A pozatym kruszynko z tego co napisalas wynika ze sama musze zaplacic za podroz ,za zakwaterowanie i za wyzywinie ,wiec to jednak sa spore kosztyaniag pisze:kruszynko ,bardzo dziekuje Ci za podpowiedz ,ale jest to dla mnie malo zrozumiale i zagmatwane ,chyba jednak pogodze sie z tym leczeniem ambolatoryjnym chociaz niepowiem jestem zawiedzionakruszynka pisze:Aniu a kwaterki np prywatne można bardzo tanio kupić i ładne.![]()
Pozdrawiam
Sanatorium z ZUS
- aniag
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2014 16:51
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Sanatorium z ZUS
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 12 razy
- aniag
- Super Kuracjusz

violet no coz musz czekac przyszlego roku na nfz a ja juz pakowalam walizkiviolet58 pisze:Kruszynka niepotrzebnie zamieszała Ci w głowie. Jej opis dotyczył uzdrowiskowego leczenia ambulatoryjnego w ramach NFZ, które zwykle trwa od 6 do 18 dni. Pacjent kierowany na ten rodzaj leczenia ponosi koszty pobytu (we własnym zakresie zapewnia sobie zakwaterowanie i wyżywienie) natomiast NFZ ponosi koszty zabiegów. Taki rodzaj kuracji pozwala znacznie skrócić czas oczekiwania na zbiegi rehabilitacyjne. Wydaje mi się, że w przypadku ZUS nie ma takiej możliwości, ale pewien nie jestem bo nigdy z takiej formy rehabilitacji nie korzystałem. W sumie lepiej by było gdyby Ci nie przyznali skierowania, bo mogłabyś niedługo próbować powtórnie. A tak po zakończeniu rehabilitacji ambulatoryjnej pół roku karencji.
- aniag
- Super Kuracjusz

tak uzbroje sie w cierpliwosc i bede wygladac lata 2015 ,teraz niemam co dzwonic o zwroty poniewaz od 2 czerwca zaczynam rehab ambulatoryjna ,ktora ma trwac miesiac,violet58 pisze:Jeśli nie interesuje Cię opcja zwrotów to nie pozostaje nic innego tylko uzbroić się w cierpliwość.
-
hala5102
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
- Staż sanatoryjny: 4
6. 09. 2013r. Subject: sanatorium ambulatoryjnie
Message: Mam pytanie: jak często można korzystać z leczenia sanatoryjnego ambulatoryjnego? Czy też raz na 18 miesięcy, jak w przypadku pobytu stacjonarnego, czy można częściej?
Odp. NFZ: Dział Lecznictwa Uzdrowiskowego informuje, że z uzdrowiskowego leczenia ambulatoryjnego można korzystać częściej niż raz na 18 miesięcy. Częstotliwość korzystania z tego rodzaju leczenia zależy od możliwości oddziału Funduszu w zakresie posiadanych osobodni. Średnio wyjazd przypada raz na 12 miesięcy.
Pozdrawiam
- aniag
- Super Kuracjusz

- kociu
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 24 sty 2013 18:51
- Staż sanatoryjny: 0
- aniag
- Super Kuracjusz

kociu a ty jak ?? udalo sie?kociu pisze:Ze bedziesz chodzic na zabiegi w miejscu zamieszkania ,do szpitala ,lub do przychodni![]()
![]()
![]()
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 4
Aniag miałyśmy jechać razemaniag pisze:napiszcie prosze jesli wiecie ,na czym polega leczenie ambolatoryjne wykonywane w miejscu zamieszkania ,dostalam na to skierowanie z ZUSU i podobno w ramach zwolnienia lekarskiego ,moze kltos na czyms takim byl