ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: iwcia »

Ślązacy to mają powód do radości :) Ich oddział robi piekne wyniki :)
Ja sie przenosze do NFZ śląskiego :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

iwcia pisze:Ślązacy to mają powód do radości :) Ich oddział robi piekne wyniki :)
Ja sie przenosze do NFZ śląskiego :lol: :lol: :lol:
Zapraszamy :lol: :lol: :lol: U nas start z numerkami powyżej 100000 .....to przy zejściu 3000 na miesiąc :roll: daje tylko ponad 30 miesięcy oczekiwania :lol: :lol: :lol:
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: iwcia »

Smuga :) nie wiem jak jest u nas teraz.Dwa lata temu, kiedy skladalam wniosek, nadano mi nr ponad 90 tysiecy.Takze też dośc wysoki. Przypuszczam, że na dzien dzisiejszy u nas nadają podobne numerki do Waszych, a może i wyższe ;)
Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

No widzisz Iwciu :( to mamy podobnie ......Górny i Dolny Śląsk jedzie na jednym wózku :roll:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: jacky6 »

miesięczne podsumowanie trudu NFZ...
od 23.04 do 23.05 ubyło 4.270 numerków
przybyło na przeglądarce zawiadomienie o roli inicjatywnej Departamentu Służb Mundurowych...
...
dlatego przygotowałem kamasze i odmeldowuję się na 3 tygodniową przepustkę w dokuczaniu na forum i tym samym dokopywaniu funduszowi ...

:mrgreen: 14 HDW :ugeek:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Za niedługo minie 2 miesiące odkąd NFZ dostał mój wniosek o sanatorium i do teraz zero info od nich.Czy miał ktoś podobnie że czekał tak długo ? :kwiat:
Ja to chyba będę czekała z nr 150 tys..... :o
forumowicz

:shock: Stokrotko jakoś długo czekasz na odpowiedź :!: Ja na początku roku czekałam 40 dni , a koleżanka składając w marcu dostała po 38 dniach odpowiedź .....czyżby oprócz tych numerków powyżej 100000 na odpowiedź też wydłużył się czas oczekiwania :?: :roll: A może spróbuj w poniedziałek zadzwonić do funduszu :!:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Informacja
Całkowicie nie oficjalna -w śląskim oddziale NFZ delegatura sanatoryjna w miesiącach kwiecień -maj .
prowadzone było szkolenie oraz wymiana systemów .
Praca dzięki tym projektom ma być przyspieszona i poprawiona
Zresztą już dziś Nasz oddział jako jeden z nielicznych> DO SPRAWDZENIA< po zakwalifikowaniu i wysłaniu tajemniczych numerków do petenta na WNIOSKU ( do swojej wiadomości ) wpisuje ..miejscowość oraz LOKALIZACJE danego obiektu gdzie się udamy
To na PLUS
Ale i nastają ciężkie czasy w całym kraju .
Nastąpi z MNIEJSZYMI niż zakładano wpływami OGRANICZENIE przyznawania skierowań na leczenie SANATORYJNE !!!
W chwili obecnej wzorem ZUS wiele skierowań zostanie zakwalifikowanych do leczenia AMBULATORYJNEGO !!
Wiele też schorzeń po prostu zostanie WYELIMINOWANE z LISTY WYJAZDÓW SANATORYJNYCH .
o czym wiele osób może być nie do poinformowanych po odczekaniu 2 miesięcy do rejestracji , odczekaniu 18 do weryfikacji i zaakceptowaniu prze lekarza wypisującego NIE MUSI ZOSTAĆ ZAAKCEPTOWANE przez Lekarza NFZ -Lekarza Baleeonologa .bo stan zdrowia ULEGŁ ..poprawie
anusiaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2012 20:52
Podziękowano: 1 raz

Post autor: anusiaa »

Witam stokrotka też czekam prawie 2 miesiace i zero odpowiedzi.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

darek pisze:Informacja
Całkowicie nie oficjalna -w śląskim oddziale NFZ delegatura sanatoryjna w miesiącach kwiecień -maj .
prowadzone było szkolenie oraz wymiana systemów .
Praca dzięki tym projektom ma być przyspieszona i poprawiona
Zresztą już dziś Nasz oddział jako jeden z nielicznych> DO SPRAWDZENIA< po zakwalifikowaniu i wysłaniu tajemniczych numerków do petenta na WNIOSKU ( do swojej wiadomości ) wpisuje ..miejscowość oraz LOKALIZACJE danego obiektu gdzie się udamy
To na PLUS
Ale i nastają ciężkie czasy w całym kraju .
Nastąpi z MNIEJSZYMI niż zakładano wpływami OGRANICZENIE przyznawania skierowań na leczenie SANATORYJNE !!!
W chwili obecnej wzorem ZUS wiele skierowań zostanie zakwalifikowanych do leczenia AMBULATORYJNEGO !!
Wiele też schorzeń po prostu zostanie WYELIMINOWANE z LISTY WYJAZDÓW SANATORYJNYCH .
o czym wiele osób może być nie do poinformowanych po odczekaniu 2 miesięcy do rejestracji , odczekaniu 18 do weryfikacji i zaakceptowaniu prze lekarza wypisującego NIE MUSI ZOSTAĆ ZAAKCEPTOWANE przez Lekarza NFZ -Lekarza Baleeonologa .bo stan zdrowia ULEGŁ ..poprawie
Pisałam o tym już wcześniej,że jest taka tendencja a docelowo będzie tylko leczenie w szpitalach sanatoryjnych lub ambulatoryjne.
ODPOWIEDZ