Perła Bałtyku ...Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Wiesław
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 lip 2011 18:04

Re: Perła Bałtyku ...Kołobrzeg

Post autor: Wiesław »

A dlaczego od strony miast a nie od morza
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Wiesiu do 7 pietra jest ciemno od strony morza bo masz za oknami drzewa ...latem moze to być plusem ...od strony miasta sloneczko od rana...
Wiesław
Kuracjusz
Kuracjusz

Serdeczne dzięki
Wiesław
Kuracjusz
Kuracjusz

Proszę napiszcie coś więcej jak tam jest
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Wiesiu jest fajnie :D
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Wiesławie,
Perła Bałtyku to wyremontowany budynek.W okresie wakacji jest dużo kuracjuszy,część komercyjnych.Ja mieszkałam w pokoju trzyosobowym.z pełnym wyposażeniem.Jedynki z widokiem na morze dla komercji.Dużo osób chętnych do skorzystania z windy ,więc tam jest tłok. :shock: Część zabiegów na miejscu,inne tzw mokre,czyli kąpiele ,okłady borowinowe w Zakładzie Przyrodniczym nr 1.Borowinka super,ukochany zabieg. :D Do Zakładu trzeba dojść,ale w okresie letnim spacerek -sama przyjemność.
Stołówka duża na dwie zmiany.Jedzenie jak dla mnie takie sobie,z dietą tylko lekkostrawną,cukrzycową.Na ostatnim piętrze budynku jest bardzo ładna kawiarnia,można przebywać na świeżym powietrzu.Widoki niezapomniane-panorama na cały Kołobrzeg.Organizowane są wycieczki po Kołobrzegu, do Szczecina,Berlina ,na Bornholm.W okresie wakacji mnóstwo imprez na powietrzu,koncertów.Multum kuracjuszy,rodzin z dziećmi.A jak jedziesz na początku lipca to jeszcze Sunrice Festival-muza dla młodzieży,tej ,,starszej'' również. ;)
Z Perły masz bliziutko na plażę i możesz skorzystać z kąpieli słonecznych,spacerów,trzeba uważać ,żeby nie przebywać zaraz po zabiegach.Z uwagi na reakcję organizmu.
Tak było 4 lata temu.Kołobrzeg to super kurort.Kocham to miasto :serce: i zazdroszczę pobytu.
Miłej kuracji.Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Piękny obiekt ,byłam tylko gościnnie w kawiarni na górze .Muzyka "mechaniczna",ale fajna ,malutki parkiecik do tańca ..bardzo nastrojowo ;) Ceny jak wszędzie choć wino 20 zł za lampkę to lekka przesada :o
MiLenka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 cze 2014 16:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: MiLenka »

Witam ,też tam byłam ,piękny widok z okna na morze ,taraz na dachu budynku olbrzymi ,cudne zdjęcia na tle panoramy Kołobrzegu zrobiliśmy sobie :)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Perła Bałtyku (dawny Kombatant) będzie miała (nareszcie!) basen solankowy zasilany z własnego źródła i rozbudowaną bazę zabiegową. Praca mają się ku końcowi i sądzę, iż goście z turnusu świąteczno-noworocznego już będą mogli zażywać kąpieli. :D
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Bardzo dobra wiadomość.To super. :)
Taki duży obiekt, a kuracjusze musieli dochodzić na większość zabiegów do Zakładu Przyrodoleczniczego.
Ciekawi mnie efekt końcowy prac-basen :roll:
ODPOWIEDZ