Co masz na myśli "różnica"? Rozwiń a być może wtedy dowiesz się tego co chcesz wiedziećaniag pisze:napiszcie mi czy jest duza roznica miedzy sanatorium z ZUS i NFZ
Sanatorium z ZUS
-
Rachel
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Sanatorium z ZUS
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Mógłbym napisać ,że NIE MA ..żadnych i była BY to PRAWDA !aniag pisze:napiszcie mi czy jest duza roznica miedzy sanatorium z ZUS i NFZ
Nie ma pojęcia Sanatorium ZUS
Jest rehabilitacja czy tez prewencja rentowa jednakże My w naszym potocznym nazewnictwie tak mówimy o wyjeździe SPONSOROWANYM przez ZUS
Sanatorium NFZ trwa 21 dni Ta forma NAJPOPULARNIEJSZA w dziągu TURNUSU masz wykupioną określona ilość ZABIEGÓW bodajże ..54 ZA WSZYSTKO płacisz do pokoju , klimatyczne , dojazd i tracisz SWÓJ urlop
Prewencja ZUS -turnus 24 dni 96 zabiegów i WSZYSTKO za friko -Zwrot nawet za dojazd NAJTAŃSZYM ŚRODKIEM komunikacji plus L-4
Proponuje przeglądnąć Forum na ,którym znajdziesz WSZYSTKIE informacje dot różnic
- aniag
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2014 16:51
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 3
nie nieRachel pisze:Co masz na myśli "różnica"? Rozwiń a być może wtedy dowiesz się tego co chcesz wiedziećaniag pisze:napiszcie mi czy jest duza roznica miedzy sanatorium z ZUS i NFZ
-
Rachel
- Przyjaciel forum

Dodam jeszcze, że będąc w sanatorium z NFZ i gdy turnus kończy się w niedzielę to śmiało można wyjechać już w piątek po południu bo w większości ośrodków w sobotę zabiegów nie ma (tych które akurat my bierzemy) zatem bez sensu jest "koczować" tam w deszczowe, pochmurne 2 dni, zaś z ZUS MUSIMY być do samego końca
- kociu
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 24 sty 2013 18:51
- Oddział NFZ: Łódzki
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Osoby ,które poznałaś podczas twego pobytu w Inowrocławiu Prawdopodobnie był na INNEJ formie pobytu .
Pozwolę sobie zacytować za ZUS taka informację ;
Czas trwania rehabilitacji leczniczej
Rehabilitacja lecznicza w ośrodku rehabilitacyjnym powinna trwać 24 dni,
a więcej informacji znajdziesz na stronie:
www.zus.pl/default.asp?p=4&id=420
a co do zabiegów PROSIŁBYM osoby ,które korzystają z TEJ Formy rehabilitacji ,aby policzyły ilość swych zabiegów -Ja wielokrotnie słyszałem ,że jest ich około ..100 a dokładnie 96
Co zaś TYCZY się wyżywienia
W każdym ośrodku JEST inne menu tak dla komercyjnych , NFZ , czy dla ZUS służę skanem z Perły Bałtyku z czerwca 2013.
Odnośnie zaś Pokoi co zapewne potwierdzi Twój Małżonek ,który był w Perle jak pisałaś w maju 2013
ZUS wykupuje cale pietra i w przypadku Perły VI ,VII jak i VIII pietra mają wyższy STANDARD niż pokoje dla Normalnych NFZ Sanatoria i dużo wyższy niż dla poszpitalnych co również POWINIEN potwierdzić
-
Rachel
- Przyjaciel forum

-
Rachel
- Przyjaciel forum

...ale o co chodzi? Gdzie niby byłam ostatnio? Bo w sanatorium byłam na przełomie sierpnia i września 2013. Czy to było "ostatnio"? Ostatnio to ja byłam... ach gdzie ja nie byłam hahahahahahakociu pisze:Jeśli sie nie myle to Rachel ty byłaś ostatnio i albo mi umkneło ,albo nie pisałaś jak było![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- malgonia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2012 09:15
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 16 razy
-