Wyjazd do Rymanowa Zdroju

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
agniecha_76
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 wrz 2010 19:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Wyjazd do Rymanowa Zdroju

Post autor: agniecha_76 »

Bu ba . Skąd jedziesz?
marta15361
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2013 07:07
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: marta15361 »

witam mam pytanie jedzie ktos do zimowita do rymanowa i na kiedy macie termin i kiedy skladaliscie wnioski ??? bo ja dopiero ide do lekarza zeby mi wypisala skierowanie tam bo bylam w tamtym roku i bylo super i wlasnie nie wiem ile bym musiala czekac bo to wakacje i moze duzo chetnych , ja bylam na ortopedii dla doroslych :):)
Bu-ba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2012 19:27

Post autor: Bu-ba »

Ja mam blisko do Rymanowa...z Dębicy.
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: hala5102 »

marta15361 pisze:witam mam pytanie jedzie ktos do zimowita do rymanowa i na kiedy macie termin i kiedy skladaliscie wnioski ??? bo ja dopiero ide do lekarza zeby mi wypisala skierowanie tam bo bylam w tamtym roku i bylo super i wlasnie nie wiem ile bym musiala czekac bo to wakacje i moze duzo chetnych , ja bylam na ortopedii dla doroslych :):)
A czy nadal funkcjonuje "Zielony domek" z dancingami? ;) :)
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

hala5102 pisze:
marta15361 pisze:witam mam pytanie jedzie ktos do zimowita do rymanowa i na kiedy macie termin i kiedy skladaliscie wnioski ??? bo ja dopiero ide do lekarza zeby mi wypisala skierowanie tam bo bylam w tamtym roku i bylo super i wlasnie nie wiem ile bym musiala czekac bo to wakacje i moze duzo chetnych , ja bylam na ortopedii dla doroslych :):)
A czy nadal funkcjonuje "Zielony domek" z dancingami? ;) :)

Tak ,tak funkcjonuje.Po remoncie bardzo przestronny,reprezentacyjny lokal,z muzyką mechaniczną .Mnie osobiście muza odpowiadała.Ludzi bardzo mało,może na weekendzie więcej.Opłata za wejście 5zł.
Pozdrawiam :)
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: hala5102 »

Może dlatego w tygodniu przychodzi mało ludzi, bo muzyka mechaniczna. Kiedyś grał zespół muzyczny z wokalistką i sala zawsze była pełna. Ale to były lata 2003 i 2006. Dziękuję za odpowiedź :kwiat: i pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Postprzez marta15361 » 19 maja 2014 16:35

witam mam pytanie jedzie ktos do zimowita do rymanowa i na kiedy macie termin i kiedy skladaliscie wnioski ??? bo ja dopiero ide do lekarza zeby mi wypisala skierowanie tam bo bylam w tamtym roku i bylo super i wlasnie nie wiem ile bym musiala czekac bo to wakacje i moze duzo chetnych , ja bylam na ortopedii dla doroslych :):)

0

Marto o ile nic się nie zmieniło zasada jest taka: Na tą samą chorobę sanatorium możesz dostać nie wcześniej niż po 18 miesiącach od ostatniego pobytu. Jeżeli teraz będziesz składała wniosek to możesz liczyć na nowe skierowanie w zależności o choroby od 14 do 18 miesięcy w NFZ Lublin. W innych NFZ-ach może być różnie. Bywa, że i po 2 latach. Radzę spróbować na inną chorobę . Może być szybciej. Najlepiej próbuj z ZUS , wtedy masz szanse jeszcze w tym roku. Powodzenia.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Agniecha świetnie trafiłaś. Wszystkie zabiegi suche masz na miejscu a na mokre trzeba chodzić kilkaset metrów na drugą stronę parku W zamian wszędzie blisko , kawiarnia na miejscu. pozostałe balety w zasięgu 200 m, łącznie z przystankiem PKS. Będzie super. Byłem tam w sierpniu ubiegłego roku. Miłego pobytu.
agniecha_76
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 wrz 2010 19:22
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: agniecha_76 »

Widzę że dobrze wybrałam. Znam trochę Rymanów kurowałam się w Iwoniuczu.
Za trzy miesiące będę się pakować. Pozdrawiam.
marta15361
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2013 07:07
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: marta15361 »

Dzieki za odp janie dzis dzwonilam do nfz rzeszowskiego i sie pytalam i nie trzeba czekac tylu miesiecy a zreszta bylam u do doktorki i tym razem wypisze mi na kregoslup i na gardlo a tamtym razem bylam na biodra jutro ide robic wszystkie badania .
ODPOWIEDZ