Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
6basia6 pisze:Witam Wszystkich Chcę się podzielić z Wami moi mili kolejkowicze dobrą wiadomością Wczoraj dostałam magiczną kopertę z pismem o zakwalifikowaniu się na uzdrowiskowe leczenie sanatoryjne i przydzielonym nr 15047.
Dla porównania, trochę statystyki: data wystawienia przez lekarza kierującego: 09.05., data wpływu do NFZ: 13.05, data rozpatrzenia: 15.05. Z tego wynika, że NFZ warmińsko-mazurski bardzo dobrze pracuje. Chwała mu za to
Czytałam kilkakrotnie o długich terminach rozpatrywania wniosków prze fundusz. Może to jak w moim przypadku, nie wina NFZ, tylko i wyłącznie lekarzy wypisujących wnioski. Pragnę nadmienić, że na dzień dzisiejszy ubyło już 154 nr
Pozdrawiam ze słonecznych Mazur i życzę przyjemnego wtorku
Witajcie oczekujący! Cieszę się 6basia6 ,że już możesz odliczać razem z nami,gratuluję niskiego numeru .Ja zaczynałam od 80500. A jaki czas oczekiwania Ci wpisali?.
6basia6 pisze:Witam Wszystkich Chcę się podzielić z Wami moi mili kolejkowicze dobrą wiadomością Wczoraj dostałam magiczną kopertę z pismem o zakwalifikowaniu się na uzdrowiskowe leczenie sanatoryjne i przydzielonym nr 15047.
Dla porównania, trochę statystyki: data wystawienia przez lekarza kierującego: 09.05., data wpływu do NFZ: 13.05, data rozpatrzenia: 15.05. Z tego wynika, że NFZ warmińsko-mazurski bardzo dobrze pracuje. Chwała mu za to
Czytałam kilkakrotnie o długich terminach rozpatrywania wniosków prze fundusz. Może to jak w moim przypadku, nie wina NFZ, tylko i wyłącznie lekarzy wypisujących wnioski. Pragnę nadmienić, że na dzień dzisiejszy ubyło już 154 nr
Pozdrawiam ze słonecznych Mazur i życzę przyjemnego wtorku
Basiu gratuluję..myślę że ja tez niedługo dostane magiczna koperte
Dziś taką informację przeczytałam na stronie w przeglądarce numerów NFZ
Zmiany numeru w kolejce oczekujących !
Informujemy, że w związku z modyfikacją sposobu nadawania numeru w kolejce oczekujących na leczenie uzdrowiskowe mogą wystąpić przypadki przesunięcia numeru w kolejce oczekujących dla zarejestrowanych skierowań. Mimo zmiany wyświetlanego numeru w kolejce oczekujących, przewidywany czas oczekiwania na realizację skierowania na leczenie uzdrowiskowe, przedstawiony w piśmie informującym o wpływie skierowania do OW i pozytywnym jego rozpatrzeniu, nie ulega wydłużeniu.
Zaobserwowane przez Państwa różnice wynikają ze zmiany etapu, w trakcie którego nadawany jest numer w kolejce oczekujących. Dotychczas numer ten był nadawany podczas oceny skierowania, gdyż jest to etap, kiedy znane jest przydzielone pacjentowi świadczenie medyczne. Numeracja ta nie uwzględniała jednak daty rejestracji wpływu skierowania do OW NFZ. Obecnie wprowadzona modyfikacja powoduje nadanie numeru w momencie rejestracji wpłynięcia skierowania do OW NFZ i ustawienie kolejki według tej czynności.
Witam wszystkich słonecznie Basia Słoneczko cieszę się że w doczekałyście się nr. a teraz życzę aby szybko spadały bo te 11 tys. to brrr....szybkiej realizacji najlepiej w dogodnym terminie i w wymarzone miejsce
ale by było fajnie