kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: iwcia »

6basiu6 :) nie smuć sie :) lekarz faktycznie zawalił sprawę,ale teraz możesz się cieszyć skierowaniem do Swinoujścia :)
:kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
U mnie dzis numerek zmniejszył sie o......1..... :shock: :lol:
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

iwcia pisze:6basiu6 :) nie smuć sie :) lekarz faktycznie zawalił sprawę,ale teraz możesz się cieszyć skierowaniem do Swinoujścia :)
:kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
U mnie dzis numerek zmniejszył sie o......1..... :shock: :lol:
iwcia a u mnie tylko o 20 :(((
jurek777
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 sty 2014 15:10
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: jurek777 »

Zajrzałem przed chwilą do przeglądarki...i przecieram oczy ze zdumienia :shock: :shock: :shock: znowu numerki zwyżkują :evil: :evil: :evil: tym razem o...1...Nic z tego nie rozumiem,jestem... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
himera86
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2014 12:30
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: himera86 »

U mnie dzisiaj numerki przeszły same siebie...wzrosły o ponad 300 !!!! paranoja, jutro dzwonie do nfz bo to jest jakaś kpina...było już tak blisko
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

Alice pisze:Beataa2702 we wszystkich przychodniach które mają uruchomiony system komputerowy od razu rozliczający z NFZ nawet recepty są drukowane z programu,wszelkie skierowania na cokolwiek też.
Alice nie o to mi chodziło, miałam na myśli sprawy wyjazdów do szpitali uzdrowiskowych, do sanatorium a nie spraw podrzędnych, czuję się ofiarą nierównego traktowania pacjentów przez NFZ i nikt z pracowników funduszu nie chce albo nie potrafi mi tego wyjaśnić, już czasami myślę że ta 4 na metryce mnie dyskwalifikuje w stosunku do schorzenia, tylko że wiek nic nie ma do choroby która jest i będzie. Również jak czytam to co piszą ludzie na forum że od ostatniego wyjazdu musi minąć jakiś okres czasu aby móc złożyć kolejny wniosek, to jakiś nonsens, ustawa o tym nie mówi - jakiś pajac sobie to wymyślił i nic nie można z tym zrobić i wiele innych jest takich jeszcze bzdurnych poczynań funduszu , ze mną był pan który kurował się po raz 3 w tym samym szpitalu uzdrowiskowym w okresie 7/8 miesięcy, aż mnie'' wyrrr'' jak to powiedział bo ja musiałam czekać ponad 4 miesiące i nie miałam już możliwości ponownego wyjazdu tylko po 18 miesiącach mogę wyjechać z tym że on jest z województwa a ja tylko marnej delegatury - pozdrawiam
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

jurek777 pisze:Zajrzałem przed chwilą do przeglądarki...i przecieram oczy ze zdumienia :shock: :shock: :shock: znowu numerki zwyżkują :evil: :evil: :evil: tym razem o...1...Nic z tego nie rozumiem,jestem... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jurek to już nie moja sprawka tego wzrostu , będziesz wielki pniesz się w górę :lol:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Oj z tym nierównym traktowaniem to nie do końca tak jest.
Ja z wyjazdów przez NFZ prawie nie korzystam.Jeżeli w sezonie za jedynkę mam zapłacić za pobyt z wszelkimi dodatkami prawie tysiąc złotych i nie wiedzieć jaki będzie komfort mieszkania,jakość jedzenia to mam to gdzieś.Wolę wyjechać prywatnie,wziąć z NFZ tylko zabiegi.Warunki w pokoju mam takie jakie chcę i jem kiedy chcę i co mi się podoba,nie mówiąc oczywiście o tym,że nie stresuję się,czy zdążę przed 22 na dobranockę.
Korzystam za to z leczenia na oddziałach rehabilitacyjnych....i uwierz mi wolałabym nie mieć potrzeby.Czasem pytają mnie co ja robię,ze dość często wyjeżdżam.Odpowiadam zawsze,że oddam i wyjazdy i powód tych wyjazdów w pakiecie.
Nie pytamy nikogo dlaczego jest 4 razy w roku w szpitalu,a pytamy jak on to robi? Teraz systemu nie przeskoczysz i jeżeli nie masz schorzenia, które do tych wyjazdów uprawnia,to nikt cię tam nie przyjmie.
Są choroby uprawniające do wyjazdów 4 razy w roku,ale wierz mi,ze kolejki są takie,że nie dasz rady,chyba,że skierowana bezpośrednio ze szpitala.
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Alice pisze:Oj z tym nierównym traktowaniem to nie do końca tak jest.
Ja z wyjazdów przez NFZ prawie nie korzystam.Jeżeli w sezonie za jedynkę mam zapłacić za pobyt z wszelkimi dodatkami prawie tysiąc złotych i nie wiedzieć jaki będzie komfort mieszkania,jakość jedzenia to mam to gdzieś.Wolę wyjechać prywatnie,wziąć z NFZ tylko zabiegi.Warunki w pokoju mam takie jakie chcę i jem kiedy chcę i co mi się podoba,nie mówiąc oczywiście o tym,że nie stresuję się,czy zdążę przed 22 na dobranockę.
Korzystam za to z leczenia na oddziałach rehabilitacyjnych....i uwierz mi wolałabym nie mieć potrzeby.Czasem pytają mnie co ja robię,ze dość często wyjeżdżam.Odpowiadam zawsze,że oddam i wyjazdy i powód tych wyjazdów w pakiecie.
Nie pytamy nikogo dlaczego jest 4 razy w roku w szpitalu,a pytamy jak on to robi? Teraz systemu nie przeskoczysz i jeżeli nie masz schorzenia, które do tych wyjazdów uprawnia,to nikt cię tam nie przyjmie.
Są choroby uprawniające do wyjazdów 4 razy w roku,ale wierz mi,ze kolejki są takie,że nie dasz rady,chyba,że skierowana bezpośrednio ze szpitala.
odpisałam a priv :kwiat:
jurek777
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 sty 2014 15:10

Post autor: jurek777 »

Beataa2702 pisze:
jurek777 pisze:Zajrzałem przed chwilą do przeglądarki...i przecieram oczy ze zdumienia :shock: :shock: :shock: znowu numerki zwyżkują :evil: :evil: :evil: tym razem o...1...Nic z tego nie rozumiem,jestem... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jurek to już nie moja sprawka tego wzrostu , będziesz wielki pniesz się w górę :lol:
No nie był bym pewien,czy to nie Twoja sprawka :!: Jak dzisiaj zobaczyłem ten wzrost i to o jedno oczko,to zapewne domyślasz się jakie miałem skojarzenia :) A wielki to ja już jestem od dawna (mam na myśli wzrost)
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

... :lol: ... domyśliłam się co pomyślałeś o tej ''...1...'' ale ja już dzisiaj minęłam szerokim łukiem fundusz - z reszta atmosfera jest tam nie miła :? ale fakt mogło dotrzeć do województwa :lol: :lol: :lol:
Zablokowany