Komisja w ZUS-ie

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
kociu
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 sty 2013 18:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Re: Komisja w ZUS-ie

Post autor: kociu »

Jeśli chcecie wiedziec jeszcze wiecej to sanatorium z zusu bedzie raz na 12 miesiecy czyli od powrotu musi upłynac 12 m-c i dopiero składc wniosek bedzie mozna ,ale tylko osoby z duzym rokowanie do powrotu do pracy , osoby z chorobami przewlekłymi będą miały nikła szanse czyli jak jest niski stopien prawdopodobienstwa powrotu do zdrowia tak ma byc od nowego roku ,a już ludzi odrzucają jak składaja częsciej niz raz na 12 m-c .
SORY TAKI MAMY KRAJ .
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

kociu pisze:Jeśli chcecie wiedziec jeszcze wiecej to sanatorium z zusu bedzie raz na 12 miesiecy czyli od powrotu musi upłynac 12 m-c i dopiero składc wniosek bedzie mozna ,ale tylko osoby z duzym rokowanie do powrotu do pracy , osoby z chorobami przewlekłymi będą miały nikła szanse czyli jak jest niski stopien prawdopodobienstwa powrotu do zdrowia tak ma byc od nowego roku ,a już ludzi odrzucają jak składaja częsciej niz raz na 12 m-c .
SORY TAKI MAMY KRAJ .
Kociu dokładnie taką samą informację otrzymałam od p.doktor na ostatniej komisji , składałam wniosek przed upływem roku od powrotu i musiał zaakceptować główny orzecznik .
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agunia3 »

Kociu dzięki za informacje.
Widać, że wszędzie oszczędzają...szkoda gadać... Pod koniec lutego lub na początku marca miałam komisję w Zus w/s renty i spytałam lekarza o ponowny wyjazd do sanatorium to coś tak dziwnie mi odpowiedział...albo nie chciał mnie wysyłać bo po poprzednim pobycie nie było poprawy więc szkoda na mnie kasy ;) albo już wiedział, że mają ograniczenia bo powiedział, żebym składała wniosek jak będę po drugiej operacji.
Awatar użytkownika
kociu
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 sty 2013 18:51
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: kociu »

powiem tak ;jeszcze troche i nic nam chorym nie bedzie się nalezało ,ja wczoraj powiedziałam p. orzecznik ze nich wezmie sobie mają chorobę i niech sie z nią buja ,a ja pójdę sobie do pracy bo ponad 20 lat pracowałam bez 1 dnia zwolnienia ,a teraz chyba nie zasłuzyłam na takie traktowanie to wzruszyła ramionami ;) ;)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

kociu pisze:powiem tak ;jeszcze troche i nic nam chorym nie bedzie się nalezało ,ja wczoraj powiedziałam p. orzecznik ze nich wezmie sobie mają chorobę i niech sie z nią buja ,a ja pójdę sobie do pracy bo ponad 20 lat pracowałam bez 1 dnia zwolnienia ,a teraz chyba nie zasłuzyłam na takie traktowanie to wzruszyła ramionami ;) ;)
Kociu, to trafiłaś na iście wredne babsko, ale dobrzej jej nawtykałaś :shock: :twisted:
Awatar użytkownika
bozena180
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2011 21:18
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: bozena180 »

27.05.2014 przeszłam pozytywnie komisję ZUS - renta przyznana do 25.05.2015 rok hura i na dodatek jeszcze kieruje mnie do sanatorium hi hi :kwiat: :kwiat: muszę tylko wrócić z Lądka Zdrój z 23 WSUR ( 31.05.2014- 20.05.2014 ) i pewno za jakiś miesiąc możne dwa znowu sanatorium :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Bożena180 :kwiat: serdeczne gratulacje :!: :D
Awatar użytkownika
bozena180
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2011 21:18
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: bozena180 »

Selene pisze:Bożena180 :kwiat: serdeczne gratulacje :!: :D
Na razie nie dziękuję bo ZUS ma 14 dni na możliwe zaskarżenie decyzji :kwiat: :kwiat: :D tak miałam tamtym razem :kwiat:
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

Tez mialam wczoraj komisje w ZUSie.Pani orzecznik wertowala moje dokumenty rowna godzine dlatego sadze ze oni przed komisja to wogole nie zagladaja do naszych papierow i nie wiedza nic o naszych chorobach.Siedzialam tam godzine i myslalam .ze ducha juz wyzione.Co oni z nami robia? Czlowiek pracuje oplaca skladki a oni co?Traktuja nas jak jakis zlodzieji .ktorzy przyszli im cos ukrasc.Przeciez ja nie wyciagam reki po ich tylko po swoje jestem chora i cos mi sie od nich nalezy.Masakra. :shock: No ale po ciezkiej godzinie pani orzecznik napisala "Calkowicie niezdolna do pracy do 2017 r. :)
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07

Post autor: agat »

Asia13

GRATULACJE pozytywnej komisji :kwiat: :kwiat: i niemniej zdrówka :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ