MEGA Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
maria40
Na forum od: 13 kwie 2012 13:33

MEGA Kołobrzeg

Post autor: maria40 »

Proszę o opinie na temat sanatorium Mega w Kołobrzegu. Szukam jakichś informacji,ale jest ich bardzo mało większośc dotyczy sanatorium Arka .Moja mama jedzie po raz pierwszy do sanatorium i wolałabym wiedzieć jak wygląda itp. Dzwoniłam i okazało się,że pokoje są 3 osobowe nie ma możliwości dopłaty do dwójki, nie ma basenu na miejscu ,może ktoś tam był i podpowie jak wyglądają posiłki czy jest to naprawdę jak czytałam "biedniejsza siostra Arki" :)
maria40

Re: MEGA Kołobrzeg

Nikt nie był w tym sanatorium :) czy jest tak dobrze - czy aż tak zle,że wilicie mnie nie straszyć :) :) :D
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

Znam Sanatorium MEGA sprzed Generalnego Remontu bodajze około roku 2002 jak i po Remoncie
Pokoje utrzymane w standarcie hotelu 3 gwiazdowego wyposażone w TV ,Wi-Fi , bodajże czajnik sztuće komfortowa lazienke
Jest to Sanatorium połaczone logistycznie -zdarzaja się nagle zmiany hotelowe w dniu przyjecia z Megi do Arki !!-
z ARKA -(jeden własciel )

Usytuowane przy Amfiteatrze kolobrzeskim -oddalone równej lini tak do mola/latarni jak i do Arki i z tego co kojarzę bo z tego nie korzystałem sa podstawiane autobusy do przewozu na zabiegi ,których nie wykonuje się w Ośrodku -Basen byl w Zakladzie przyrodoleczniczym vis-a vis Jantaru
Pozostała baza zlokalizowana w sanatorium
Po latach Wspominam bardzo Pozytywnie jako jedno z lepszych wg mojej oceny Sanatoriow choc nie ukrywam NA UBOCZU !!
maria40

Dziękuję za opinię p. Darku :) :)
Lary
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2012 16:10

Post autor: Lary »

Byłam w Medze 1.5 roku temu.Warunki bardzo dobre.Pokoje głownie 3 osobowe bardzo ładne standard dobrego hotelu. Są też 4 osobowe ale tych raczej unikaj.2-osobowe gł. dla małżeństw. Jedzenie jak w dobrej restauracji, pyszne kolorowe i urozmaicone.ponoć najlepsze w Kołobrzegu.Obsługa zabiegowa uprzejma i miła. Są na miejscu wieczorki, spotkania i koncerty. Ogólnie jest miło i kameralnie, ale nie ma porównania z luxusem Arki, choć niektórzy wolą ten od giganta jakim jest Arka.W pokojach nie ma czajników (może za opłatą),Na tym kończą się zalety ośrodka. jest to raczej ośrodek wczasowy niż sanatorium. Brak mokrych zabiegów (dowożą do Arki na basen i inne mokre), ale na 100 osób np. był przydział 1 x bicze szkodzkie, Czułam się jak na dobrych wczasach z odrobiną zabiegów.Nie byłam zadowolona też z obsługi lekarskiej. Sala do ćwiczeń bardzo uboga-kilka zdezolowanych rowerów, ciasno na sali ćwiczeń.
Mimo wszystko dla tych co lubią morze warto tam być. ale wielkiej poprawy jeśli chodzi o zdrowie proszę się nie spodziewać.
maria40

dziękuję za odpowiedz :) jak mama wróci to postaram się napisać coś o pobycie w tym sanatorium,bo jak widzę duzo osób tam nie bywa ;)
ElzbietaKrakow
Na forum od: 03 lut 2013 15:34

Post autor: ElzbietaKrakow »

Dzien dobry. Mam na imię Elzbieta i dostałam skierowanie do sanatorium uzdrowiskowego Arka Mega - Ośrodek Arka w Kołobrzegu ul. Sulowskiego 11. Czy Panstwo wiecie, czy mam zapewnienie pobytu w tymże sanatorium, czy jest prawdopodobienstwo,ze zakwateriują mnie w sanatorium Mega rzy ulicy Kościuszki. Pozdrawiam Elzbieta. Wyjezdzam z Krakowa 05 marca.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

Elżbieto

i tam też się udajesz do Arki
Jak już wcześniej napisałem jest to kompleks 2 ośrodków i udajesz się pod wskazany adres
Udanego pobytu w Najbardziej wypasionym sanatorium w Polsce
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Elzbieta Kraków :) Tak jak Darek Tobie napisał sanatorium świetne jeśli chodzi o komfort.Byłam w grudniu 2012 .To raczej hotel **** a kuracjusze to tylko dodatek.Pytaj jak chcesz cos więcej wiedzieć .Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ