INOWROCŁAW-KUJAWIAK -proszę o opinie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
asiammm1asia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2013 15:08

Re: INOWROCŁAW-KUJAWIAK -proszę o opinie

Post autor: asiammm1asia »

Aleks6,
Ja jeszcze proponuje abyś poprosił o pokój na II piętrze. Pokoje są odświeżone i na II pietrze nie ma szlaku komunikacyjnego np. do dyżurki... do stołówki.
Z tego co ja wiem balkony na IIp mają wszystkie pokoje.
Trochę Ci zazdroszczę:) ja z pobytu w Kujawiaku jestem bardzo zadowolona:)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Aleks to już skończył pobyt, ale dobrze wiedzieć, bo mój jeszcze przede mną. Gdybyś mogła napisać kilka słów o wyposażeniu pokoi - naczynia, sztućce, czajnik itp. oraz opłatach na jakie kuracjusz powinien być przygotowany np TV? Pozdrawiam :kwiat:
aleks6
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2014 21:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: aleks6 »

asiammm1asia pisze:Aleks6,
Ja jeszcze proponuje abyś poprosił o pokój na II piętrze. Pokoje są odświeżone i na II pietrze nie ma szlaku komunikacyjnego np. do dyżurki... do stołówki.
Z tego co ja wiem balkony na IIp mają wszystkie pokoje.
Trochę Ci zazdroszczę:) ja z pobytu w Kujawiaku jestem bardzo zadowolona:)
Asia ja też jestem zadowolony z pobytu w Kujawiaku :)
Wróciłem z niego w sobotę :lol:
Chociaż żal bo w maju park będzie jeszcze piękniejszy.
Szlak komunikacyjny na Ipiętrze nie był taki znowu uciążliwy.
Wystarczy śniadanie jeść w pierwszej turze i jest ok!
Gorszy był stukot szpilek o szóstej rano :lol:

violet58 pisze:Aleks to już skończył pobyt, ale dobrze wiedzieć, bo mój jeszcze przede mną. Gdybyś mogła napisać kilka słów o wyposażeniu pokoi - naczynia, sztućce, czajnik itp. oraz opłatach na jakie kuracjusz powinien być przygotowany np TV? Pozdrawiam :kwiat:
Wyposażenie w pokojach to:filiżanka,spodek,mały talerzyk i łyżeczka(oczywiście razy dwa).
Czajnik elektryczny,stolik i dwa krzesła.Jest telewizor z jedenastoma programami.
Za tv płatność 26 pln i muszą opłacić wszyscy w pokoju inaczej nici z oglądania.
W łazience prysznic,umywalka,taborecik i miska.Ręczniki duży i mały na osobę.
Parking strzeżony płatny stówkę za turnus,ale można też parkować koło sanatorium za free.
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Post autor: mariolaa »

aleks czy mógłbyś jeszcze napisać tak na bieżąco jakie najczęściej dają zabiegi z ZUS - lista zabiegów na stronie kujawiaka jest obszerna ale czy wszystkie dostępne w ramach leczenia ZUS. I jeszcze jedno to dochodzenie na zabiegi poza budynek a konkretnie na kąpiele, borowinę czy dotyczy to również kuracjuszy ZUS? Wszystkie podpowiedzi są zawsze cenne. Dziękuję pięknie za dotychczas przekazane informacje. Pozdrawiam.
aleks6
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2014 21:26
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: aleks6 »

Na cały turnus trzeba się liczyć z około 130-ma zabiegami.Czyli 8-9 zabiegów dziennie.
Najważniejsze z zabiegów zus-owców to psychoedukacja i terapia relaksacyjna :lol:
Ale tego nie da się opisać-to trzeba przeżyć :P
Poza tym na narządy ruchu można się spodziewać takich zabiegów jak:
-ćwiczenia w basenie.Na basenie jest też kąpiel perełkowa(tak to się chyba nazywa).
-ugul-ćwiczenia w odciążeniach
-różne terapie magnetyczne,prądy Nemecka,terapuls,skaner laserowy
-nordic walking
-hydromasaż
-hydromasaż wirowy?
-masaż manualny
-fango-ciepłe okłady z jakichś pyłów wulkanicznych
-krioterapia(brrrr)

Kąpiele solankowe i chyba siarkowe są poza budynkiem(ok. 200 m)
ZUS-owcy też tam biegają :P
O borowinach się nie wypowiem bo nie wiem :?
Mam nadzieję,że niczego nie pomieszałem :lol:
A jak namieszałem to może ktoś poprawi :P
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Alex napisal wszystko....stukot szpillek jest ale jak sie ma pierwsza zmiane to jest to do przejscia.
Co do zabiegow to okladow blotkiem dla zus nie ma.... :o :o
janusz19587
Na forum od: 03 kwie 2014 22:36
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: janusz19587 »

Witam! Byłem w Kujawiaku od 17.04.2014 -08.05.2014 było super pokoje po remoncie, kuchnia bardzo dobra, zabiegi jeszcze lepsze a okolica rewelacyjna.Pięknie urządzony park, blisko tężnie, fajne restauracje. Ja byłem samochodem jest co zwiedzać w wolnych chwilach, a to Kruszwica, Biskupin, Toruń, Gniezno, Licheń,itd... Jednym słowem jechałem pewien obaw, ale byłem mile zaskoczony. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Może zacznę od plusów ....park cudny ...baza zabiegowa bardzo dobra ...ale duże ograniczenia dla ZUS-owców ;) pogadankami i relaksacją nas nie wyleczą :roll:
Co do warunków mieszkalnych to chyba Janusz poruszał się tylko po prawym skrzydle ;) bo tam tak jest jak opisał ...część środkowa wyremontowana od 2 piętra w reszcie trwa remont a w części poszpitalnej widziałam metalowe łóżka :roll: pył i zapach unigruntu roznosił się tam przez cały mój pobyt :evil: dobrze że tam tylko przechodziłam na zabieg raz dziennie.
Co do wyżywienia to poprawiło się po tym jak kuracjusz obiecał że zje dietetyka i później było względnie :lol: :lol: makaron i kasza w wystarczających ilościach :lol: :lol: ale przetrwałam :roll: dzięki zaradności i wspaniałym ludziom :D
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Minusy po powrocie? Lepiej na koniec nie zadzierać? ;) :) :lol:
ligia
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 cze 2014 22:21

Post autor: ligia »

Witam wszystkich forumowiczów.Jadę do "Kujawiaka"od 08.10.2014,jeśli ktoś jedzie w tym terminie z okolic Siedlec,Węgrowa lub Sokołowa Podl,proszę o kontakt.
ODPOWIEDZ