Sanatorium WILLA FORTUNA KOŁOBRZEG
Re: Sanatorium WILLA FORTUNA KOŁOBRZEG
A może ktos jedzie od 4-03- ?
WILLA FORTUNA KOŁOBRZEG
Nazwa bardzo ładna i nic poza tym . Warunki mieszkanie bardzo złe . Pokoje
dwu osobowe przerobione na 3 , ciasno bardzo , jak trzeba przejść to jedna osoba musi siedzieć.
Dodatkowo posiłki skandaliczne np na śniadanie plasterek cieniutki jak mgła wędliny , zapyziała
kiełbasa biała i śmierdzący ogórek z beki . Kolacje podobne .Jak nieraz jest ciasto to drożdżowe z zakalcem .
Nie ma żadnych sałatek robionych wszystko jest ze słoika .Ohyda !!!!!
Trafił mi się pobyt świąteczny i to co nam podali to nie do opisania . Rozmawiałam z wieloma osobami z innych
ośrodków i jestem bardzo zdziwiona jak to może być jedno NFZ a posiłki tak dramatycznie różne.
Jeszcze napisze kiedyś więcej ale już teraz ostrzegam jeżeli tylko możecie to zrezygnujcie z tego obiektu
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
oj Jolik zaniepokoiłas mnie !!!
wprawdzie do mojego wyjazdu do w/w Osrodka jest jeszcze.30 dni ,ale wczesniejsze opinie dotyczace tego sanatorium opisywane przez Halgow (przepraszam jeżeli popełnilem ..literowke ) były troszke inne
Dlatego bardzo prosze o opinie dotyczaca tak zakaterowania Pani Halgow -opisywała ,że pokoje sa raczej przestrone i 1 z 2 budynków to odpowiednio bodajze 1 i 2 natomiat drugi to 3
Czy coś się az tak zmienilo w ciagu miesiaca luty -marzec
Kolejna sprawa jeżeli jest az taki problem z wyżywieniem to może już dzis dać informacje do Regionalnych Funuszy o sprawdzenie w/w Osrodka jak i Nadzoru w woj zachodniopomorskim bo standarty MUSZA Byc chyba zachowane We wszystkich Ośrodkach
Generalnie choć jadę z NFZ ale ktos za Mój pobyt ..płaci -Jak rownie sam placac Skladki do NFZ !!!
Bardzo proszę o opinie
-dziekuje
ale widocznie trzeba mieć szczęście żeby taki otrzymać . 2 osobowe są zarezerwowane
dla małżeństw.
Co do jedzenia to nie ma porównania z innymi sanatoriami . Zabiegi są na miejscu
i to tylko jest na plus . Nie liczyłabym na inne opinie dlatego że średnia wieku jest
ok 65- 70 lat a takie osoby raczej tutaj nie zaglądają . Chociaż .... ale ja szukałam przed
wyjazdem opinii i tylko konkretnie pisała halkow. Z tego widać że ile osób tyle opinii.
Co do interwencji to wczoraj wściekły kuracjusz zaniósł do recepcji nóżkę z kurczaka
ale wyglądała jak z małego ptaszka co zaserwowali nam na obiad i wiem że pisali protokół .
No i oczywiście nieśmiertelne śmierdzące ogóry z beki brrrrrrrrrr codziennie .
Kuracjusz narzekają ale nikt nie odważy się zadzwonić do NFZ
Pozdrawiam
Nie jestem wymagającą osobą , pisałam że porównaliśmy
posiłki z sanatoriami obok i u nas było "dno"
Jeżeli ktoś uważa że śledż z cebulą , jabłkiem na zimno i do tego
ziemniaki na obiad to pycha to współczuję .....
- nana
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 21 mar 2012 19:37
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
Byłam na turnusie poszpitalnym w ramach NFZ w Willi Fortunie. Wyjazd wspominam jako mega udany, zabiegi są na miejscu, obsługa- recepcja bardzo miła. Na basen solankowy dochodziłam do Domu Przyrodoleczniczego nr 1, tak więc mają umowę z tym obiektem na zabiegi w basenie ( gimnastyka), pokoje są różne, ale bardzo ładnie odnowione, jedne z balkonami 3- pokojowe z łazienką, inne typu studio bez balkonu. Niestety nie ma pokoi jednoosobowych. Grupa, z którą przebywałam integrowała się poza budynkiem
- nana
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 21 mar 2012 19:37
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Dlatego generalnie czekam jeszcze ewentualnie na Opinie Dokładne a nie tylko pobierzne -tak aby wszystko było JASNE