Ustroń - Równica

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 14

Re: Ustronie Zdrój - Równica

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

Widok z kaplicy na 10 piętrze  Sanatorium Równica luty /marzec 2014r.
Widok z kaplicy na 10 piętrze Sanatorium Równica luty /marzec 2014r.
DSC00003.JPG (61.63 KiB) Przejrzano 267 razy
W tle widok na kilka pozostałych ?żaglówek " domów sanatoryjnych
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Sanatorium Równica widok od frontu - wejście .
Widok z przełomu luty/ marzec 2014r.
Widok z przełomu luty/ marzec 2014r.
DSC00001.JPG (63.78 KiB) Przejrzano 267 razy
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jeśli kogoś interesują inne zdjęcia pozostałych sanatoriów chętnie zamieszczę.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

sergio_1 2 3 4 pisze:Wycieczkę wyjazdową z biura podróży nie zawsze można sobie zaplanować w dzień powszedni.To wszystko zależy od godzin zabiegów które się dostaje nawet...są one o godzinie 16! Tak więc zostaje tylko niedziela w takim przypadku.Mnie ominęło szereg wyjazdów właśnie z tego powodu.Bo nawet w sobotę miałam zabiegi.Co prawda tylko do południa.Ale za to sobotnie wyjazdy były przeważnie całodniowe.Tak miałam ułożone zabiegi że co dnia ostatni zabieg kończyłam o 15 ;00 a wyjazdy poobiednie były o 13:30 .Czyli nt. ew. zapisów na wycieczki dopiero się rozstrzygnie na miejscu po otrzymaniu rozpiski o zabiegach.Pozdrawiam i życzę dużo wolnego czasu na przyjemności :)
Tak masz rację , ale jest to do przeskoczenia , zgłasza się problem do pielęgniarki o wyjeździe i jest możliwość przełożenia zaplanowanych zabiegów na inny termin - sam to "trenowałem" i realizacja może nie wszystkich ale wybranych wycieczek jest możliwa , większość z nich odbywa się albo przed obiadem albo po obiedzie więc z przełożeniem zabiegów naprawdę nie ma problemów.
Wracając do realizacji zabiegów jest możliwa ich niewielka regulacja . Bo tak naprawdę można zalogować się najwcześniej 45 minut przed planowanym zabiegiem , zabieg można też wykonać wcześniej ( nie u wszystkich rehabilitantów ) a zalogować się tak jak pisałem wcześniej czyli do 45 minut przed zabiegiem.[/quote]
Nie wszystko jest do "przeskoczenia" jeśli masz zabieg indywidualny to może-ale jak to jest grupowa gimnastyka oddechowa albo na sali ćwiczeń grupowa gimnastyka to cała grupa ma określoną godzinę -jest tyle materacy ile zapisanych ludzi.Więc tu nic nie zmienisz-możesz nie przyjść wtedy materac Twój jest pusty i zaraz jest to widoczne.Jak chcesz być wcześniej bo masz "okienko" to nie ma wolnego materaca i też problem.Ale nie bądźmy pesymistami -życie nas zaskakuje i może będzie ok.
martitek83
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2014 13:34
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: martitek83 »

Niestety, ten autobus o 7 rano z Warszawy kursuje tylko do 17 maja:-(. co za pech. więc ja dalej jestem zainteresowana gdyby ktoś jechał samochodem w tym terminie.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

martitek83 pisze:Niestety, ten autobus o 7 rano z Warszawy kursuje tylko do 17 maja:-(. co za pech. więc ja dalej jestem zainteresowana gdyby ktoś jechał samochodem w tym terminie.
Z Warszawy na pewno jest połączenie do Katowic a dalej już do samego Ustronia.Z Katowic kursuje pociąg do Wisły przez Ustroń Zdrój.Sprawdź to-byłam z kuracjuszami z Białegostoku i tak właśnie jechali do Ustronia.W Ustroniu jest stacja PKP i też obok jest postój taxi.To nawet bliżej ze stacji niż z przystanku PKS.
martitek83
Kuracjusz
Kuracjusz

tak, ale tu jest przesiadka, a ja jestem świeżą posiadaczką endoprotezy i nie za bardzo chce i mogę targać te walizki podczas przesiadek.
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Hania »

Witam
A to pech. A wiesz dlaczego nie ma tego autobusu.
Pozdrawiam
Hania
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Hania »

Witajcie
Zaniepokoiłam się, tym co pisałaś , że nie ma autobusu. Zadzwoniłam i nie jest to prawdą autobus kursuje, nie wiem kto podał Ci tę nie prawdziwą informację. Rozmawiałam z bardzo miłą Panią udzieliła mi tej informacji , rozmawiałam tez o kupnie biletu.
Pozdrawiam
Hania
martitek83
Kuracjusz
Kuracjusz

Chciałam kupić bilet na dworcu zachodnim i pani w okienku powiedziała, że od 17 maja jest kurs zawieszony, dopiero zaczyna kursować od któregoś lipca. Już sama nie wiem:-(. ale pocieszające są te informacje, że jednak jeździ. Na stronie e podróżnika jest ten autobus, niestety nie ma możliwości dokonania zakupu przez internet.
ODPOWIEDZ