Majóweczka
-
forumowicz
Re: Majóweczka
na pewno jest wiele miejsc w Polsce tak urokliwych jak ten z dzisiejszych moich "obrazków" , ale roztocze ma swój niepowtarzalny klimat ....
-
forumowicz
- administrator
- Administrator
- Na forum od: 28 lis 2008 22:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 3 razy
Pozdrawiam
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękowano: 2 razy
anusia153anusia153 pisze:zamieszczane przeze mnie zdjęcia w większości są moje , te 2 ostanie wykonane są przez mojego męża , do uzyskania takiego efektu potrzebny jest odpowiedni obiektyw , zestaw jest ciężki ,dla mnie za ciężki .
-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
- Oddział NFZ: Dolnośląski
a potem wszyscy podziwiają....
bravo
- administrator
- Administrator
- Na forum od: 28 lis 2008 22:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękowano: 3 razy
Małgorzato, co do aparatu to nie do końca tak. Wiele można uzyskać nawet telefonem. Ba! Nawet bezpośrednio na papierze fotograficznym można porobić niezłe eksperymenty. Anusia posiada jak sądzę solidny, ciężki statyw bo to jest podstawa w tego typu fotografii + czas naświetlania odpowiednio dobrany tak, by rozmyć wodę ale zachować ostrość reszty. Czyli najlepiej ręczne nastawy i do dzieła!
Inną kwestią jest to, że na fotosach Anusi kadr jest dobrze skomponowany. Często nie myślimy o tym robiąc ot po prostu pamiątkowy pstryk, a potem oglądając nasze dzieła, widzimy, że horyzont jest skośny, budynki kładą się na bok, a to co miało być ważne jest gdzieś niezamierzenie ucięte.
Warto próbować
Pozdrawiam