Miłość, uczucia i seks
-
forumowicz
Re: Miłość, uczucia i seks
Trafiłeś w sedno.Wiem że kobiety są czasem gorsze od facetów-dowiedziałam się o tym w rozmowie ze starszym panem.Pan ten dosiadł się do mnie na ławkę przed budynkiem sanatorium-był po wylewie co można było zauważyć.Otóż pan ten poszedł posłuchać muzyki na tzw.potacówkę-siadł przy stoliku a po chwili dosiadły się do niego panie .Gdy wydawało im się że za długo siedzi i nie prosi do tańca żadną z nich to zapytały dlaczego? Usłyszały że -pan ten przyszedł słuchać a nie tańczyć.To rozsierdziło panie do tego stopnia że wręcz bezczelnie wyprosiły pana.Stwierdziły że słuchać to sobie może w pokoju a tu przychodzi się tańczyć a nie zajmować miejsce.jajacek pisze:Każdy ma swoją definicję na określenie słowa MIŁOŚĆ . Mnie odpowiada opis który kiedyś usłyszałem; Cechą prawdziwej miłości jest rezygnacja ze swojego EGO , nie szukanie siebie i swoich korzyści w związku . W centrum powinna być osoba ukochana , obdarzenie jej zaufaniem i ciągłe utwierdzanie że jest Jedyną i Najważniejszą osobą w życiu . Gdy jest prawdziwa i wzajemna miłość to oczywiście jest i dopełnienie uczuciem i seksem . To oczywiste . Bywa że w kurortach poznają się i zakochują w sobie osoby wolne . Bywają też jednostki prymitywne które wg siebie oceniają innych i myślą że każda kobieta to szmata albo ze każdy facet to frajer . Ale skoro babki same kreują siebie na takie - no to ..opinia pozostaje
Pan ów zdezerterował i wyszedł -tak mi się żalił że naprawdę wstyd mi było za te kobitki.Bo potem opinia leci w dal.Nie każda jest taka jak te panie -ale chyba sądziły że skoro są w większości to mogą tak się zachowywać.Wstyd i tyle.
Były jeszcze inne sytuacje -ale wszystkie na niekorzyść pań.
Tak więc nie ma znaczenia płeć -sanatorium niektórych odmienia do tego stopnia że szok
-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 1
jajacek pisze:Każdy ma swoją definicję na określenie słowa MIŁOŚĆ . Mnie odpowiada opis który kiedyś usłyszałem; Cechą prawdziwej miłości jest rezygnacja ze swojego EGO , nie szukanie siebie i swoich korzyści w związku . W centrum powinna być osoba ukochana , obdarzenie jej zaufaniem i ciągłe utwierdzanie że jest Jedyną i Najważniejszą osobą w życiu . Gdy jest prawdziwa i wzajemna miłość to oczywiście jest i dopełnienie uczuciem i seksem . To oczywiste . Bywa że w kurortach poznają się i zakochują w sobie osoby wolne . Bywają też jednostki prymitywne które wg siebie oceniają innych i myślą że każda kobieta to szmata albo ze każdy facet to frajer . Ale skoro babki same kreują siebie na takie - no to ..opinia pozostaje
MIŁOŚĆ dla mnie to najcenniejszy dar jakim można obdarować drugą osobę.
To najpięknejsze uczucie a zarazem postawa życiowa, dzięki której nasze życie nabiera sensu.....
Miłość to zobowiązanie na całe życie.....,którego czesto nie dotrzymujemy
To szczerość i wzajemna opieka. To wspólne marnowanie czasu, śmianie się z bezsensownych rzeczy.....
To wspólne marzenia, plany i ambicje. To poświęcenie się dla tej drugiej osoby, oddanie w jej ręce całego naszego życia, bo tylko przy niej jest naprawdę piękne.
To wyrozumiałość i akceptacja drugiej osoby takiej, jaka jest. To także często ogromne cierpienie i dziesiątki nieprzespanych nocy.
Ale w prawdziwej miłości nie zrezygnujesz z ukochanej osoby, bo jesteś z nią szczęśliwsza/y niż z kimkolwiek innym.
Chyba,ze staniesz się ofiarą pokusy...... (ponoć czesto zdarza sie własnie w sanatorium
- aqula
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz

Które jutro może przyjdą albo nie
Najpiękniejsze są miłości, których nie ma
Światło z nieba niewiadomo jak i gdzie
Najpiękniejsze są miłości niewiadome
Nie wiadomo kiedy, gdzie, dlaczego, jak
Niewiadome może wyjść zza rogu domu
Więc się nie zdziw, kiedy ciebie porwie wiatr
I jak długo jeszcze będziesz na nią czekał
Może tydzień, może miesiąc, może więcej
Wszystko jedno co się stanie, najpiękniejsze jest czekanie
Uwierz w prawdę wyśpiewaną w tej piosence
Najpiękniejsze są miłości, których nie ma...
Jonasz Kofta
zaczaruję
sny pachnące jutrem
w ciepłe barwy
miłości
zauroczenie
przyśpieszy serca
i oblecze usta
w słodycz
pieszczoty
lekkie jak cień motyla
połączą dusze
w jeden płomień
przyszłość
zatańczy z rozkoszą
we wspólnym rytmie
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
Taka jest natura ciała,
Że niejedna feministko,
Gdybyś tak okazję miała,
To dla chłopa oddasz wszystko.
znalezione w necie
-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz

Lubisz mnie? On powiedział "nie".
Myślisz że jestem ładna? - zapytała znowu
powiedział "nie".
Zapytała więc jeszcze raz:
"Jestem w twoim sercu?"
powiedział "nie".
Na koniec się zapytala:
"Jakbym odeszła, to byś płakał za mną?"
powiedział, że "nie".
Smutne - pomyślała i odeszła.
Złapał ją za ręke i powiedział:
"Nie lubie cię, kocham cię.
Dla mnie nie jesteś ładna, tylko piękna.
Nie jesteś w moim sercu, jesteś moim sercem.
Nie płakał bym za tobą, tylko umarłbym z tęsknoty.