do dwójeczki ....

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Re: do dwójeczki ....

Post autor: stokrotka »

rysiek46 pisze:
jurek777 pisze:Na te bączki...motylki i chrapanie jedyneczka jest poradzić w stanie... :lol: :lol: :lol: :lol:
myślę, że tylko balkon :)
Rysiu! Balkon też dobry (nie mylić z balkonikiem :lol: ) bo i popatrzeć można -ładne widoki zaobserwować ,wygrzać się a "balkonik" tez pomocny :lol: ułatwia życie :D
Franek ! nie narzekaj już na ZUS -jak się sprawdzisz :lol: to sponsorkę znajdziesz -takie też bywają w sanatoriach :P
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Franek ! Czy Ty mieszkasz może w Lublinie ?
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Witam :kwiat:
O ho ho, ale temat się rozwija, aż miło :lol: :lol:
Stokrotko, jesteś niesamowita :lol: :lol:
Jak pisałam wcześniej też jadę w innym kierunku bo do Lądka i nie dam rady tego zmienić, a szkoda :lol: :lol:
Pozdrawiam i miłego dnia życzę :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

sztani pisze:Pragnę tylko sprostować nie Stegny a Stegna kochani w pobliżu Mierzei Wiślanej Pozdrawiam :lol:
/Witaj sztani :kwiat: masz całkowitą rację. Czuwaj dalej i poprawiaj nasze gafy ;) :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

jan19557 pisze:Witaj Basieńko, spójrz w okienko i uśmiechnij się na nowy dzień. Pogoda na spacerek. Czy byłaś w Stegnach? Jeśli tak skrobnij słów kilka.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ewasz pisze:Witam :kwiat:
O ho ho, ale temat się rozwija, aż miło :lol: :lol:
Stokrotko, jesteś niesamowita :lol: :lol:
Jak pisałam wcześniej też jadę w innym kierunku bo do Lądka i nie dam rady tego zmienić, a szkoda :lol: :lol:
Pozdrawiam i miłego dnia życzę :kwiat:
W Lądku będę ale tylko na 1 dzień --jadę na "pogawędkę" do ..... szpitala.Może jak ładnie się uśmiechnę i podsunę wyniki badań to coś wskuram :) Szukam miejsca na oddział rehabilitacji ,a tam tylko osobiście trzeba się zjawić.Wszędzie każą czekać od 2-10 lat na wolne miejsce-szok :o :o nie wiem czy za 10 lat będę żyła :?:
Tak więc wstępnie mam w planie 7 maja być w tej ponoć pięknej miejscowości. :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

jan19557 napisał........ Czy byłaś w Stegnach? Jeśli tak skrobnij słów kilka.

Rzeczywiście powinienem napisać w Stegnie a nie w Stegnach. Samo słowo Stegny nie jest chyba błędem ponieważ odmieniejąc słowo Stegna w dopełniaczu (kogo czego) będzie właśnie Stegny o ile się nie mylę. Takie przejęzyczenia czasem się zdarzają jak się siedzi przed kompem. Za błąd przepraszam i obiecuję się poprawić.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Stokrotko, czy orientowałaś się może w tej sprawie w Rybniku?
Podobno jest tam super. Jak córa była w szpitalu reumatologicznym w Ustroniu to tam dostała na Rybnik namiary.
Jak na razie jeszcze się tam nie wybrała (siła wyższa, że tam powiem) ale z pewnością to uczyni.
Podobno czas oczekiwania zależny jest od schorzenia i też trzeba podjechać osobiście.
Jeśli chcesz to Ci podeślę namiary :)
Jakby nie było od nas jest bliżej ;)
Pozdrawiam :kwiat:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ewasz pisze:Stokrotko, czy orientowałaś się może w tej sprawie w Rybniku?
Podobno jest tam super. Jak córa była w szpitalu reumatologicznym w Ustroniu to tam dostała na Rybnik namiary.
Jak na razie jeszcze się tam nie wybrała (siła wyższa, że tam powiem) ale z pewnością to uczyni.
Podobno czas oczekiwania zależny jest od schorzenia i też trzeba podjechać osobiście.
Jeśli chcesz to Ci podeślę namiary :)
Jakby nie było od nas jest bliżej ;)
Pozdrawiam :kwiat:
Do Rybnika można się dostać ale tylko po operacjach w tempie do kilku miesięcy.Natomiast bez operacji tylko na rehabilitacje to 2 lata --w szpitalu o którym piszesz (Ustroń) czeka się 10 lat szok ,ale prawdziwie.Nie ważne że mam PILNE -jest kolejka i nic nie informowali żeby osobiście przyjechać.Obdzwoniłam dużo szpitali w pobliżu -wszędzie to samo.Teraz szukam nieco dalej.Tak myślę że teraz skończyłam prywatne zabiegi -potem mam tez prywatnie Ustroń ...a dalej zobaczymy jakos będę łatała i może w końcu się gdzies doczekam.Dzięki za zainteresowania :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Stokrotko,w Lądku jeżeli nie jesteś tuż po operacji kolejka jest na kilka lat,nawet po osobistej wizycie i kwalifikacji.
A napisanie przez kierującego słowa "pilne" nic nie zmienia,bo to jaki rodzaj świadczenia ma być ustala udzielający to świadczenie,a nie kierujący.
A to fragment zarządzenia Ministra Zdrowia
Przy ustalaniu czasu wykonujący świadczenie zobowiązany jest brać pod uwagę następujące kryteria:
1. Stan zdrowia pacjenta,
2. Rokowania co do dalszego przebiegu choroby,
3. Choroby współistniejące mające wpływ na chorobę, z powodu której ma być udzielone świadczenie,
4. Zagrożenie wystąpienia, utrwalenia lub pogłębienia niepełnosprawności.

Według powyższych zasad kwalifikuje się pacjentów do następujących kategorii
medycznych :
1. przypadek pilny ( jeżeli istnieje konieczność pilnego udzielenia świadczenia ze względu na dynamikę procesu chorobowego i możliwość szybkiego pogorszenia się stanu zdrowia lub znaczącego zmniejszenia szans na powrót do zdrowia
2. przypadek stabilny ( w przypadku innym niż stan nagły i stan pilny).
Ponadto należy zauważyć, że skierowanie na dalsze leczenie jest pewnego rodzaju informacją o stanie zdrowia pacjenta wystawioną przez lekarza kierującego. Decyzja o podjęciu tego leczenia, jego zakresie i również ustalenie konieczności udzielenia świadczenia w trybie pilnym należy do lekarza, który ma przejąć opiekę nad chorym.
ODPOWIEDZ