Wysowa 95 Nad Parkiem od 01.06.
- florencja
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 06 lut 2014 17:17
- Oddział NFZ: Opolski
- Staż sanatoryjny: 1
Re: Wysowa 95 Nad Parkiem od 01.06.
- malgonia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2012 09:15
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 16 razy
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
florencja pisze:jacky6 nie wiem, czy Cię dobrze zrozumiałam. Ja zamierzam wrzucić tam zdjęcia z wnętrz budynku sanatorium, ewentualnie okolicy a nie tego, w jaki sposób i z kim spędzałam tam czas![]()
Z miejsca, gdzie to umieścić na pewno skorzystam skoro jest taki dział. Pozdrawiam.
witaj,
na pewno dobrze mnie zrozumiałaś i Twoje fotografie będą bardzo dobrym świadectwem tego co widziałaś okiem kuracjuszki...
można spotkać w necie sporo fotek, ale dla kuracjuszy istotne znaczenie mają obserwacje wcześniej tam bywających...
...
co do eksponowania ( lub nie ) osoby własnej lub innych ( z grona towarzyszących ) w galerii fotograficznej - to się wstrzymałem - ponieważ to jest szerszy temat i powrócę do niego w swoim czasie i miejscu...
...
zatem cieszmy się i radujmy z Twoich odczuć kojarzących się z kuracją w Wysowej...
...
a jeśli już...
to korzystam z okazji i od siebie wrzucę dwie refleksje o Wysowej...
- pierwsza - to moja - byłem tam w ramach małej wycieczki objazdowej po okolicy - nota bene wyskokiem z Muszyny - a było to z 15 lat temu, jesienną ( listopadową ) porą - wiadomo - szaruga - mimo beskidzkich krajobrazów przy braku słońca - zakodowalem raczej ponure wrażenie...
- druga - mojej starszej siostry - też była tam trochę wcześniej niż ja i wróciła zdegustowana ....
pytałem się jej dlaczego - ano dlatego, że jej pokojowa "wspólniczka" codziennie drałowała do swojego pana mieszkającego w sanatorium wyżej ...
co mnie dziwiło, przecież zostawiała jej ciszę i spokój w pokoju...
Myślę że nie bedzie źle
-
Joanna S
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 06 maja 2014 17:02
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 3
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
W linii prostej Krynica -Wysowa to około 10 km jednakże drogami to dużo dalej .Joanna S pisze:Skąd jedziesz? Ja jadę do Krynicy / blisko do Wysowej/ z Wrocławia.Mam turnus od 2 0.06. Szukam kogoś kto może mnie zabierze samochodem.Publiczną komunikacją transport skomplikowany.
Co do komunikacji jest kilka połączeń z Krakowa autobusami a do Krakowa z Wrocławia są co 4 godz pociągi