Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: violet58 »

Bardzo dziękuję, już na 99,9% Beskid Śląski :D
w piątek dzwonię do ZUS i ....
zobaczymy
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Violet58 Nawet jak dostaniesz te słynne stateczki ;) w Ustroniu ,to na pewno bedziesz zadowolony.Byłm w Ustroniu w Równicy ,mam cudowne wspomnienia,zważając na fakt ,że to był mój pierwszy raz :lol: oczywiście w sanatorium. ;)
Byłam super zadowolona poniewaz baza przyrodolecznicza np w Równicy była super.Można sobie zdrowo "pospacerować" do konkretnych gabinetów,ponieważ sa one w łączniku sanatoryjnym ,do którego jest określony kawałek.Natomiast udogodnieniem jest to,że nie wychodzisz z budynku.
Można było wybrać sobie odpowiednia dietę ,był dobry wybór ,kawiarenki ,sklepy ,jednym słowem ok.I około...800 osób w budynku :lol:
Sama miejscowość piękna.
Wypada mi życzyć Tobie ,otrzymania skierowania do obiektu Równica i oczywiście skutecznej kuracji :)
Pozdrawiam :)
forumowicz

A żeby jeszcze bardziej "zaostrzyć "Twój apetyt na Równicę ,pozwoliłam sobie przybliżyć ten obiekt :)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witaj kruszynko :)
Dzięki serdeczne za życzenia, szczerze powiedziawszy takie kombinaty nie bardzo mnie "kręcą". Dla mnie to też będzie "pierwszy raz" z ZUS-u, ale pewnikiem, poza ilością zabiegów, niewiele będzie odbiegał od tego z NFZ. No i oczywiście sanatorium z ZUS ma jeszcze jeden niebagatelny plus, jest całkiem za free :D, a utworzoną w ten sposób nadwyżkę budżetową można przeznaczyć na inne cele ;). Udało mi się być raz w Ustroniu, było to z 10 lat temu, na jakimś szkoleniu sponsorowanym przez producenta soków i wód gazowanych - zakwaterowanie w którejś z tych piramid - ale szczerze to niezbyt wiele pamiętam z tego integracyjnego wyjazdu ;),tańce i góralska muzyka :lol: , ale było miło. :D Tak jak przeglądam forum, na temat Równicy same pozytywne opinie, zakwaterowanie też wygląda przyzwoicie, 1- i 2-osobowe pokoje - brzmi zachęcająco. Coś mi się wydaję, że właśnie to będzie Równica, bo sporo osób na forum jest tam kierowana właśnie z ZUS. Najważniejsze, że nie Wieniec :D
Jutro powinno być wszystko jasne.
Pozdrawiam
forumowicz

Hm dzisiaj te soki i napoje kojarzyły by się z Tymbarkiem ;) ale 10 lat temu? ciekawe ;) :)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nie, nie był to Tymbark, a i napoje nie były całkiem owocowe - co być może tłumaczy luki w pamięci. ;)
Z firmą tą wiąże się dość śmieszna anegdota, przed laty napoje tej firmy opatrzone były nazwą Dick Black.
Właściciel nie znał angielskiego na tyle dobrze, żeby wiedzieć, że "dick" to slangowe określenie męskiego narządu.
Dopiero po dłuższym czasie zmieniono nazwę na Bick Black, co pozwoliło uniknąć dalszych nieporozumień,
ale i tak co spojrzę na butelkę Bick Black, to jawi mi się czarne przyrodzenie. :lol:
forumowicz

E tam ,cukier nie jest odpowiedzialny za luki :lol: te w pamięci oczywiscie ;) :lol:
forumowicz

Chyba się pogubiłam :lol: :roll: :lol: nie wiem dlaczego ten cukier :lol:
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Hmmm, ja też nie mam pojęcia. :roll: Cukier mam w granicach normy, 10 lat temu TYM BARdziej :lol: był w porządku :D
forumowicz

A to wszystko przez mojego gościa ,który pił kawę i poprosił o ..cukier :lol:
ODPOWIEDZ