Komisja w ZUS-ie
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Re: Komisja w ZUS-ie
...darek pisze: POLAK POTRAFI ...i bardzo dobrze ..miast budować Nowe centrale Funduszom i zwiększać tam ADMINISTRACJĘ
i kupować im extra automobile ...
...ta komisja w piątek 16-05-2014usia112 pisze:agat;a ta komisja to kiedy?
-
hala5102
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 4
A mój kolega prowadzący własny biznes zaczął korzystać z sanatorium ZUS-kiego i jest wielce zadowolony. Powiada, że jadąc z ZUS jest o 2 tys.zł do przodu, a z NFZ musiał jeszcze dopłacać. Zadowolony także z L-4, bo ma zwolnienie przedłużone jeszcze o 2 dni po powrocie. We wrześniu 2013r. był w Stegnie i miał jedynkę, a aktualnie przebywa w Połczynie też w pokoju 1-osobowym.darek pisze:Pozwoliłem sobie "wyciąć 'wypowiedź
"Szkoda, że nikt z Was nie policzy ile jest stratny będąc na L-4. Przecież firma nie płaci 100% wynagrodzenia tylko 80%. Policzcie jaka jest różnica i czy koniec końców nie lepiej jechać z NFZ(jedynie szkoda urlopu). W pokoju dwuosobowym poza sezonem zapłacimy trochę ponad 350,00 zł a ile będziemy stratni na L-4"
Zgadza się traci się finansowo na poborach 20%
ale i zyskuje ..
-opłatę za pobyt ..24 dni
-opłatę klimatyczną
-dojazd
kolejna sprawa pokoje dla ZUS np w przypadku Perły Bałtyku są 2 osobowe a NFZ w 75% to 3 2 dla ..małżeństw
a i standard pokoi jest Wyższy
Nie zapomnij ,że ZUS blokuje Cie tylko na 12 miesięcy z wyjazdem -ok może ale nie musi wysłać na kolejną rehabilitację natomiast NFZ w niektórych regionach to już 30 miesięcy czekania , 12 miesięcy czekania do złożenia i czas do wyjazdu czyli prawie co..4 LATA !!!!-CAŁY CYKL
Mimo wszystko będę się upierał , że ZUS daje Furtkę szybszej Rehabilitacji
-
elizabeth
- Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2014 18:36
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
Trzymajcie kciuki to mój pierwszy raz
- madzia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 lut 2013 14:19
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
-
forumowicz
Byłam tam 18 grudnia 2013 a w lutym już miałam wyjazd.Byłam u pani orzecznik,powiedziałabym nijakiej, nie wiele pytała kazała mi się przejść na boso po pokoju i tyle. Nic nie mówiła i kazała mi iść pod inny pokój i czekać . To oznacza że dostałam sanatorium. Nie bierz tylko Stalowej Woli bo to porażkaelizabeth pisze:Dostałam dzisiaj pismo z ZUS, że komisję mam pojutrze. Dobrze że zajrzałam do skrzynki bo bym przegapiła:). Nie spodziewałam się że od momentu otrzymania pisma zaraz idę na komisję. A może to i lepiej bo mniej czasu na nerwówkę. Miał ktoś komisję z ZUSie w Warszawie na ulicy 11 Listopada 15A?
Trzymajcie kciuki to mój pierwszy raz
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
smuga pisze:Agat , Elizabeth , Usia112 ,Kamis3 ....trzymam kciuki , pozytywnych rozstrzygnięcie na komisji ZUS![]()
[ obrazek zewnętrzny ]
I ja trzymać będę