Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Tak jest i nic na to nie poradzimy.
W moim przypadku to 26 miesięcy ale Ci co składali wnioski po mnie to już mają dłuższy czas oczekiwania.
Ludzi jest coraz więcej wymagających leczenia, środków coraz mniej a baza sanatoryjna nie powiększa się.
Zwiększeniu uległ wiek emerytalny o ironio
Pozdrawiam majowo
Powiedzcie,czy mamy mozliwość korespondowania z NFZ poczta meilową?
Chcialabym uzyskac jakieś informacje na temat mojego terminu, lecz niestety nie moge sie dodzwonic.
Ze wzgledu na zaplanowany urlop ( termin ruchomy, ale nie nieskonczenie ),musze wiedziec jaki ruch wykonać w pracy.
Z gory dziękuje
Ewasz, ja rozumiem,że srodkow coraz mniej etc....Ze kolejnych kuracjuszy informuje sie przy skladaniu wniosku, ze okres oczekiwania dłuższy.To jestem w stanie zrozumiec.Ze nastepnym razem gdy złożę wniosek, napisza mi czas oczekiwania 26-30 miesiecy.
Ale jesli nas dwa lata wczesniej informowano, ze 22- 24 mesiące, to powinni sie tego trzymać .
iwcia pisze:Witam wszystkich majowo
Ciekawe czy jutro NFZ pracuje i czy nasze numerki bedą spadać?
Jak myslicie?
Witajcie Zajrzałem z czystej ciekawości do przeglądarki...i proszę sobie wyobrazić,że DZISIAJ urzędnicy mają święto...ale system pracuje,bo u mnie spadło o 89 numerków
Jak myslicie?
Witajcie Zajrzałem z czystej ciekawości do przeglądarki...i proszę sobie wyobrazić,że DZISIAJ urzędnicy mają święto...ale system pracuje,bo u mnie spadło o 89 numerków
Idąc za przykladem Jurka777, zajrzalam i ja do przegladarki i..........NIC numer taki jak wczoraj.
Nastepny przykład na "panstwo w państwie".Co oddział to inaczej
Jurkowi oczywiście zazdroszcże
Proszę Państwa
Należy przytoczyć pewne fakty.
Liczba Polaków spada , naród się starzeje młodzi wyjechali .
Ośrodków nie przybywa a PRAWDA JEST TAKA ,że wielu po prostu ucieka przed powikłaniami Jest Świadomość LECZENIA się .
Kolejna sprawa o której NIKT nie wspomina ..KOGO stać na wyjazdy 14 dniowe jak to dawniej bywało ?
a sanatorium to poniekąd wczasy za minimalną odpłatnością bo czym jest te 500 zł za 21 dniowy pobyt !!!
A i jest coraz więcej Organów ,które wysyłają NFZ KRUS ZUS PFRON -a ośrodki nadal te same
Przykład obecna Perla Bałtyku poprzednio Kombatant w Kołobrzegu do roku 2008 w budynku NIE BYŁO pokoi 3 osobowych .podobnie w innych kołobrzeskich ośrodkach a teraz w 75 % to trójki po co ,aby zrobić większy przerób Nadal Budynek sprzedaje 200 miejsc ZUS , 300-NFZ a resztę komercyjnym.
Nie wolno zapomnieć o pewnym paradoksie uzdrowisk nadmorskich -Niemcach dla nich Full-Wypas a dla Nas czekanie na sanatorium powyżej 2 lat
Niemcy mają wyjazd 1 raz w roku do taniej Polski
Zastanawiam się bo już wspominał na forum o tym Max ,że za tą sama sumę na Ukrainie co w Polsce można wypocząć za 2x taniej !!
Jak myslicie?
..... ale pracowity jest ''lubelski NFZ '' jestem ciekawa czy delegatura jutro pracuje - pozdrawiam majowo