BIAWENA- WYSOWA

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07
Oddział NFZ: Łódzki

BIAWENA- WYSOWA

Post autor: agat »

Witam
Jadę do sanatorium Biawena - Wysowa od 24-05-2012 do 21-06-2012. :) :) :)
Proszę o informacje dotyczace tego ośrodka.

pozdrwaiam
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 17:21

Re: BIAWENA- WYSOWA

Post autor: evora »

Jest sporo informacji na temat tego sanatorium....pytaj o co chcesz odpowiem,,,bylam,,,,bylo super
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Gratuluję terminu kuracji. Chyba najlepsza do podziwiania przyrody i korzystania pełną piersią z górzystego powietrza pora roku. W 2009 do Biaweny z Beskida chodziłem na zabiegi i basen. O kawiarence nie wspomnę :).
Dużo opinii w sieci i na N.S. .
Jeśli będziesz miał dodatkowy zestaw pytań to tak jak Ewora napisała.....
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

Witaj, ja będę w Wysowej Biawenna od 17 maja , będziemy miały okazję się poznać. Dzwoniłam wczoraj na recepcję i dowiedziałam się że można przyjechać dzień wcześniej, nocleg kosztuje 40zł pozdrawiam Bunia.
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam

Do dzi i evory

Piszcie jakie są tam pokoje(jedynki, dwójki itd.), jak wyposażone, mam na myśli czajnik, ręczniki itp. :?: :?: :?: Jaka kadra :?: :?: :?: Jaka baza zabiegowa :?: :?: :?:
Czy można gdzieś zrobić zakupy (choćby spożywcze), co z wolnym czasem: czy organizują wycieczki, czy jest gdzie potańczyć :?: :?: :?: :?: :?:
Jak patrzyłam na mapie to koniec świata. :shock: :shock: :shock:
Jak tam można dotrzeć poza własnym pojazdem.
Jestem przerażona i do tego taki długi termin.

Do Buni
Mam taką nadzieję, że się spotkamy osobiście bo nasze terminy się zazębiają.
Ja to chyba nawet kilka terminów "zaliczę". Na tak długo rzadko się wyjeżdża. Od rodziny, pracy i rzeczywistości całkiem będzie można się odzwyczić. :lol: :lol: :lol: :lol:
Niestety na razie nie planuję wcześniejszego przyjazdu do sanatorium, gdyż po pierwsze i tak będę bardzo długo a poza tym nie dostanę nawet tyle urlopu.

dzięki za info pozdrawiam
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam , Agat piszesz że patrzyłaś na mapę i to koniec świata- to nie koniec świata tylko koniec drogi,wyobraż sobie że ja tam już bywam regularnie od 10 lat nie w Biawennie ale jeszcze w hotelu Glimar- obecnie Inst,Zdr, Człowieka w którym zapewne będziesz nie raz bo odbywają się tam tańce w kawiarni, i to bywam parę razy w roku, nie jestem w stanie napisać co masz w Biawennie , ale pytasz o zaopatrzenie- 3 duże sklepy spożywcze, 3 restauracje ,jedna z oryginalnym żarełkiem łemkowskim-pychota,poczta, fryzjer,pijalnia, ogród gastronomiczny przy parku z tańcami,basen w san, Glinik- mnóstwo miejsca do spacerów i dość bogaty program wycieczek, najlepsze połączenie z Gorlicami- autobus co 30 minut, opisywałem już Wysowę Buni i jest to gdzieś na Forum- nie wiem jakim jesteś osobnikiem,przepraszam za określenie, ale jak znajdziesz dobre towarzystwo będzie Ci ciężko z tej Kochanej Dziury Uzdrowiskowej- ja ją tak nazywam- wyjechać, przyjemnego odpoczynku życzę,po nadużyciu polecam Franciszka- działa rewelacyjnie,pozdrawiam ;) :lol: :lol:
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

andrzej1955
Dzięki za info., trochę już przeglądałam forum, mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz czyli OK. Najważniejsze to dobre podejście i oczywiście towarzystwo, reszta sama się ułoży.
co jest Franciszek :?: :?: :?:
Może do zobaczenia :?: :?:

pozdrawiwm
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

Franciszek to woda co działa cuda , wypróbował Andrzej więc sprawdzoną nam poleca
Dobrej nocy Bunia
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 17:21

Post autor: evora »

Jak Andrzej 1955 wspomniał,Wysowa to nie koniec swiata,ale wspaniała ,spokojna miejscowosć pełna uroku.Ponieważ pobyt w Biewenie to moje pierwsze sanatorium wiec przezywałam go "oczami pierwszaka" I bardzo mi sie podobało.Mam porównanie i dlatego twierdzę,ze kilka usprawnień mogłyby przejąc inne sanatoria.Chociażby prozaicze , przyjęcie pacjenta.Pokoj miałam w studio 2 +1.Widok z okna piękny.Zabiegi wodne w instytucie "baleo" ale cudnie bylo rano pobiec przez park.Oczywisscie kto nie mogł,lub nie chciał był transport.Ale oczywiście wszystko zależy od nastawienia i towarzystwa.W pokoju nie miałam Pani ciekawej zycia,miala inne prefernecje wiec żyla swoimi sprawami.Natomiast towarzystw :D o ze stolika rewelacja.Przez pomyłkę podałam im złego meila i znajomości się skończyły.............wielka szkoda,może tak miąło być.Jak coś jeszcze to pytaj.Napewno będziesz zadowolona.AAAAA wycieczki super,mnie szczególnie podobała się piesza na Słowację ......piękne widoki. :D :D
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

WIELKIE DZIĘKI dla wszystkich
Z pewnością będę jeszcze was nękała pytaniami. :lol: :lol: :lol: .

pozdrawiam
ODPOWIEDZ