Sanatorium Jawor Horyniec Zdroj

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Klara
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 10 cze 2012 13:24
Staż sanatoryjny: 8

Sanatorium Jawor Horyniec Zdroj

Post autor: Klara »

Jadę w czerwcu do sanatorium Jawor w horyńcu.Bardzo proszę o garść informacji.Bo to co wyczytałam -nie napawa mnie optymizmem.Dzięki.
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 19:38
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 10

Re: Sanatorium Jawor Horyniec Zdroj

Post autor: bozenkagr »

witam
Jawor to mała willa, oddalona ok. 300 m od głównego budynku, gdzie trzeba dochodzić na zabiegi i posiłki. Ja mieszkałam w Domu Zdrojowym, w Jaworze w środku nie byłam, ale nikt nie narzekał. Wejścia, wyjścia bez jakiejkolwiek kontroli, przed domem ławeczki, można się opalać. na pewno będziesz zadowolona. pozdrawiam
zabiegi super, jedzonko też super.
Klara
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Bardzo dziękuję Bożenko!No właśnie przeraża mnie chodzenie na posilki,zabiegi itp.Dom Zdrojowy to byl luksus-wszystko na miejscu.Proszę o jeszcze więcej opinii. :kwiat:
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48

Post autor: emik »

W ogóle się nie przejmuj. Mniejsze grono bywa bardzo zgrane. Do Domu Zdrojowego naprawdę rzut beretem. Nawet jak jest jakaś przerwa w zabiegach, są miejsca - krzesełka, fotele, ławeczki, żeby poczekać.Widziałam , jak mieszkańcy Jawora i Modrzewia siedzieli sobie przed domami wieczorkiem. A poza tym jedziesz w czerwcu. Będzie dobrze.
Klara
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Emik-b.dziękuję za pocieszenie bo jestem załamana,gdyż wiem jak to jest chodzić na posilki i zabiegi.Cały czas jest sie na biegu.Dzięki :!:
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 19:38
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: bozenkagr »

Klara, tak jak pisze Emik to bliziutko, parę minut, a przecież jedziesz w czerwcu a nie zimą, więc nie trzeba wkładać kufajek. Fakt, mieszkanie w Domu Zdrojowym ma plusy, bo po siarce czy borowinie można przyjść do pokoju i tu odpoczywać, ale są też wygodne fotele, można w tym czasie napić się "smacznej" siarkowej wody. Nastaw się pozytywnie a na pewno będziesz zadowolona.
pozdrawiam
Klara
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Bożenko dziękuję .Mam jeszcze caly miesiąc azeby się oswoić z tematem. :kwiat:
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Jak już pisałam byłam w Horyńcu w Modrzewiu ( to właściwie to samo co Jawor, często też przy przydziale zamieniają domy), było cudownie i chcę tam powrócić. Kwitło tam życie towarzyskie, było nas mało i znaliśmy się, w przeciwieństwie do Domu Zdrojowego gdzie ludzie pozostawali anonimowi, Rano przed domem siedzieliśmy na kawie, opalaliśmy się i prowadziliśmy rozmowy. Na sznurkach między jabłonkami suszyły się nasze kostiumy kąpielowe, było sielsko i anielsko.
Wędrówka to Domu Zdrojowego na zabieg, szczególnie latem to sama przyjemność, zawsze po drodze można kogoś spotkać, pooglądać stragany i przejść się wśród ciszy i zieleni a cóż lepszego mamy tam do roboty ?. W Domu Zdrojowym nie ma balkonów i są problemy z suszeniem a w Horyńcu mokrych zabiegów jest dużo. Polecam wspaniałe ćwiczenia w basenie siarkowym, zawijania borowinowe ,które są już unikatem i za którymi tęskniłam w Krynicy Zdrój gdy zaserwowano mi plastry borowinowe w ilości 20 zabiegów ( 10 na jeden bark i 10 na lędźwia) a tam jedno zawijanie obejmujące całe ciało to jeden zabieg- doceń to i ciesz się Horyńcem.
Pozdrawiam Bietka :kwiat:
Klara
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witam Cię Bietko! Fajna,optymistyczna wypowiedż.Bardzo dziękuję i pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ