Cieplice zdr.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
guma1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 lis 2009 20:39
Staż sanatoryjny: 7

Cieplice zdr.

Post autor: guma1958 »

Wyjeżdżam do sanatorium -skierowanie z Zus-u,proszę o bliższe informacje od osób,które tam były i jak to przeżyły.Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich kuracjuszy....
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 25 razy

Re: Cieplice zdr.

Post autor: Zosia »

W Cieplicach byłam w 2007 w Agacie. Było super ale byłam w maju więc i czas chyba trochę lepszy choć jesień w górach bywa cudna. Dużo zieleni, miejsc do spacerów . W bliskim zasięgu Jelenia Góra , teatr, kafejki. Zabiegi były u mnie na miejscu ale nie wiem do którego domu Ty się wybierasz ? Pokoje 1 i dwójki -ok ale jak dla mnie za dużo Niemców -miłych starszych mocno ludzi. Więcej słyszałam język niemiecki niż polski . No potańczyć to też specjalnie nie było gdzie. Tylko w Lalce i w parku jest taka kawiarnia / nie pamiętam nazwy/ ale tam tylko zajrzałam/ zapach nie zachęcał do dłuższego pobytu. Kafejek jest więcej ja lubiłam tę w hotelu "Pod różami" ;) .Bardzo proszę napisz coś po powrocie , jak jest teraz ? Interesują mnie warunki w domu zdrojowym bo w następnym roku myślałam o turnusie 14 dniowym właśnie w Cieplicach a tam chodziłam tylko na masaż podwodny z którego byłam zadowolona. Pozdrawiam
guma1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 lis 2009 20:39
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: guma1958 »

Właśnie wróciłem z Cieplic,mieszkałem w Domu zdr.1.warunki pobytowe różne,wyżywienie nienajgorsze,zabiegi extra,kawa i ciasto najlepsze w Boróweczce-w głównym budynku,warto wziąść 1-neczkę,odnośnie tańców tylko LALKA,reszta chłam,polecam Caspara w soboty i niedziele,a ogólnie wszędzie jest fajnie w doborowym towarzystwie.pozdrawiam,może się kiedyś spotkamy w kurorcie polskim......
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 25 razy

Post autor: Zosia »

Może, może i dzięki za informację :) Ja w tym roku byłam w Kudowie i polecam :)
stas5c
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 02 lis 2010 10:28

Post autor: stas5c »

Witam wszystkich byłych kuracjuszy i tych, którzy zamierzają wyjechać na turnus, ja osobiście kilka razy byłem w Cieplicach, miejsce to po prostu pozostawiło we mnie niezapomniane wspomnienia oczywiści mam na myśli te dobre, jest to cudowne miejsce na odpoczynek, na relaks, na poprawę zdrowia, jest to tez miejsce gdzie można sobie potańczyć jeśli ktoś lubi , jest parę miejsc takich jak lalka, zdrojowa, polonia kiedyś były tez piekne tańce w Hotelu Pod Różami, Pozdrowienia dla wszystkich przesyłam.
stas5c
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 02 lis 2010 10:28

Re: Piwniczna zdr.

Post autor: stas5c »

Powiedzcie mi byli kuracjusze czy w Piwnicznej zdr , są jakieś fajne dancingi? w którym miejscu? bo ja tam wogólne nie znam a chciał bym aktywnie spedzić turnus.Proszę o odpowiedź nawet na prywatną wiadomość. Dziękuję z góry.
ODPOWIEDZ