ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI meldunek z licznika...

Post autor: jacky6 »

jacky6 pisze:
17.04.2014 ( czasokres 09:00 - 16:00 ) zanotowano ubytek 144 "numerów"...
17.04.2014 16:01 - 18.04.2014 08:59 zanotowano podwyżkę o 1 numer...
18.04.2014 09:00 - 18.04.2014 14:00 - odnotowano ubytek 44 numerów...
18.04.2014 14:00 = 22.04.2014 09:00 - 22.04.2014 15:00 zanotowano ubytek 260 numerów...
23.04.2014 09:00 - 23.04.2014 15:00 - zanotowano ubytek aż 300 "numerów"
24.04.2014 09:00 - 24.04.2014 15:00 - zanotowano ubytek tylko 160 "numerów"
25.04.2014 09:00 - 25.04.2014 15:00 - zanotowano dzienny urobek na poziomie 300 ton numerycznych :P :P :P
gonią, gonią - może króliczka dogonią...

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2013 23:04
Staż sanatoryjny: 6

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: brrrelok »

Witam :)
W kolejce jeszcze nie jestem bo aktualnie czekam na odpowiedź z NFZ. Mój wniosek wpłynął do NFZ 18.03. W systemie ZIP widzę że "SKIEROWANIE OCZEKUJĄCE NA OCENĘ LEKARZA BALNEOLOGA". Ustawowy okres 30 dni na odpowiedź już minął więc co proponujecie ? Podkulić ogon i grzecznie czekać aż jaśnie nam panujący NFZ w końcu odpowie na mój wniosek czy zadzwonić (napisać) do NFZ z żądaniem bezwarunkowego uznania mojego wniosku ze względu na przekroczenie ustawowego terminu (30 dni) ???
Pozdrawiam wszystkich oczekujących na łaskę NFZ
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Z lektury forum wynika, że mało który oddział NFZ przestrzega ustawowego terminu. O ile dobrze pamiętam to w rozporządzeniu jest mowa o możliwości przedłużenia tego okresu o max. 14 dni, więc w Twoim przypadku bym jeszcze poczekał. ;) A po majowym weekendzie możesz próbować "powalczyć" z NFZ ale wydaje mi się że będzie to przysłowiowa walka z wiatrakami. Mam podobną sytuację, a w rozmowie telefonicznej z NFZ poinformowano mnie, że okres oczekiwania na ocenę balneologa wynosi 2,5 miesiąca. Wyjazd dopiero w 2015 więc monitował nie będę.
kasia72
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 cze 2012 11:13

Post autor: kasia72 »

Witam wszystkich w końcu dostałam w czwartek skierowanie do sanatorium od 14.05.14 A już miałam plany dzwonić po zwroty bo w wakacje mi nie pasuje,a ten termin jes idealny bo przyjade jeszcze przed zakończeniem roku szkolnego,i dzieci jadą zaraz po zakończeniu na kolonie.Jade do Ustronia sanatorium Rosomak za dużo nie ma tu informacji na temat tego sanatorium.Może jest małe i ludzi tez mało jeżdzi ele jak ktoś był niedawno to prosze o info.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

kasia72 pisze:Witam wszystkich w końcu dostałam w czwartek skierowanie do sanatorium ...

a nie pochwaliłaś się jak długo czekałaś ....
w kolejce do śląskiego NFZ oczywiście ...

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

kasia72 pisze:Witam wszystkich w końcu dostałam w czwartek skierowanie do sanatorium od 14.05.14 A już miałam plany dzwonić po zwroty bo w wakacje mi nie pasuje,a ten termin jes idealny bo przyjade jeszcze przed zakończeniem roku szkolnego,i dzieci jadą zaraz po zakończeniu na kolonie.Jade do Ustronia sanatorium Rosomak za dużo nie ma tu informacji na temat tego sanatorium.Może jest małe i ludzi tez mało jeżdzi ele jak ktoś był niedawno to prosze o info.
Gratuluję Kasiu :kwiat:
Tak liczyłam po cichutku, że pojedziemy razem a tu nici z tego :lol:
Kasiu "Rosomak" to tak samo co "Róża", "Magnolia" i etc. To są te małe piramidki. Zobaczysz jak wejdziesz na stronę uzdrowiska ustrońskiego.
Może byłaś w Wiśle, to z drogi widać te piramidki :lol:
Byłam w "Równicy", było super :lol:
Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

brrrelok pisze:Witam :)
W kolejce jeszcze nie jestem bo aktualnie czekam na odpowiedź z NFZ. Mój wniosek wpłynął do NFZ 18.03. W systemie ZIP widzę że "SKIEROWANIE OCZEKUJĄCE NA OCENĘ LEKARZA BALNEOLOGA". Ustawowy okres 30 dni na odpowiedź już minął więc co proponujecie ? Podkulić ogon i grzecznie czekać aż jaśnie nam panujący NFZ w końcu odpowie na mój wniosek czy zadzwonić (napisać) do NFZ z żądaniem bezwarunkowego uznania mojego wniosku ze względu na przekroczenie ustawowego terminu (30 dni) ???
Pozdrawiam wszystkich oczekujących na łaskę NFZ
Nic się nie martw , teraz troszkę się wydłużyło oczekiwanie na papierek .Ja czekałam 40 dni , jak otrzymałam pisemko to pisało cytuje .....informujemy iż na dzień sporządzenia niniejszego wydruku jest pani na 101896 osobą oczekującą w kolejce a jak zajrzałam do przeglądarki to już był numer 99678....to znaczy że numerki spadają od momentu zakwalifikowania.Fakt że okres oczekiwania około 26 miesięcy ale numerki spadają jak na razie ładnie.A 2016 już tuż, tuż :lol: :lol: :lol:
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Kasiu :kwiat:
Gratuluję i zycze wspaniałego wypoczynku i rehabilitacji w Ustroniu.
:) :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

kasia72 pisze:Witam wszystkich w końcu dostałam w czwartek skierowanie do sanatorium od 14.05.14 A już miałam plany dzwonić po zwroty bo w wakacje mi nie pasuje,a ten termin jes idealny bo przyjade jeszcze przed zakończeniem roku szkolnego,i dzieci jadą zaraz po zakończeniu na kolonie.Jade do Ustronia sanatorium Rosomak za dużo nie ma tu informacji na temat tego sanatorium.Może jest małe i ludzi tez mało jeżdzi ele jak ktoś był niedawno to prosze o info.
Dołączam do gratulacji :D .Będziesz zadowolona z Rosomaka .Bardziej kameralne sanatorium niż Równica , gdzie ciągle ktoś przyjeżdża i wyjeżdża. Termin wspaniały jak i cała okolica .Życzę udanego pobytu :D
kasia72
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 cze 2012 11:13

Post autor: kasia72 »

jacky6 jak pisałam wcześniej , wniosek złożyłam w marcu 2012r to daje 26 miesięcy czekania a miało być krócej .Ciekawe czemu nie dostałam wcześniej informacji o wyjeżdzie inni dostają już pare miesięcy przed wyjazdem a ja niecałe 3 tygodnie przed.Dzwoniłam do Rosomaka z pytaniem o jedynke to mi pani powiedziała że mam dzwonić 3 dni przed jak będzie miała jakąś liste nie wiem o co chodzi, a jedynki sa typu studio .
ODPOWIEDZ