Tolerancja
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Tolerancja
-
forumowicz
Re: Tolerancja
Nie dotyczy to tylko tego zagadnienia o którym Sztani piszesz ,ale wielu innych.
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Twoje spostrzeżenia są jak najbardziej słuszne i zgadzam się z nimi choć nie ze wszystkimi .
Wydaje mi się , że tolerancja to nie jest tylko dopasowywanie się do jednej strony , ale osiąganie wspólnego konsensusu.
Akurat tak się składa , że jestem osobą palącą i nie starającą się rzucić palenia ponieważ najnormalniej w świecie to lubię .
Staram się oczywiście nie palić w pomieszczeniach osób niepalących szanując ich wybór( tolerancja )więc uważam , że jeśli wychodzę na balkon to te osoby powinny jeśli przeszkadza im dym papierosowy zamknąć sobie drzwi na kilka minut ( tolerancja) .
Bywając w sanatoriach czy w innych ośrodkach mieszkając w pokoju z osobami niepalącymi ( zawsze na początku turnusu uprzedzam, iż palę i jakoś nikt do tej pory nie rezygnował z mojego towarzystwa w pokoju )zawsze paliłam na balkonie i nie było problemów.
Przestrzegajmy ciszy nocnej w godz.6-22 i traktujmy tolerancję jako coś wspólnego ,a nie wymagajmy tolerancji tylko dla nas .
-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 1
Nie ma ludzi do końca dobrych lub do końca złych. W sensie ideowym, jestem bardzo liberalna i uważam, że to jest właśnie złoty środek.
Inność postrzegam jako coś dobrego. To właśnie, ci którzy się wyróżniają są kolorem wybijającym się z bezbarwnej masy, jaką są ludzie.
Kocham mniejszość, kocham różnorodność we wszystkim.......po prostu jestem bardzoooooooooo tolerancyjna
- biedroneczka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 sty 2012 09:40
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 8
-
forumowicz
Tyle,ze dojrzałam do decyzji,ze nie chcę zatruwac mojego organizmu smołą i innymi substancjami rakotwórczymi. I nie chce zeby ktoś to robił, dlatego niestety nie mogę się z Tobą zgodzić, chociaz nie uwazam,ze to swiadczy o mojej nietolerancji.
Poza tym papierosy po prostu cuchną, jezeli ktoś pali nie czuje jak długo ten smród się utrzymuje. Zawsze mozna zejsc na dół - do palarni, na dwór.
-
forumowicz
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Czy uważasz , że jest różnica między paleniem na balkonie a paleniem w wyznaczonym miejscu , które znajduję się pod balkonami czy obok ?- oczywiście jest to na wolnym powietrzu , poza budynkiem ...tam każdemu wolno
Dla mnie akurat to drugie jest dużo gorsze .
Może nie sprowadzajmy całego tematu do papierosków
Napiszę krótko - BARDZO TOLERUJĘ LUDZI NIEPALĄCYCH
-
forumowicz