Krynica Zdrój Sanatorium Watra
-
Gdanszczanka
- Kuracjusz

- Na forum od: 24 maja 2014 06:57
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 4
Krynica Zdrój Sanatorium Watra
Jadę do Sanatorium Watra w terminie 29.07.-19.08.2014. Czy ktoś w tym terminie wybiera się z Trójmiasta. 
- sergio_1 2 3 4
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 sty 2014 19:04
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 14
Re: Krynica Zdrój Sanatorium Watra
W tym terminie nie jadę jestem obecnie w Cieplicach. Ale w zeszłym roku na przełomie maja byłem właśnie w Watrze , jeśli chcesz coś niecoś wiedzieć o tym sanatorium , chętnie napiszę. 
-
Gdanszczanka
- Kuracjusz

- Na forum od: 24 maja 2014 06:57
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 4
Witaj,
Będzie mi bardzo miło, jak napiszesz o tym sanatorium. Bardzo mało danych jest na jego temat. Interesują mnie jakie mają pokoje, zabiegi, zwyczaje tam panujące. Czy organizowane są jakieś wycieczki i jakiaś integracja kuracjuszy. Pozdrawiam
Będzie mi bardzo miło, jak napiszesz o tym sanatorium. Bardzo mało danych jest na jego temat. Interesują mnie jakie mają pokoje, zabiegi, zwyczaje tam panujące. Czy organizowane są jakieś wycieczki i jakiaś integracja kuracjuszy. Pozdrawiam
- sergio_1 2 3 4
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 sty 2014 19:04
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 14
Sanatorium Watra położone jest w samym centrum Krynicy jakieś 50 metrów na deptakiem i tuż nad skrzyżowaniem dróg na Tylicz i Muszynę. Jest to 4 piętrowy budynek. Budynek jest po remoncie pochodzi na moje oko z lat 70 siątych. Wyposażony w szybką windę. Recepcja , stanowisko dyżurujących pracowników znajduje się na 1 piętrze na przeciwko stołówki. Wchodząc do budynku i jadąc winda na wyższe piętra nie można ominąć recepcji , winda zawsze zatrzymuje się na 1 piętrze tam jesteśmy zlustrowani przez pracownika dyżurującego. Co ma zalety i wady nie mnie to oceniać
. Pokoje są 2, 3 i jedno osobowe. Trzeba tylko odpowiednio wcześnie zadzwonić . Personel jest miły i uczynny po za starszym panem z recepcji chyba dawnym wojskowym ( nie jest zbyt uprzejmy). Jasną postacią w śród lekarzy jest postać Pana Krzysztofa Kuli. Który potrafi zaciekawić swoim wykładem o Krynicy , zabiegach oraz samym żywieniu , warto jego posłuchać . Jest ponad to chodzącą historią kto zechce znajdzie na temat jego potomków wiele w Internecie . Jest przemiłym człowiekiem , przepisuje zabiegi te które naprawdę nam są potrzebne. Chociaż generalnie nie sa one za bogate, ale można znaleźć i takie których nie mają inne sanatoria np. suchą kąpiel kwaso węglową tutaj spotkałem to po raz pierwszy. Wszystkie zabiegi są usytuowane w większości w suterynie oraz na piętrze. Personel jak wspominałem jest grzeczny i naprawdę uprzejmy frontem do bywalców tego sanatorium. Kuchnia jest naprawdę smaczna , można dostać repetę z której często korzystałem ze względu na smaczne posiłki. Mój pokój na 3 piętrze dwójka wyposażony w pełny węzeł sanitarny , prysznic