Aleksandrów Kujawski, ktoś był?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
wiola_la22
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 maja 2014 19:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Re: Aleksandrów Kujawski, ktoś był?

Post autor: wiola_la22 »

Spakowana......będzie dobrze, co ma być , to będzie....... jak wróce napisze jak było, pozdrawiam kuracjuszy :D
szila123
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2014 10:50
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: szila123 »

Tak sobie myślę że chyba będę sama na tym turnusie póżniejsze terminy się wpisują,a w lipcu nikogo nie ma :? termin wakacyjny na sanatorium to lipa,no cóż,inne też nie pasowały.Szkoda że tych rowerów nie ma ,boję się nudy,i tęsknoty za dziećmi
smakija1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2014 21:17
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: smakija1 »

Ja tam chciałam w wakacje termin,ale już nie było ,ale faktycznie jak będą upały to nic sie nie chce,jade dopiero 24 września ,a już bym chciała odpocząć ,nogi mnie bolą a tu całe lato trzeba bedzie pracowac
Jola660
Na forum od: 26 maja 2014 17:40
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Jola660 »

Witam!
Wybieram się do Sanatorium 7 sierpnia. :D Czy ktoś też w tym terminie jedzie?
emtes
Na forum od: 26 maja 2014 23:25

Post autor: emtes »

Cześć, właśnie wróciłem z Aleksandrowa,

Rowery są, można wypożyczyć, jest też bilard i tenis stołowy, jedynkę
można spokojnie wychaczyć ale najlepiej pojechać dzień
wcześniej, żarcie dobre, zabiegi też ok. do obiadu można wszystko ogarnąć,
co ważne jest w miarę luz tzn. nie ma obchodów o 22 . Okolica średnia ale można pospacerować no i blisko jest Ciechocinek i Toruń, Szpital jest remontowany krok po kroku więc standard zależy od trafu, ogólnie wrażenia mam pozytywne. Pozdrawiam
szila123
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2014 10:50
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: szila123 »

Pocieszające jest to co napisałeś,że są tam rowery latem ruch na świeżym powietrzu jest ważny,zwłaszcza że można więcej zobaczyć niż chodząc piechtą,dzięki za pozytywny wpis,niektórzy tylko straszą,wszystkim się nie dogodzi.ps a gdzie konkretnie te rowerki można wypożyczyć?cenowo jak jeśli można spytać? ;) pozdrawiam kuracjuszy :D
emtes
Na forum od: 26 maja 2014 23:25

Post autor: emtes »

Wszystkiego dowiesz się na recepcji , rowery są na miejscu, nie przejmujcie się, ludzie pozytywnie nastawieni powinni być zadowoleni z wyjazdu , choć wiele zależy od ludzi z którymi się przebywa np. przy stoliku na posiłkach lub przy zwykłej rozmowie, jest tam tyle ludzi - z samego zusu ok 115 plus spokojnie 40 reszty że da się z kimś dogadać, pozdrawiam
gos13
Na forum od: 24 maja 2014 22:56
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: gos13 »

wiola_la22 pisze:Spakowana......będzie dobrze, co ma być , to będzie....... jak wróce napisze jak było, pozdrawiam kuracjuszy :D
Witam, jakie wrażenia po powrocie ?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Podpowiedzcie- co robiliscie w wolnym czasie? Oprócz wycieczek po okolicy? Czy jest jeszcze jakies miejsce oprócz sanatoryjnej kawiarenki gdzie mozna potańczyć?
Czy powrót o 22 jest wymagany ( pytam w razie wybrania sie do Ciechocinka wieczorową porą 8-) )?
smakija1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2014 21:17
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: smakija1 »

Ja byłam w Aleksandrowie na przełomie września i pazdzienika.
W samym mieście nie ma co robić ,jest blisko las można pospacerowac .
Dyscypliny dużej nie ma ,jak jest cicho w pokoju ,to po 22 nie było zadnych kontroli ,czy się jest na łóżeczku.
Do Ciechocinka jezdziliśmy ,ale staraliśmy się wracac na 22.jest autobus ,dużo ludzi ma tez samochody ,
taryfa do Ciechocinka 30 zł.
Nie ma co przeginac ,żeby się gdzies włóczyć ,bo i po co ,w Ciechocinku po 22 też nie ma co robic ,
Jak są fajni ludzie to idzie wytrzymac .
Jeśli mogę cos podpowiedziec to na pierwszym piętrze pokoje od 101 tak chyba do 120 ,są po remoncie ,
w miare czysto ,nowe mebelki i internet w pokoju,w drugim skrzydle w tych starych pokojach przed remontem na podłodze stare wykładziny,internet na korytarzu ,i głosno bo tam jest ta klubokawiarnia z muzyką .
Ciągle coś tam remontują ,to może już i tam coś jest lepiej ,
na drugim piętrze też te pokoje o róznym standarcie .
Jedzenie jest dobre,zabiegi też w miare .personel z alkomatami też nie biega ,z przepustkami nie było problemu ,
Kolezanka była w tym samym czasie w Uniejowie ,może warunki tam i lepsze ,ale dyscyplina jak w wojsku,
więc tu zdecydowanie lepiej,pod tym względem.
Zablokowany