kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: Lewek »

6basia6 pisze:Witam Wszystkich :serce: :kwiat: Chcę się podzielić z Wami moi mili kolejkowicze dobrą wiadomością :D Wczoraj dostałam magiczną kopertę z pismem o zakwalifikowaniu się na uzdrowiskowe leczenie sanatoryjne i przydzielonym nr 15047.
Dla porównania, trochę statystyki: data wystawienia przez lekarza kierującego: 09.05., data wpływu do NFZ: 13.05, data rozpatrzenia: 15.05. Z tego wynika, że NFZ warmińsko-mazurski bardzo dobrze pracuje. Chwała mu za to :?: :kwiat:
Czytałam kilkakrotnie o długich terminach rozpatrywania wniosków prze fundusz. Może to jak w moim przypadku, nie wina NFZ, tylko i wyłącznie lekarzy wypisujących wnioski. Pragnę nadmienić, że na dzień dzisiejszy ubyło już 154 nr :D
Pozdrawiam ze słonecznych Mazur i życzę przyjemnego wtorku :serce: :kwiat:

Basieńko pozostaje tylko czekać :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 sty 2013 11:15
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: dziunia60 »

Witajcie oczekujący! Cieszę się 6basia6 ,że już możesz odliczać razem z nami,gratuluję niskiego numeru .Ja zaczynałam od 80500. A jaki czas oczekiwania Ci wpisali?.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Witajcie kochani :kwiat: :kwiat: ....ja tez mam juz numerek taki ;) ....nawet nawet :D bo 11700
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Słoneczko :kwiat: cieszymy sie razem z Tobą :) :kwiat:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Oj cieszę sie i to bardzo :) Nie chciałabym tylko jechać pora zimową bo nie lubię zimna, nie lubię śniegu i mrozów :roll:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

6basia6 pisze:Witam Wszystkich :serce: :kwiat: Chcę się podzielić z Wami moi mili kolejkowicze dobrą wiadomością :D Wczoraj dostałam magiczną kopertę z pismem o zakwalifikowaniu się na uzdrowiskowe leczenie sanatoryjne i przydzielonym nr 15047.
Dla porównania, trochę statystyki: data wystawienia przez lekarza kierującego: 09.05., data wpływu do NFZ: 13.05, data rozpatrzenia: 15.05. Z tego wynika, że NFZ warmińsko-mazurski bardzo dobrze pracuje. Chwała mu za to :?: :kwiat:
Czytałam kilkakrotnie o długich terminach rozpatrywania wniosków prze fundusz. Może to jak w moim przypadku, nie wina NFZ, tylko i wyłącznie lekarzy wypisujących wnioski. Pragnę nadmienić, że na dzień dzisiejszy ubyło już 154 nr :D
Pozdrawiam ze słonecznych Mazur i życzę przyjemnego wtorku :serce: :kwiat:
Basiu :kwiat: gratuluję..myślę że ja tez niedługo dostane magiczna koperte ;)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Basia :kwiat: Słoneczko :kwiat: super, cieszę się razem z Wami :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ewasz pisze:Basia :kwiat: Słoneczko :kwiat: super, cieszę się razem z Wami :lol:
Ewasz :kwiat: dzięki koleżanko :kwiat: ;) :D
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Dziś taką informację przeczytałam na stronie w przeglądarce numerów NFZ
Zmiany numeru w kolejce oczekujących !

Informujemy, że w związku z modyfikacją sposobu nadawania numeru w kolejce oczekujących na leczenie uzdrowiskowe mogą wystąpić przypadki przesunięcia numeru w kolejce oczekujących dla zarejestrowanych skierowań. Mimo zmiany wyświetlanego numeru w kolejce oczekujących, przewidywany czas oczekiwania na realizację skierowania na leczenie uzdrowiskowe, przedstawiony w piśmie informującym o wpływie skierowania do OW i pozytywnym jego rozpatrzeniu, nie ulega wydłużeniu.

Zaobserwowane przez Państwa różnice wynikają ze zmiany etapu, w trakcie którego nadawany jest numer w kolejce oczekujących. Dotychczas numer ten był nadawany podczas oceny skierowania, gdyż jest to etap, kiedy znane jest przydzielone pacjentowi świadczenie medyczne. Numeracja ta nie uwzględniała jednak daty rejestracji wpływu skierowania do OW NFZ. Obecnie wprowadzona modyfikacja powoduje nadanie numeru w momencie rejestracji wpłynięcia skierowania do OW NFZ i ustawienie kolejki według tej czynności.

Departament do spraw Służb Mundurowych
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

Witam wszystkich słonecznie :kwiat: Basia :kwiat: Słoneczko :kwiat: cieszę się że w doczekałyście się nr. a teraz życzę aby szybko spadały bo te 11 tys. to brrr....szybkiej realizacji najlepiej w dogodnym terminie i w wymarzone miejsce :lol: :lol: :lol:
ale by było fajnie :) :) :)
Zablokowany