Kamień Pomorski "CHROBRY"

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2011 17:27
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 16

Re: Kamień Pomorski "CHROBRY"

Post autor: barba »

nusia :oops: wygląda na to,że będe czekała 6 godzin na połaczenie :( :( jestem załamana ,żeby na tak krótkiej trasie nie było żadnego dojazdu.????
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

nusia :oops: wygląda na to,że będe czekała 6 godzin na połaczenie :( :( jestem załamana ,żeby na tak krótkiej trasie nie było żadnego dojazdu.????
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

nusia mam pytanie :P może się orientujesz czy są busy lub pks z Międzyzdrojów????,może jest więcej połączeń?????proszę daj znać :P
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

Witaj, barba jeżeli w necie nie znalazłaś połączeń , zadzwoń do sanatorium i podpytaj z jakiej miejscowości będziesz miała najlepszy dojazd. Ja tak zrobiłam i pani z recepcji mi tłumaczyła gdzie wysiąść - i dalsze najlepsze połączenie :)
Życzę powodzenia , pozdrawiam Bunia
nusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2012 21:04
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: nusia »

Witaj barbra!
Połączenia są naprawdę rzadkie. Proponuję zmień bilet na Szczecin lub Świnoujście. Ja zmieniłam. Ze Szczecina jedzie KSK BUS (ok.14 zł). PKS raczej rzadko. Jechałam se Świnoujścia, miałam PKS pośpieszny do Gdańska przez Kamień. Jedzie również Benko Bus. Z powrotem też jest nieciekawie, bo remontują tory i pociągi jadą wg widzimisię. Zamierzam wrócić pociągiem ze Szczecina o 9:35. Do Szczecina z Kamienia jest bus o 7:20 (to trasa ok. 100km). Pociąg jedzie do Przemyśla.
Ktoś wysiadał też w Goleniowe.
Wy macie upał, a tutaj chłodno.
Pozdrawiam
nusia
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam ;) Ja pytałam pani z recepcji i powiedziała ,ze mam pks z Międzyzdrojów do Kamienia 9,31,a o 9.00 mam być w Międzyzdrojach.Ale nie wiem czy nie lepiej zmienić ten bilet na Świnoujscie.Powiem Ci ,że przez to kiepskie połączenie to odechciewa mi sie jazdy. Szkoda jednak by było rezygnować,bo zbyt długo się czeka :) Mam tylko nadzieje ,ze na miejscu jest ok?Pozdrawiam i życze słoneczka,bo w Bielsku dzisiaj brakowało termometru :P Termometr mam na południowym oknie i było 55st.Nieprawdopodobne :P :P
nusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj!
P
Aura nas nie rozpieszcza! Pochmurno i temperatura też niewysoka. Pobyt ocenisz sama. Mam zastrzeżenia do posiłków, choć nie jestem wybredna. Za telewizor płaci się 60,00 zł i programy są zablokowane! Albo nie ma 1 programu, albo drugiego. O 7:10 rano znikają wszystkie. Za podłączenie do wifi, jeśli ktoś ma laptop, płaci się 30,00 zł. Płaci się również za wymianę ręczników i pościeli. Rozczarowałam się! Jedynie zabiegi i opieka medyczna są bez zastrzeżeń, a to jest istotne. Przewaga zabiegów na miejscu. Część poza obiektem (basen, inhalacje).
Pozdrawiam
nusia
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Płatne za telewizor od osoby,czy od pokoju?Co do pogody to mam nadzieję,że w drugiej połowie maja będzie cieplej.Nie wiem czy brać kurtkę,czy wystarczy wiatrówka?Napisz jeszcze czy jest gdzie spędzić wolny czas,czy są nudy? Życze słonka i ciepełka w sercu.Pozdrawiam. :P
ewidelko
Na forum od: 04 maja 2012 18:40

Post autor: ewidelko »

Witam :P ja jestem odważna. Do CHROBREGO wybieram się 17 V. Jadę pociągiem z Wrocławia, szkoda tylko, że nie ma dojazdu bezpośrednio do Kamienia tylko do Szczecina a dalej autobusem.
nusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witam!
Za telewizor płaci się 3,00/dzień. Czas wolny można spędzić na różne sposoby. Na terenie uzdrowiska działa biuro turystyczne Kaja, które ma ciekawe propozycje. Można spacerować, są wieczorki (parkietoterapia!). Z koleżanką jeździmy busem nad morze do Dziwnówka. To blisko. Spod sąsiedniego sanatorium "Mieszko" jeździ autobus do Dziwnówka. Wyjazd po obiedzie o 14:30, powrót o 17:00. Nam się nie nudzi, a na niepogodę mamy robótki ręczne. :D
Pozdrawiam
nusia
ODPOWIEDZ