nasze pieniądze i kosztem naszego spokoju.
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Bardzo mi sie to podoba Ewaszewasz pisze:Jeśli dziecko po kontakcie z człowiekiem o tzw. złych oczach jest marudne, rozpalone to przetrzeć czoło lewą stroną halki lub zlizać od nasady nosa w kierunku do włosków i splunąć do tyłu i powtórzyć tą czynność trzykrotnie.
- krisss0070
- Super Kuracjusz

Dokładnie kryszynkokruszynka pisze:Jak się chce mieć spokojny sen ,nie korzysta się z porad wrózbitów ani bzdurnych horoskopów .Byłam raz tak jak Krisss jako młoda mężatka i o jeden raz za dużo.
Tak sprawdziło się to co powiedziała wrózka![]()
![]()
właśnie się spełnia
I tragedią jest to ,że ciągle brzmi mi w uszach 2 część tej wróżby...............która teraz znów nie pozwala spać spokojnie.
![]()
Teraz znoszę pewne wydarzenia i cierpienia już inaczej swoich bliskich ,wtedy zkłóciło mi to parę lat spokojnych dni i nocy.
Należy pamiętać ,że osoby te przepowiadają nie tylko cudowne zdarzenia ale tragedie i smierć.Po co więc fundować sobie ten stres ?
Potem ponosimy takich zachowań konsekwencje w postaci ,nieprzespanych nocy ,lęków o bliskich ,etc.I to za nasze pieniądze i kosztem naszego spokoju.
- krisss0070
- Super Kuracjusz

- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 52 razy
Wiesz Słoneczko, u mnie w rodzinie to się stosuje od wielu, wielu lat i zawsze działaSloneczko pisze:Bardzo mi sie to podoba Ewaszewasz pisze:Jeśli dziecko po kontakcie z człowiekiem o tzw. złych oczach jest marudne, rozpalone to przetrzeć czoło lewą stroną halki lub zlizać od nasady nosa w kierunku do włosków i splunąć do tyłu i powtórzyć tą czynność trzykrotnie.....