Stop Na ciągactwu kuracjuszy !!!

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Stop Na ciągactwu kuracjuszy !!!

Post autor: darek »

Portal Nasze SANATORIUM jest bardzo opiniotwórczą społecznością , są wśród Nas przedstawiciele wiele zawodów osób ,którzy Znają prawo jak i paragrafy .

Dziś postanowiłem się przewietrzyć odwiedziłem sobie Krynicę -Zdrój , nie ukrywam ,że byłem w tzw .."Gościach " na kawie.
Jako ,że kawa to wiadomy ,że na Górze Parkowej.
Nie jestem liczy krupą -ale cena za wjazd i zjazd dla osoby to totalny KOSMOS 15zł-Jechaliśmy wagonikiem wg rozkładu jazdy we dwoje !! mijający Nas jechał pusty.
PKL są na deficycie może my jako Społeczność Portalowa stworzymy Kampanię wysyłając 1000,2000,5000 e-maili w celu obniżenia kosztów tak PKL jak i Kuracjuszy kolejka jeździ co piętnaście minut

Niech obniża Stawkę zapewne każdy Kuracjusz w Krynicy przejechałby się napił kawy w lokalu czy potańczył Lokal zapewne by również podwyższył swe dochody .
Kolejna sprawa to zasłyszana już w lokalu na Górze to stawki za korzystanie z TV obok stolika były osoby z 3 różnych krynickich ośrodków plus ..we WSZYSTKICH te same programy a ODPŁATNOŚĆ od osoby od ..12 , 18 ,24 do 30 zł

Spróbujmy wysłać e-maile do krynickich i zaproponować jako Społeczność Portalowa jedną uśrednioną stawkę za TV np 15 lub max 21 złotych za turnus od osoby
Są i inne drażniące opłaty za ..żelazko , leżak ..Koc do opalania !!!tutaj to już raczej ośrodkom powinno zależeć .
Stwórzmy może RAMOWY Standard ośrodków Sanatoryjnych roześlijmy e-mailem.
Jeżeli choć jeden ośrodek Zastanowi się nad Naszymi Sugestiami będziemy WYGRANI
Podobnie rzecz ma się opłaty klimatycznej w Szpitalach Uzdrowiskowych adresatami są Ośrodki , Burmistrzowie , Wojewodowie , Urzędy Skarbowe , Premier Sprawa mała , ale jakże Satysfakcjonująca
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Stop Na ciągactwu kuracjuszy !!!

Post autor: basiat »

Darek, przyznaję Ci rację. Drą z nas ile i jak daja radę. Ale niestety dzieje się tak nie tylko w ośrodkach sanatoryjnych.Wystarczy pojechac do znanej miejscowości wakacyjnej i zaobserwować w sezonie nagły wzrost cen produktów spożywczych....To sprawa na szeroko zakrojona skalę i nie wiem, czy samo pisanie maili odniesie pozytywny rezultat. Choc nie należy milczeć i potulnie zgadzać się z czasem chorymi wymysłami władz sanatoryjnych ( opłaty za sprzęt, parking itp) Podyskutujmy nad tym tematem...
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Pomijam już tutaj ceny w Kurortach w sklepach czy to spożywczych , warzywniakach czy nawet monopolowych.
Ale śmieszy mnie CENA za Żelazko w Starym Domu Zdrojowym wypisana obok Recepcji.
ok
kupię sobie swoje i będę prasował dla całej Krynicy - koszt prądu to ta opłata czy a może w ramach oszczędności znajdziemy w innym miejscu NIE KONIECZNIE na KURACJUSZU !!
99% Administratorów PO PROSTU nastawionych JEST na zysk wszak Kuracjusz bywa co 2-3 lata zapomni a miejsc jest mało i WSZYSCY ciągną do kurortów i jest ciągła rotacja
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Darek,ale to jest takie trochę bicie piany.Każdy orze jak może i zarabia jak może najwięcej.Wszystkie sanatoria są na własnym rozrachunku i robią wszystko by zarabiać.Możesz tylko zbuntować się....i nie pojechać.Żadne inne formy nie poskutkują.
Pomyśl sobie,że świadczysz jakieś usługi,a ktoś niezadowolony powie "pan za dużo zarabia,proszę mniej".
15,30 zł za telewizor to mało.Od siostry w Iwoniczu za 14 calowego rzęcha kazano zapłacić 110 zł za turnus. :D
MUCZEK62
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: MUCZEK62 »

darek pisze:Pomijam już tutaj ceny w Kurortach w sklepach czy to spożywczych , warzywniakach czy nawet monopolowych.
Ale śmieszy mnie CENA za Żelazko w Starym Domu Zdrojowym wypisana obok Recepcji.
ok
kupię sobie swoje i będę prasował dla całej Krynicy - koszt prądu to ta opłata czy a może w ramach oszczędności znajdziemy w innym miejscu NIE KONIECZNIE na KURACJUSZU !!
99% Administratorów PO PROSTU nastawionych JEST na zysk wszak Kuracjusz bywa co 2-3 lata zapomni a miejsc jest mało i WSZYSCY ciągną do kurortów i jest ciągła rotacja
Ekonomia,ekonomia+marketing drodzy forumowicze.
180zł dzień i wszystko za free i na miejscu (wikt.zabiegi,opierunek)+potańcowanie

130zł i za wszystko płacisz,wybór należy do ''nas''
piszę o sanatoriach i o ośrodkach z możliwością rehabilitacji
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

A w Niwie nie wprowadzili jeszcze płatnej telewizji :?: :o :shock: