Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witaj. ZUS zwraca koszty podróży najtańszym środkiem lokomocji(PKP)wg obowiązujących stawek obliczając ilość kilometrów od miejsca zamieszkania do sanatorium. pieniądze wypłacają na końcu turnusu,przed powrotem do domu. Pozdrawiam serdecznie Becia
Dokładnie. Mają swoje przeliczniki w zależności od odległości i każdy dostaje pieniążki. Nie ma znaczenia czym się dotarło, samochodem, autobusem czy rowerem.
Proszę napiszcie jak się załatwia zwrot pieniędzy jadąc swoim samochodem .
Dostałam skierowanie i nic poza tym.Jadę samochodem i nawet ten cześciowy zwrot, byłby czymś ,przy dzisiejszych cenach paliw.Dziękuję za odpowiedź
kristi pisze:nie ma kasy za dojazd samochodem, wyliczany jest dojazd najtańszym środkiem lokomocji razy kilometry i to w/g ich przelicznika.
Dzięki -myślałam że może oni przeliczają te km i płacą wg,ich przelicznika-bo przecież wiedzą w ZUS-ie gdzie mnie wysłali i jakoś tam dostać się trzeba.Ale skoro jest tak jak piszesz -to trudno.Miłego wieczorku życzę.